Джак, този който отговаря за електромера на едното ми жилище във Варна
лично ми предложи срещу 5XX лева да ми го “направи”.
Познаваме се от деца - отраснали заедно.
Но реших да не се занимавам с глупости.
Баджанака е в енергото - инженер,
приятел съм с една от големите шефки в централата(не Гинка)
и много от техниците са ми “клиенти”,
та поназнайвам туй-онуй.
Всичко е възможно без половин метър кабел.
Просто не искам да се излагам, щото най-накрая винаги така става!
Това ставаше със старите . Сега с новите със дистанционно отчитане не минава номера.
Хм при мен изненадата е положителна. За 4г. това е най-добрата ми януарска сметка най-лошата беше 2016 - 360лв.
Явно подреждането на трите климатика по моите си виждания за оразмеряване си дава резултат въпреки по-"хладната" зима.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Гена, не знам. На японското фуджи нямам ватметър. На края на месеца мога да пиша колко ми е струвало отоплението със 20Zs-s. за януари. В момента съм с японче , тайландче и китайче
Ако се гъбаркаш нещо за Национала е друга тема
Този пост е редактиран от avenger; 27-01-19 в 15:15.
За икономия незнам , ползвах го за кратко. В последната сметка има малко участие тя е от 09.12 до 08.01. а се разделихме около 14.12.
Малко и от мен. Външна около 2 градуса.Всички врати разтворени в кухнята където стоя в момента 22 градуса.
Honor Play с помощта на Tapatalk
Здравей, Genadi80, и всички, които имат този модел уред. Имам същия уред за измерване, имам предвид като дисплей и функции на бутоните, само че отгоре е изписана друга марка. Открих, че уредът ми отчта грешно с около 6.7-6.8 % нагоре. Това е защото отчита по-високо напрежение в мрежата от реалното, както и по-голям ток. Комбинацията от двете бърка цялото изчисление. Провери и твоя уред, като сравниш отчетеното от него напрежение със стойност, измерена с качествен мултицет. Сравних моя също с различни електроуреди с известно съпротивление и след изчисления намирам консумацията им.
Сега вече имам два уреда. Купих втория, точно заради съмнения в отчитането на първия. Вторият ми мери правилно.
Поздрави!