И на мен ми харесва да си духа топличко .....
16-ка ли ти е "дайсейкая"? Днес следобед пуснах на трета скорост RAS-13G2KVP-E, че беше паднала температурата в стаите / стените на 20°С. Направи два он-оф цикъла и заби на 180W цели 6 часа, без да спре или да мръдне. 168 кубика етаж, 3 стаи + коридор и бокс. Струята е 32°С, нагласен на 23°С. Тамам го спрях, че стана много жега! Утре няма да се налага да го пускам, загря половинметровите стени от единична плътна тухла с цял градус - градус и половина!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Като чета за разхода на повечето и си мисля, че с моите 60-90w на Тошибата направо съм за оплакване!![]()
dodo, не се сети след тези 6часа да вдигнеш на 24 само за проба дали ще се отмести от тези 180W.
Правил съм го преди години, отива на 220W.
Да, най-общо и по-грубичко казано. Не е сериозен проблема на тошибата ти, лесно се оправя по 2 начина:
а) от щепсела - изтегля се от контакта;
б) задава се подходяща за метеорологичните условия скорост на турбината.
![]()
Интересно ми е, при 80-90W каква е температурата на потока? Някой мерил ли я е?
Настроен е на 24° на Auto. На сегашните нощни температури 6-12° вади доволно топла струя. Бих казал, че от трите Тошибата духа най топла струя.
Това в какво помещение е и каква е консумацията в момента? Моята 60-ка си папка при тези температури около 300-320W, зададени 23, fan auto. Обаче аз си имам загуби, а и са 40+м2. Ако го оставя на 21, най-вероятно ще си работи около минимума, който е 180W, но такава температура не държа, дори когато не сме вкъщи. Виж, в малки, изолирани стаи, минимум под 180W би бил добре дошъл. При външни около 11, ZMX в детската се върти около 260-300W и изключва. Но там температурата без климатик е 21-21,5 , а машината е настроена на 22-23. Трябва някаква мижава отоплителна мощност. За това, спазвам метода на Додо и изобщо не включвам.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-11-18 в 11:04.
Айде пак с глупостите! Нали се сещаш, че няма как изходящият въздух при работещ компресор да е с по-ниска температура от околния. Иначе щеше да работи он/офф. Едва ли Рууни стои на студено-по вероятно е просто машината му да си поддържа в помещението зададената температура именно с такава консумация. Ти и някои други обаче няма как да го разберете, най-малкото защото не сте виждали такава машина, с такава философия на софтуера.
Нямам подходящ уред за температура. Пък и спрях да следя тези дребни детайли, за които ме питате. Когато смених Хитачи-то с Тошиба-та, от любопитство измерих с един домашен, стенен термометър. По спомен, външната температура бе подобна. Показваше около 39° изходяща, Ако не ме лъже паметта. Но пак казвам, вади доста топла струя.
Догодина и в другата спалня ще "забия" Тошиба, на мястото на Шарпа!