Сега някой ще каже електомергейт, нещо като дизелгейт. До петият ден след подаване на захранването отчита нормално, след това 10% отгоре. Примерно.
Сега някой ще каже електомергейт, нещо като дизелгейт. До петият ден след подаване на захранването отчита нормално, след това 10% отгоре. Примерно.
Имат настройки и още как. С лаптоп и датчик залепен на место на електромера /едно кръгче с две "пъпки" вътре/ може да се сменя и софтуер и настройки. По мрежата се отчитат показанията. Дали оттам могат да се променят настройките не знам-някои казват, че могат. Достатъчно е само да се промени броят imp/kWh и стой та гледай колко вярно ще ти отчита.
Този пост е редактиран от SPSt; 19-01-19 в 12:26.
Всички са 1000ipm/kwh,но ако ти го направят 500ipm/kwh и стой та гледай какво става.Имам познат който до преди време се занимаваше с разни далавери с тока,и този същия отвори трафа пред един блок и спря модема който комуникира с около 500 електромера в реално време,само за да може да преправи един електромер да отчита по малко.
Този пост е редактиран от Genadi80; 19-01-19 в 12:29.
Не вярвам. Производител на електромери никога няма да си даде софта на ерп-тата. А и съм слушал хора от енергото, които казаха, че на новите електромери нищо не може да им се пипа и променя. Ако не работи или не отчита вярно го сменят с нов и толкова. Нямат опции за настройване.
Затова масово разни тарикати дават по 500 лв. да им отворят електромера и да го направят да отчита шест импуса за един.
Преди седем месеца от ЧЕЗ ми смениха новия електромер с такъв на 9 години, тестван в лаборатория, според тях. Оттогава насам почти нямам нощна тарифа. Сравнено с фатурите от три години назад, нощната ми е 1/3 от предните за същите месеци. Освен това е нереално малка, за ползването, което имам. Сега съм ги подкарал по домова книга.
Този пост е редактиран от Mega; 19-01-19 в 12:34.
Мега, провери какво и как показва часовника на електромера. Той може да се сверява през лаптоп. Джак нека си пише, че няма настройки.
Има настройки и още как.Преди евн да сложат новите дистанционни електромери,старите изоставаха с няколко минути до момента в който идваха да правят месечното засичане,и като го закачат за устройството за сваляне на показанията ,то автоматично сверяваше часовника.Казвам го от опит понеже няколко пъти съм ги уцелвал в момента в който засичат електомерите и съм се разправял.
От както сложиха новите дистанционни часа е точен
Ако някой иска да краде ток много по-лесно е да байпасира електромера с една жица, отколкото да плаща 500 лева на хакери да му го преправят отвътре. И после енергото като си вземе електромера обратно и като види че е отварян какво ще стане? Ще го осъдят да плати ток за няколко години назад на пълна мощност.
Cable,Има няколко варианта според мен.Производителя умишлено е манипулирал данните за машината като е дал по-ниски стойности(нещо като то Фолксваген и еко нормите им).Повреда в процесора на климатика който следи точно напрежението и ограничава мощноста.Интесно че е от една марка само.Възможно е и електромера да е нещо пипнат,забелязал съм(и не само аз), че по селата сметките са по-надути от тези в градовете.
Доуточняване.Тъй като говорим само по принцип ,а не конкретно(иначе казах,че трудно ще съм от полза)
За манипулиране на данните,може би всички го правят(големите също-сам дадохте примера),но мисля,че всеки си има граници,а в случая разминаването е фрапиращо и то в тези конкретни бройки.Иначе NEO щеше да слагат cоp5+ навсякъде.И(което всеки може да предположи):.
1.Това щеше да е при всички бройки от модела
2. В единия случай замерената мощност е по-висока от обявената максимална стойност(ако правилно съм разбрал в един от постовете).
Този пост е редактиран от cable; 19-01-19 в 13:47.
По-същественият въпрос е - може ли една машина да е ок при -10 и да дава добър разход, а при +2 да е тотална щета? Говоря за разход, не комфорт. Аз съм собственик на Гри и знам, че моделите, които се предлагат тук, са с висок минимум и склонни към повишаването му при по-високи външни температури. С други думи работят он/оф при такива условия, което не е особено комфортно особено в малка спалня.
>vizi
нямах впредвид минимумите.По-важното в случая е ,че се говори за продължителни засичания на огромни стойности,достигащи над 2 kw.