Днес боднах ватметър на MHI 60 ZSX-S. Ще му мерна на колко отива при покачване на минимума и това ще му е. Взел съм го с друга цел. Просто исках да се убедя с очите си, че действителността отговаря на написаното в сервизното. Е, както очаквах-отговаря.
По-късно ще кача по-подробен клип.
Това е при външна +9 , вътре +22.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-11-18 в 11:38.
Значи MHI могат , но не искат да го направят при ZS-S ...
Значи 60zsx-s на отоплене слиза до около 190 вата минимум. Това е супер. Трябваше по рано да си вземеш ватметър, щяхме да видим минимума и на охлаждане.
При какво задание е тази консумация?
Миг, zs-s са с други компресори.
И после защо има драми - 9ки жулат на 330W, 18ки и 20ки слизат на 180W.
- - - - - - - - - -
Като ви казвам, че ватметъра дава отговори на много въпроси. Ето ross се чудеше защо климатика му работи като климатик (не като цепеница) и ватметъра даде отговор.
Jack, писал съм, при 22гр. На клипа ще видите, че си крета на 180-190, може и цял ден така. Първоначално се развърта до около 580-600W ч, което си р нищо за машина, с номинал 6,8kW. Така 2-3мин. и после си сваля до минимума.
На охлаждане му дават 190W, там също нямам съмнения, че ги достига. Много рядко съм го засичал да изключи, при зададение 25. Дори и когато външните са по-ниски. То, като цяло, помещението е на "завед" и не се нагрява много.
Mig82, компресорът е twin rotaty, поради тази причина най-вероятно може да работи на толкова ниски обороти, без да изключва.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-11-18 в 12:57.
Те доста имат "твинротари" ама явно не е заради това... Видя ли че ватметъра не хапе
Външна около 10 на сянка (25 на слънце),задание 23 градуса и вентилатор на 1-ва степен.
Днес направих един експеримент.
При задание 26 и вентилатор на макс вдигна на 600 вата,след което му свалих на 1-ва степен и ватметъра падна на 420вата като се усеща и как външното намаля оборотите.
Някой да го е забелязвал това при другите марки?
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Повечето кмиматици имат ограничение на оборотите на компресора, спрямо степента на турбината. Аз, точно заради това, си купих ватметъра. Чудно ми беше, как при такъв таван на оборотите, 20ZMX поддържа без проблеми 24гр., при условие, че загубите при -15 са по-високи от това, което може да отдаде машината при тези обороти на компресора. Оказа се, че няма такова ограничение. Изрязва си се както на "MED". Но про теб сигурно си го има.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-11-18 в 13:31.
При моето Гри се е случвала мисля подобна аномалия. При определени условия прави напълно нелогични неща като най-дразнещото е, че ако му бутна температурата надолу или степените на вентилатора в режим отопление, понякога има навика да спира без да си е достигнал температурата. Хич не обича да му се ръчкат настройките като се е подкарал, но Козито и твоят хитак са от различни вселени.
Ето едно кратко клипче какво може като минимум ZS-S: https://www.youtube.com/watch?v=3W_tKaGXwPg
Да ви кажа за една друга аномалия - 24 зададени и там някъде е и стайната 23..24. Ватметъра показва 270W, вентилатора е на ауто. Вдигам заданието на 25 и консумацията пада на 170W. Връщам на 24 - 270W, давам 25-170W. Пет пъти го пробвах. По едно време си викам ако му задам 26 дали пък няма да слезе на 100W.