Миналата година бяха 90 -100 лева от декември нататък при работа нон-стоп тази година ще видим
Миналата година бяха 90 -100 лева от декември нататък при работа нон-стоп тази година ще видим
Айде дойде момента в който да ви споделя разхода на подовия Дайкин при мен ( не че има някакво значение, така или иначе съм го платил тока). Не съм доволен, но според мен няма как да е по икономично от гледна точка на условията в които е работил тези 30 дни.
А именно: нова кооперация, южен апартамент с изолация и алуминиева дограма. От никъде не ме топлят и навсякъде около мен е адски студ. Единствено комшиите от едната страна топлят една стая с климатик, но доколкото знам не им е никак топло в тази стая.
Ще ви кача няколко снимки от уреда с които измервах тези 30 дни. Аз съм на еднотарифен ток който ми го смятат на 0,173 стотинки, което е повече от зле Поддържаните градуси са в диапазона от 21гр. до 25гр. като за целия месец ноември дневните темп. бяха средно между 5 и 15гр., а най-ниската нощна темп. която измерих в кв.Княжево в Софиа беше -5гр.
Първата е цената която е изгорил, втората е тарифата която съм му задал и третата е с изразходените киловати.
По мои сметки това се пада по 12,55 киловата на денонощие или по 0,523 вата на час. Не знам, малко ли е много ли е, но това са фактите за тези условия в момента.
Един ден като ме посгреят оттук оттам може и по-добре да стане.
Скоро ще дам инфо и за големия Дайкин в хола за да имате все пак някаква бегла представа в такива условия как са нещата.
В Баумакс-София няма такива мониторчета. За 15.99лв. има едни-единствени, които мерят само моментна и натрупана мощност.
Косинус Ф при инверторните машини по мои наблюдения варира м/у 0.25 и 0.90.При спрян на стенд бай кл. около 0.25.При почти пълна газ при зададени 30 град и близко до макс. мощност около 0.9.То от там и част от далаверата с икономията де(измерено в кв. часа) дето плащаме като битови абонати.
да не чуе Гявол от 08,30 до 21,55 изразходени 6,3 киловата- от 08,30 до 18,30 17 градуса после 24 в хола и 20 в спалнята...
Сега погледнах ТОШО ІІІ.За 5 дена и около 2 часа е навъртял 24,04 киловата.
в Баумакс Бургас има същите за 15.99 за информацияПървоначално публикувано от Kasap
Да, общо.Включих уредчето на 25.11 към 20.30 часа, сега към 22 и нещо общата консумация показваше 24,04 кв.Първоначално публикувано от vakata77
На каква температура си оставил климатика и каква квадратура отопляваш?Първоначално публикувано от edi1
Иначе супер консумация, моят Панасоник за същото време при зададени 20 градуса през деня и 22 вечер ми направи консумация 42 киловата. Квадраурата на сатята е 20кв.м., като врата е отворена постоянно към коридор 4кв.м. и спаля 10кв.м.
Да споделя и аз консумацията за ноември на Фуджицуто. Всеки ден климатика е ползван по идентичен начин, а именно-от 07:30 до 22:30 ч е настроен на 23° и много рядко на 22(температурата в стаята е от 22-24°), от 22:30 до 07:00 е на 18°(уточнявам, че през ноща компресора не включва понеже температурата в стаята дори на сутринта е 21-21.5°), а от 07:00 до 07:30 ч. проветрявам(изстудявам) стаята, понеже имам конденз по стъклата. При тези условия климатика ми е изразходвал за 30 дни 108 кW, което при цена на тока от 0.18 лв за кW, при дневна тарифа, прави 19.44 лв . В интервала от 22:30 до 07:00 ч. ми изразходва общо 90-100 W, затова смятам всичко на дневна. Уредчето с което измервам е като на Еди.
За Тошибата ще споделя измервания по-нататък, защото засега я ползвам от време на време и няма да са коректни данните. Само ще споделя, че май колкото и да не е за вярване, няма да е по-икономична от Фуджицуто, което тук почти всички плюят
Да разбирам ли, че нямаш никакви топло загуби? За 8-те часа през ноща температурата на помещението ти пада само с 1,5градуса? Някой да не топли под теб с печка на дърва?Първоначално публикувано от j_bojkov
Да, може би топлозагубите са ми много малки. Писал съм и в други теми подробности за помещението. Накратко- мансарда в нова кооперация(без типичните скосения, които са обикновено при мансардите) с външна изолация 6 см и 5-камерна ПВЦ дограма и една външна стена. На покрива има около 30 см изолация. Западно изложение. Климатика е в хола, а към коридора няма врата, понеже е преходен(вътрешен) към спалнята. Забравих да спомена, че почти през целия ден вратата на спалнята(12 кв) към коридора е отворена, за да може и там да се отвръща въздуха. Резултата е, ако в хола е 23°, в спалнята е 19-19.5. Иначе без отопление към спалнята е към 18°. А по отношение на съседите отдолу-отопляват се с един конвектор при не повече от 20°. Това е от мен. Мисля, че бях повече от изчерпателен, за разлика от някои колеги, които съдят за разхода на климатика от месечната сметка за ток. на тях само ще им кажа, че това е все едно да си засичаш разхода на колата по светването на лампичката за горивото. Мисля, че ме рабрахте какво искам да кажа без грам лоши помислиПървоначално публикувано от choki_ip
Период: 01.11.2011 - 01.12.2011
Sanyo DS22T
Тип на помещението:
Къща, 9.5 квадрата (6 външни/неотопляеми стени), изолация - частична, 3,5 квадрата дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Климатични условия:
Максимална 15,8 °C
Минимална -7,6 °C
Средна 4,1 °C
Консумация:
120kWh на стойност 18,60лв.
Средно по 167 W за час.
Поддържана температура:
10 часа дневно 20°C и 14 часа по 18°C в работните дни. 21°C - в почивните.
Ето тук, на края, съм описал помещението - https://forum.setcombg.com/index.php...35354.742.html около 17 квадрата е.Денем е на 22, вечер от около 22 до около 7 сутринта е на 20, докато спи синковеца.Първоначално публикувано от choki_ip