Аз да попитам. Има ли хора, които ползват sonoff pow за следене на консумация? Доволни ли са от джаджата? На мен ми прави впечатление че много бута батерията на телефона приложението им ewelink.
Аз да попитам. Има ли хора, които ползват sonoff pow за следене на консумация? Доволни ли са от джаджата? На мен ми прави впечатление че много бута батерията на телефона приложението им ewelink.
Stankov85, а вътрешното форсира ли и то турбината?
От скоро го имам и аз купих го за бойлера но за теста в момента е закачен на климатика и не ми направи впечетление че дърпа повечко от батерията (може да провериш от настройките на телефона). А от къде и за какви пари го купи?
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
В момента в Пловдив 7 градуса а японките пеят спестовна песен
Mitsubishi MSZ-SW287- в момента се е кротнал на 155 вата
Panasonic CS-259TB- в момента се е кротнал на 163 вата
От олх го взех.33лв излезе. Гледам че смучи около 60МВ рам и се принудих да го замразявам приложението посредсвом sd maid, когато не смятам да гледам консумацията. Иначе има какво да се желае още от към приложение. Липсва ми почасово разграфяване на консумираната ел енергия
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Този пост е редактиран от g2233; 25-11-17 в 22:08.
На този в голямата стая е на средното вентилатора а този който е в кухнята и духа към корийдора вентилатора е на макс и двата като тръгнат си правят форс до 1000 1100 и тогава се (кротват) на 420 и до там
е поне се разясни мистерията с 60-100 вата от климатик с минимум по книжка 170 .. явно уреда лъже .. и това е по добрия вариант ,че ако аз задам +3 градуса и ми вдигне 200 вата почвам да пиша обявата в ОЛХ
Уау, гледахте ли си ватметрите. За последните 24часа хевито е цокнало 7kWh, а тошибата 6kWh. И не им пречи да си житкат на включи изключи.
Какво те впечатлява? Ти си писал, че си вдигат минимумите и е вярно. 250 W/h хич не е зле при тези външни температури.
Да ми е честит новият минимум на тошибата 380W. Влизам в стаята вентилатора набримчен и топла струя, гледам ватметъра, оп 380W.
Е да ама с този непрестатен on/off си топля тръбите/пейзажа. То за това на някои им е +7° външната, щото съм я стоплил.
- - - - - - - - - -
Някъде бях писал, като изключи компресора и след секунди тръбите на вътрешното от примерно +37...40° стават 17. После трябва да се згреят на ново до 40° за да тръгне вътрешният вентилатор. Енергия на вятъра.
Не знам ,но май е назрял момента да преосмислиш нещата.Вариантите пред теб са два : единия е да последваш примера ми и да минеш на изпитани соц.уреди.Другия вариант е да си купиш от АлиЕкспрес климатик крушка,тръгнал от Япония ,минал през Китай и харчещ по 150w.
Теоретично съществува шанс да подобриш нещата и с твойте машини правейки изолация на стаите,но от финансова гледна точка инвестицията ще ти се изплати много напред във времето.А ако вземеш в предвид и факта,че лепейки вата или стиропор създаваш зловредна за теб и гостоприемна за патогенните микроорганизми среда ,то нещата съвсем се обезсмислят
Каква изолация? Ако сутринта изключа тошибата от контакта, вечерта стайната е станала 2,5...3° по-ниска. От 22,5 ще стане 19,5°.
Не съм за изолация. Поне в едната стая.
Не изолация-радиатор "Смядово" ти предлагат. Хората са много доволни. Впрочем продавам ретро-соц радиатор "Смядово" за алергични към климатици. Цена като за антика-400 лв.