Kasap, просто от любопитство, къде е сложен климатика, при тази надморска височина? Иначе моите клими са в ПловдивПървоначално публикувано от Kasap
Kasap, просто от любопитство, къде е сложен климатика, при тази надморска височина? Иначе моите клими са в ПловдивПървоначално публикувано от Kasap
Този точно е в полите на Люлин планина.Първоначално публикувано от j_bojkov
Вчера платих 94лв. ток - не съм спирал и 4-те клими от месец и нещо. За сега сметката е повече от отлична. Денем са на 19С а вечер на 24С, доде се движим а нощем на 20С. Иде реч за първите четири в подписа ми.
joro_bul, жив и здрав да си и все да си доволен от сметките за тока. Но от тази сметка не се разбира колко са изхарчили климите. Темата е: колко ми харчи климатика. И аз платих сметка за тока 50 лв за миналия месец, при сметки през лятото(без климатици) от около 50 лв. Вие си правете сметките дали така може да се изчисли разхода на един климатик. Който няма уредчета за целта, поне може да си засича от време на време електромера и да си записва показанията. Така като ви дойде фактурата за тока, поне ще знаете за колко време ви е засечен тока. Аз като човек, който си следи редовно електромера, мога да ви кажа, че отчетния период не е винаги 30 дни, а варира от около 26-34 дни. Поне при мен е такаПървоначално публикувано от joro_bul
Fujitsu 12 LGC монтирано в 61м3 външна изолация 5см. EPS. дебелина на стените 80см.За 30 дни консумация 177kw/h.Поддържана темп. 21 градуса постоянно.
Някой смятал ли е според написаното в саита на ЕОН колко е дневната и нощната тарифа точно щото май не мога да го изчисля.Имам предложение ползвателите и на трите електроразпр. дружества да публикуват актуалните цени например тук в тази тема.
На Е.ON са:
- дневна: 0,188556 лв
- нощна: 0,115752 лв
на ЕВН са
-дневна-0,15132
-нощна-0,10174
цена без ДДС
Не е ли крайно време да чуем и собствениците на daiseikai V .Имат ли действително нисък минимум при работа на един цилиндър,и колко е мин консумация ?
Сега ми се струва, че никоя машина няма да може да стигне минимума си на консумация.Той е даден при +7 градуса.Сега са ниски температурите и дори и да работи на минимума на отдаване, пак ще харчи малко повече, от колкото е по тефтер минималната консумация.Моята ІІІ съм виждал най-ниска консумация 160 вата, при температури около и малко над 0-та.При V серия би следвало да се вижда и по-ниска консумация, ама се съмнямам сега да стигне до минимума, даден в сервизното.Който мери V-а серия да се обажда.
Минимумът също пада с понижението на външната температура. Стига да не се вдига необходимата отдавана мощност, разбира се, което е много трудно да стане.
За 31 дни -ноември "Лекия" е изхарчил точно 180квч.(5,8квч./24ч. или 241вата на час)В началото на засичането до към средата вратата м/у двете помещения(виж подписа)е била отворена,като му давах 20-21гр.вечер и нощем.През деня като няма никой вкъщи-18-19гр.Като беше топло времето разхода му беше ок. 6квч./24ч.Като задържа във Видин и дневните около и малко под 0-та стана 7-10квч.реших,че залудо се опитвам да отоплявам 6м2.(явно с големи топлозагуби-3м2.+врата дървена дограма,но добре уплътнени).Вратата вече я държа затворена и разхода му е 5-6квч./24ч.Реша ли да се стопля като хората вечер за 1-2часа на 22-23гр.,разхода е 7-8квч./24ч. Лекия си поддържа коректно зададената температура!