Страница 257 от 372 ПърваПърва ... 207247255256257258259267307 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,841 до 3,855 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Аз го ползвах на ауто .
    След като почнах да чета форума на silence , но чесно казано не усетих някаква голяма разлика.
    Научках го защото знам топлозагубите на стаята с приблизителна точност( по скоро баща ми )

Миланов ти и Етерия ли си взел ?
    Не вярвам Миланов да се сдобил с Етерия.по скоро колегата се е объркал в четенето.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Със старите цепеници от подписа съм.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Сега тъкмо и аз пробвах номера с термометъра.Едното хитачи което е в спалнята го бях оставил а 23 градуса и реших да го вдигна с градус нагоре,завъртя до към 420 вата и после се кротна на 380 и изкара почти 40 градуса топлина от вътрешното.
    Външна +11
    На дайсейкая като вдигна от 23 на 24 нищо не се случва. Абсолютно нищо. Както си е бил на 180W на толкова си остава. Само on-off-а разрежда.

4. Member
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Сега тъкмо и аз пробвах номера с термометъра.Едното хитачи което е в спалнята го бях оставил а 23 градуса и реших да го вдигна с градус нагоре,завъртя до към 420 вата и после се кротна на 380 и изкара почти 40 градуса топлина от вътрешното.
    Външна +11
    40 градуса си е екстра. Нито е твърде топло, нито е хладно. При мен Гри-то в момента държи на 41,5 при 460 W и максимална степен на вентилатора, че топля и съседните помещения.
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

И на мен ми харесва да си духа топличко .....
    Vizi и Genadi80 харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    ...На дайсейкая като вдигна от 23 на 24 нищо не се случва. Абсолютно нищо. Както си е бил на 180W на толкова си остава. Само on-off-а разрежда.
    16-ка ли ти е "дайсейкая"? Днес следобед пуснах на трета скорост RAS-13G2KVP-E, че беше паднала температурата в стаите / стените на 20°С. Направи два он-оф цикъла и заби на 180W цели 6 часа, без да спре или да мръдне. 168 кубика етаж, 3 стаи + коридор и бокс. Струята е 32°С, нагласен на 23°С. Тамам го спрях, че стана много жега! Утре няма да се налага да го пускам, загря половинметровите стени от единична плътна тухла с цял градус - градус и половина!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

7. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Като чета за разхода на повечето и си мисля, че с моите 60-90w на Тошибата направо съм за оплакване!
    SPSt одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

dodo, не се сети след тези 6часа да вдигнеш на 24 само за проба дали ще се отмести от тези 180W.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Като чета за разхода на повечето и си мисля, че с моите 60-90w на Тошибата направо съм за оплакване!
    Сега ще ти обяснят как няма смисъл климатикът да работи при тези консумации и как ти лъха хладна струя във врата.
    ruuni9 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    dodo, не се сети след тези 6часа да вдигнеш на 24 само за проба дали ще се отмести от тези 180W.
    Правил съм го преди години, отива на 220W.

Да, най-общо и по-грубичко казано. Не е сериозен проблема на тошибата ти, лесно се оправя по 2 начина:
    а) от щепсела - изтегля се от контакта;
    б) задава се подходяща за метеорологичните условия скорост на турбината.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Интересно ми е, при 80-90W каква е температурата на потока? Някой мерил ли я е?

13. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Настроен е на 24° на Auto. На сегашните нощни температури 6-12° вади доволно топла струя. Бих казал, че от трите Тошибата духа най топла струя.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Настроен е на 24° на Auto. На сегашните нощни температури 6-12° вади доволно топла струя. Бих казал, че от трите Тошибата духа най топла струя.
    Това в какво помещение е и каква е консумацията в момента? Моята 60-ка си папка при тези температури около 300-320W, зададени 23, fan auto. Обаче аз си имам загуби, а и са 40+м2. Ако го оставя на 21, най-вероятно ще си работи около минимума, който е 180W, но такава температура не държа, дори когато не сме вкъщи. Виж, в малки, изолирани стаи, минимум под 180W би бил добре дошъл. При външни около 11, ZMX в детската се върти около 260-300W и изключва. Но там температурата без климатик е 21-21,5 , а машината е настроена на 22-23. Трябва някаква мижава отоплителна мощност. За това, спазвам метода на Додо и изобщо не включвам.
    Този пост е редактиран от rosswen; 07-11-18 в 12:04.
    Vizi одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Колко градуса е входящия въздух и колко градуса е температурата на изходящия въздух при 60-90 вата консумация?
    Да не се окаже, че стаята топли климатика, а не обратното...
    zxc0, oska, shener84 и 4 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Айде пак с глупостите! Нали се сещаш, че няма как изходящият въздух при работещ компресор да е с по-ниска температура от околния. Иначе щеше да работи он/офф. Едва ли Рууни стои на студено-по вероятно е просто машината му да си поддържа в помещението зададената температура именно с такава консумация. Ти и някои други обаче няма как да го разберете, най-малкото защото не сте виждали такава машина, с такава философия на софтуера.
    dodo_pv, Aleksandars, ruuni9 и 1 други харесват това.

18. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Нямам подходящ уред за температура. Пък и спрях да следя тези дребни детайли, за които ме питате. Когато смених Хитачи-то с Тошиба-та, от любопитство измерих с един домашен, стенен термометър. По спомен, външната температура бе подобна. Показваше около 39° изходяща, Ако не ме лъже паметта. Но пак казвам, вади доста топла струя.
    Догодина и в другата спалня ще "забия" Тошиба, на мястото на Шарпа!
    shener84 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе