Алекси никога не е сменял клими заради енергоефективност. Неговите капризи са други.
[QUOTE=gerhar;860383]Сегашните не са ли на мястото на други , или греша . Ако съм в грешка се извинявам.[/QUO
------------------------
С конвектори бях.
1400 лв. в края на 10 годишен период са доста по-малко от 1400 лв. в началото на периода
Получих и сметката за къщата 260 лв.
Пак съм доволен .
Работят 3-4 клими.Стенна духалка в голямата баня и конвектор в малката ( много рядко)
Само да каже ,че тока в къщата без клими е около 100 лв на месец .
LMCE12 , вчера при 15°външна достигна минимум 190w. Най-ниската стойност която видях на ватметъра 186w , мисля че може да достигне 160-180w при определени условия и това ще му е , но времето ще покаже. За 1000лв. не може да се иска повече.
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=FT69ZtbzzS8
Е нали само дайсейкаите имаха нисък минимум.
Хайде без подстрекателства за да няма после триене....Темата е за друго.
Приятел си взе за баща си 12LUCA.
Ходи рядко, но ми сподели че го е хващал с консумация 172-178W, което не значи че е минимума.
Не помня колко му дават.
Обикновено Фуджитата падат под обявеният минимум при определени условия.
Обявеният минимум се достига много често, изключение за което се сещам е Нокрията.
12LGC съм го виждал на 220W много рядко, при обявен 250W.
Прекалено даже. От официалния вносител човек не може да си купи нищо, трябва да се мине през дистрибутор. Нямат май собствен сервиз, външна фирма прави ремонта. Или поне на мене ми предложиха такава пътека.
Но иначе не са лоши климатици.
- - - - - - - - - -
.....
- - - - - - - - - -
Моите уважения, но ....стига с това плашене.
Точно по темата си коментираме - "Колко ми харчи климатика - Real Time" и коментираме че на едни климатици им дават 90W, a под 190W не слизат. На други им дават 300W, а слизат на 190W. Сега е топло времето и Real Time съвпада с минимума.
Миланов, не плаша, а казвам за какво е темата. Не се прави на разсеян, че не разбираш за какво говоря.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
LMCE последните 2 дена при външна темп. 15°с бачка на 190-200-230w. Покачва сваля , работи си като инвертор , НЕ СЪМ го хванал инцидентно при тази консумация. Между другото имам чувството че след определен брой он/офф цикли машината се кротва и започва да работи постоянно на по ниската консумация. Един вид он/офф циклите са начин климатика да си създаде представа в какво помещение са го монтирали и да избере оптимален алгоритъм на работа , след като е разбрал какви са топлозагубите на помещението.