Със сигурност ще се лиши от сегашните си развлечения!
И к`во ще прави тогава направо не знам.
![]()
Ама пак трябва да се гледа , какво се взема и къде се слага както е писал SPST.
Двата климатика настроени на 23° , всички врати отворени.
LMCE 48куб.м и 3 външни стени крайна стая.
AS-E22V-W 48куб.м и 2 външни стени и работещ хладилник.
Японеца си му идва леко нанагорнище но напролет ще бъде преместен в 38куб.м стая.
Аха. Нали хевито от онези дни работи три дена без да изключва......и по едно време си викам "на тоя климатик да не му заби процесора нещо".
![]()
Там ще му е по-добре. 17-18m2 явно са му много. Дайкин 22-ка при мен се справя отлично, на тих режим, в около 13m2 топла стая с една външна изолирана стена. Дори при по-топло време изключва, но го прави незабележимо-без шумове, пукания и последващо форсиране.
От другата Неделя се задават някакви големи студове, сега в това меко време всички работят ефективно.
Вярно е това, но някои машини са проверени и при зимни условия, а други тепърва ще трябва да се доказват. Трети пък и при сегашната никаква зима ядосват собствениците си-може би не с нетоплене, но с най-различни други "екстри".От друга страна пък иначе във форума щеше да е тихо и скучно.
![]()
Доказване на машини винаги ще има,все пак всяка година излизат нови и нови модели,но пък и зимата в БГ е много различна в различните региони на страната.За екстрите е отделен въпроса.
П.С. Според мен е важна и сметката за ток накрая на месеца.
Наздраве![]()
Малко ме съмнява но дано застудее, да видим може ли да им се разчита за това за което сме ги взели не само да си играемВъпреки че на 200м. от река и при темп. около -5 до 0 с мъгличка сутрин всичко се покрива със скреж климите май се зорят повече отколкото при -10-15 сух студ. По лошо от това май е само мокър сняг със северняк да набива странично.
Мъгла и студ е много по-неблагоприятна комбинация, отколкото сух студ, с по-ниски температури. Лично съм наблюдавал при -4 и мъгла, дефрости на по 3-4 часа и яко скреж още на 15-тата минута. При сух студ и -7, -8 два дена, без скреж по питата и без дефрост (при мен е само по нужда, таймери за работа на компресора, няма).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Някой по-запознат ако може да каже, дали при 1-2-3 см. скреж по питата и дефрост през 4 часа (или 2 пъти на ден примерно) и по-продължителна работа в такива заскрежени условия, се влошава чувствително ефективността, потреблението на ток и капацитета на топлене, или не е чак такъв проблем?
От тая гледна точка, по-честите дефрости подобряват ли ефективността, и прибирането на маслото при дефрост (както necata2 каза, че било нещо полезно) би ли удължило живота на компресора с някоя-друга година повече...
Този пост е редактиран от MistaMasta; 18-02-18 в 15:34.
Щракни една снимка. Какъв е този скреж 3см.
При Хитачи явно няма мн скреж, заради честите дефрости. Принципно питам и за другите марки, 1 см. скреж видим отвън, и 1 см. скреж отвътре става 2 см. скреж... Дали така харчи повече ток, работи с повече зор и му пада ефективността питам. Щото четох, че някои хора се хвалят как им работел по цял ден заскрежен климатика без дефрост...
Също и за прибирането на маслото и издръжливостта компресора ме инт...
Този пост е редактиран от MistaMasta; 18-02-18 в 15:31.