Ахъмм...важен е тока
Аз пък мислех, че кадрите решават всичко
Вътрешната беше колкото външната - 3 градуса. Но пък за два часа работа външното тяло изобщо не заскрежи, а се виждаше как капи вода долу от дупката. Без да съм специалист си мисля, че може да дърпа толкова заради нагревателите. Не видях никъде в техническото описание на модела да са споменати, също така да пише кога се включват и колко ток дърпат.
Power rating e максималната консумация, за която е проектиран уреда и неговите компоненти, няма значение при колко градуса!
Толкова ли е трудно за разбиране....Важи за всякакви електроуреди.
Иначе стойностите за макс и мин са други и много по-ниски.
- - - - - - - - - -
Не е от подгрева-и 100 вата да дърпа, пак не излиза сметката.
Колко време задържа над 1500 вата?
Не много, по-малко от минута, но покачва през някакъв интервал от време, който не засякох. От вътрешното тяло преди да покачи се чува единично цъкане - нещо като реле при което компресора почва да набира /усеща се по стената/ и съответно покачва консумацията. А в температурата на изходящия въздух няма особена разлика, дали ще дърпа 1,9 киловата или ще е на около киловат - все си е около 46 градуса. Но щом за 2 часа работа изгори около 2,5 киловата - т.е. пада се по киловат и нещо на час може и да е нормална тази консумация. Нещо като моментен разход на автомобил...
Добре де, сега на 1000 вата ли работи продължително или на 1900?
Напразно обърквате човека, климатикът му работи много добре за такива условия. Просто вие не сте запознати.
Да разбира се, но пък се учим бързо
Колко показваше ватметъра преди пуска ?
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Както се вижда от видеото, консумацията се мени постоянно - от 1000 до 1900 вата, пада, качва се, не работи само на 1900, но това е максимума, който видях че достига според показанията. Няма положение в което да кажа, че е първоначално като е било студено е работил на 1900 вата а после е паднал до 1000. Както написах през някакъв интервал качва плавно до 1900 вата след което пада, после пак качва и така...
Ватметъра показва консумация 11 вата при изключено положение.
Тази нощ съм го оставил да работи на 16 градуса и тръгнах от вилата, че съм на работа утре. Като се върна вечер обратно ще видя колко е изгорил за близо 24 часа.
Този пост е редактиран от dodo2000; 24-11-18 в 02:08.
Това, което описваш е ограничението по ток. След като лимитът по температура отпада, няма горна траница за честотата. Инверторът ще увеличава оборотите на компресора докато достигне лимита по ток. Какво неясно има?
Този ватметър има ли показания за тока и напрежението? За фактора на мощността видях, че има. Не май няма и за фактора на мощността, а това е показание за цената?
Не знам, за мен не е нормално да се качва над проектираната мощност (,която няма нищо общо с температурата), но аз съм от не разбиращите.
Все пак обърнете внимание на фирмата за това и го оставете малко да темперира помещението-може и на 16 градуса, но все пак да знаете какво се случва, когато не трябва да догонва 17 градуса