Да, на мен собственика на LMC-то ми се фишка, че рядко му размразявал. Аз го бъзикам, че той през 70% от времето не работи, нормално е. Докато направи 4часа работа на компресора, трябва да минат 2 дни. [emoji16] Смешното е, че зимата плаща по-високи сметки за ток или същите, а "топли" много по-малка квадратура с много по-малко загуби.
В спалнята са с един Хитак, нисък клас - 12-ка в 11м2, като и той е настроен на 18гр. (Когато изобщо го пускат). Печката им е на газ, нашата на ток. Имаме и сушилня, която често се пуска. Имат един конвектор в 7м2 кухня, ама като ги знам, надали работи дълго време...[emoji16]
Направо да се чуди човек от къде тая разлика.
По темата, сутринта тук беше около 0-та, 60-ката си папкаше по около 600W, задание 24, в помещението около 24,5. Квадратурата е 40м2+. Струята, около 40гр. Под 4 гр. минимума отива май на около 550W, но не съм съвсем сигурен. Той така или иначе не изключва, при това задание. Все пак машината си е 60-ка (21-ца) и си е предназначена, дори за по-големи помещения от моето.
Разликата в консумацията между low и med Fan, беше около 40-50W в полза на MED. Няма да ме вкара в голям преразход.