И на мен ми харесва да си духа топличко .....
16-ка ли ти е "дайсейкая"? Днес следобед пуснах на трета скорост RAS-13G2KVP-E, че беше паднала температурата в стаите / стените на 20°С. Направи два он-оф цикъла и заби на 180W цели 6 часа, без да спре или да мръдне. 168 кубика етаж, 3 стаи + коридор и бокс. Струята е 32°С, нагласен на 23°С. Тамам го спрях, че стана много жега! Утре няма да се налага да го пускам, загря половинметровите стени от единична плътна тухла с цял градус - градус и половина!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Като чета за разхода на повечето и си мисля, че с моите 60-90w на Тошибата направо съм за оплакване!
dodo, не се сети след тези 6часа да вдигнеш на 24 само за проба дали ще се отмести от тези 180W.
Правил съм го преди години, отива на 220W.
Да, най-общо и по-грубичко казано. Не е сериозен проблема на тошибата ти, лесно се оправя по 2 начина:
а) от щепсела - изтегля се от контакта;
б) задава се подходяща за метеорологичните условия скорост на турбината.
Интересно ми е, при 80-90W каква е температурата на потока? Някой мерил ли я е?
Настроен е на 24° на Auto. На сегашните нощни температури 6-12° вади доволно топла струя. Бих казал, че от трите Тошибата духа най топла струя.
Това в какво помещение е и каква е консумацията в момента? Моята 60-ка си папка при тези температури около 300-320W, зададени 23, fan auto. Обаче аз си имам загуби, а и са 40+м2. Ако го оставя на 21, най-вероятно ще си работи около минимума, който е 180W, но такава температура не държа, дори когато не сме вкъщи. Виж, в малки, изолирани стаи, минимум под 180W би бил добре дошъл. При външни около 11, ZMX в детската се върти около 260-300W и изключва. Но там температурата без климатик е 21-21,5 , а машината е настроена на 22-23. Трябва някаква мижава отоплителна мощност. За това, спазвам метода на Додо и изобщо не включвам.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-11-18 в 12:04.
Айде пак с глупостите! Нали се сещаш, че няма как изходящият въздух при работещ компресор да е с по-ниска температура от околния. Иначе щеше да работи он/офф. Едва ли Рууни стои на студено-по вероятно е просто машината му да си поддържа в помещението зададената температура именно с такава консумация. Ти и някои други обаче няма как да го разберете, най-малкото защото не сте виждали такава машина, с такава философия на софтуера.
Нямам подходящ уред за температура. Пък и спрях да следя тези дребни детайли, за които ме питате. Когато смених Хитачи-то с Тошиба-та, от любопитство измерих с един домашен, стенен термометър. По спомен, външната температура бе подобна. Показваше около 39° изходяща, Ако не ме лъже паметта. Но пак казвам, вади доста топла струя.
Догодина и в другата спалня ще "забия" Тошиба, на мястото на Шарпа!