Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Маркови климатици - заблуди и истини

Разбира се че и на запад се продават стоки втора ръка и по точно климатици но тяхната цена е символична в сравнение с продаваните в България.И попитайте някой японец дали си купува втора употреба климатик защото бил по добър от новия,но може би всичко е въпрос на манталитет.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от naiden
    Разбира се че и на запад се продават стоки втора ръка и по точно климатици но тяхната цена е символична в сравнение с продаваните в България.И попитайте някой японец дали си купува втора употреба климатик защото бил по добър от новия,но може би всичко е въпрос на манталитет.
    Голяма смешка си написал. Та казваш да питам някой японец дали би си купил втора ръка климатик щото бил по-добър от новият?!?!? В Япония няма никакъв шанс да попадне някой от новите европейски модели продавани в България, естествено, че новият климатик за техният пазар е по-добър от старият пак за техният пазар. Близко е до акъла, че щом даже yahoo имат сайт за Япония предлагащ уреди втора употреба в т.ч. и климатици то той надали е предназначен за българите живеещи там. Иначе си прав за манталитета, отлично си го илюстрирал в поста си.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Хората, които се възмущават от климите втора-ръка, купуват само жилища ново-строителство и автомобили на 0км.

5. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Касапе,голяма е разликата между апартамент/жилище/на 10години и климатик на толкова пък бил той и произведен за марсиянския пазар!!!Не смесвай нещата!Казвал съм и преди:всеки уред има заложен технологичен живот и той е в пъти по малък от този на едно жилище!Апартамент на 10год.и климатик на също толкова ,не са едно и също нещо!..Разбираш за какво говоря,нали!?..Така,че такова съпоставяне е най малкото неуместно!Не може да дадеш хилядарка за уред на 10год. и с тъпа упоритост да твърдиш,че си направил чудесна инвестиция!Смешно и глупаво е!..Хайде със здраве!

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Словака, смешно и глупаво е да се слага всичко под един знаменател. Употребяваните японски климатици са просто една алтернатива на китайските ментета продавани в България и съвсем не е невъзможно инвестицията в употребяван такъв да е по-добра от избора на нов китаец.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Аз не мога да разбера какво му е лошото да живея в нова кооперация и да карам нова кола? Благодаря на Господ точно това ми се е случило - и сменям колата с по-нова и по-скъпа.... И продължавам да се възмущавам от климите 2-ра употреба. Има един такъв магазин до нас - известен, посетих го, направих се на лимон, и само като им видях топлообменниците в какво състояние са избягах с 200. Лошото е ч еаз знам какво да гледам, но един обикновен потребител не знае и може лесно дабъде заблуден като се изчисти уреда добре, например.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

bigmouth с този пост освен, че се изфука друго нищо не каза.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Казвам, че предпочитам следното: купувам най-доброто ново нещо, според моя бюджет. т.е. пред джип мерцедес макар и на една година бих взел нещо ново от друга не толкова реномирана марка. Ако нямам пари за NE Panasonic, FD, daiseikai V, или чакам да събера или си взимам 12LDC...., а повечето клими 2-ра ръка са по-зле от колите 2-ра ръка. Те, ако не бяха за смяна дали практичния японец щеше да ги хвърли и да ги замени? И тук се мятаме и лепиме на тях като мухи на мед и си мислим, че правим сделката на живота си (купувайки 10-годишно Митсубиши, например, вместо някой евтин, но не толкова реномиран бранд, нов климатик). Проблемът не са климите 2-ра ръка - браво на тези, които са се сетили да запълнят тази пазарна ниша (няма значение дали аз го харесвам или не). Проблемът е ниската покупателна способност на народа ни. Защото при минимална заплата от 1000 EURO вярвайте никой нямаше да си купува клими 2-ра ръка, дрехи 2-ра употреба и т.н. Но немотията ражда такива неща. Аз очаквам скоро да започнат да се продават още по-явно и масово прахосмукачки и други уреди по 20-30лв 2-ра ръка.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колега мнението ти е субективно и едностранно. Лоши търговци има и на двата пазара на нови и на стари клими. И точно защото имаме ниска покупателна способност, някои предпочитат да си купят употребяван, но все пак климатик отколкото да дадат парите си за нещо което само наподобява климатик. В Пловдив има достатъчно фирми занимаващи се с вноса и продажбата на клими втора ръка, това което аз или някой друг колега който се интересува може да намери в тези фирми на стойност до 850 лева няма абсолютно никаква алтернатива на пазара и това вече не е само въпрос на покупателна способност. Лично аз ако трябва сега да купувам климатик то той отново ще е втора ръка, просто това което ще купя за 1500 лева примерно, нов ще струва над 2500 лева и ще е с по-лоши показатели, а японският му нов събрат ще е над 3000 лева. Надявам се разбираш тезата ми, тя няма общо с покупателната ми способност, няма как да похарча хиляди за европейски дайсейкай 6 при условие, че вече 12 годишният ми японски дайсейка, който съм купил за 850 лева преди 5~6 години е с по-добри показатели и е изработен от по-качествена пластмаса.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2009

+1 Нека плащат по 3-4000 и си мислят,че имат най-доброто. В някой случай / особено колите / е за престиж.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008

Човек си сменя гащите и чорапите с нови не само защото са му се скъсали а защото са стари примерно на година,така и белите хора си сменят и покъщината в това число и климатиците на около 7-8години и ги подаряват или продават на символична цена,дори преди 20 години ги оставяха пред къщите си и ние им ги събирахме и им се чудихме на акъла защо аджиба хвърлят нови телевизори,мебели,хладилници,автогуми и тн..Сега аз лично мисля по друг начин,опитвам се да бъда бял човек въпреки че балканското понякога се обажда.Мисълта ми е че тези климатици хладилници, и тн. трябва не да струват по 600-700лв а по 60-70.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Виждам, че си бял собственик на 8 годишна жълта Мидея. Та ако обичаш, не ни учи, кога да си сменяме гащите.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

няма смисъл да се карате всеки си има неговата истина - ново или старо волво, нов или стар хладилник,печки,тв, дрехи има и у мола и в секънд хенда. панелки или къща на село на 2-5 км от града но това е вече друго...
    лошо е че повечето българи поглеждаме щем не щем към втората употреба. и докато колите втора са по скоро стандарт или е по-нормално за климите не е.
    нови клими има хубави ама просто в един момент се чудя има ли смисъл. особено при такива японски машини.

17. zgk
    zgk е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Абе, хора, как може да разсъждавате, кое по-добро,-ново, или втора употреба. Ами, това е все едно, да се радваш, на някои изхвърляни неща от по-напреднали икономически държави, отколкото да си купиш, нещо ново, независимо, дали марката е реномирана или не. Това само в БГ, може да стане, не напразно, тук има единствения занаят в света-пълнене на запалки с газ!!!? А, по преди съм чувал, че е имало и, пълнене на пълнители за химикалки с мастило, но твърде съм млад за да съм бил свидетел на това. Дори и в банановите държави няма такова чудо.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

zgk, мнението Ви няма нищо общо с темата. И ще помоля следващите които пишат в тази тема да се конкретизират с примери - темата е Маркови климатици - заблуди и истини, а не нови или втора употреба!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе