Разбира се, просто прочетох мненията от последната страница и останах с грешно впечатление относно темата. А, аз имам кл. "Хайер" 10, и съм много доволен от него вече 6 година. Няма отказ зиме и лято.
Разбира се, просто прочетох мненията от последната страница и останах с грешно впечатление относно темата. А, аз имам кл. "Хайер" 10, и съм много доволен от него вече 6 година. Няма отказ зиме и лято.
Пич по-драго ли ти става като знаеш, че си купил чистак нов боклук!Първоначално публикувано от zgk
![]()
Правилно стига спам,марковите климатици са страхотни стига да са нови,в момента цените са им повече от достъпни
за марковите машини едно мога да кажа - ако имах парички нямаше да се чудя щях да бодна една нокрия в спалнята - вътрешното само леко гъква докато дефроства , предполагам щях да се нервя и на тези три шепота, но досега не бях виждал такова нещо.
не знам пластмаси ли е, от монтажа ли е , а може и паричките но не се чува.
много съм доволен.
ще видим с какво ще ни изненадат догодина, гледам фуджицу са взели вече награди за дизайн за ЛТ моделите но и ЛГ имат такава. а и новия топ модел предполагам ще гони 3 бона![]()
ако човек е нямал боклук и КЛИМАТИК-то той никога не би видял разликата.ТОВА Е ИСТИНАТА.
Имам Дайкин Уруру Сарара, преди 3 години се наредих 3200 лв за него. Мога да кажа че е пълен боклук спрямо Панасоници за по 1700лв или около тази цена други марки.Първоначално публикувано от DUNDURMA
Много странно.Хора с финансови възможности да се топлят на климатик!![]()
galinr Тома Неверни ... виж какво еписал човека преди 2 години: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg401735
Вярно, че последната част от мнението му е малко крайна, но е прав че се превърнахме в едно консуматорско общество... и е редно да се замислим дали наистина един продукт ни е необходим преди да го закупим и дали екстрите които рекламират наистина са такива и си заслужавата парите ...
В този форум от началото на тази година отново се оформиха едни групи от дайкинисти екстремисти и мицубишисти екстремисти.Не дават да се даде никаква обективна оценка нито за дайкин, нито за мицубиши - който има различно от тяхното мнение - с обективна преценка на положителни и негативните страни на климатици от тези марки гона място без да има право дори на последно желание ...
Какви хора са не знам- за тяхната собственост и избор или хубаво или нищо ...
П.П. Между другото когато тренираш редовно тялото се справя доста по-добре с горещините и студовете и болести почти не го хващат...Личен опит.Та от тази гледна точка наистина клиамтика може и да не е толкова нужен колкото ни се струва...
Те са доста отдавна, просто сега пак са на дневен ред... Така наречените от теб екстремисти на Мицубиши са отскоро и те май се заразиха от дайкинофилите...Първоначално публикувано от justify
щото е лято.
народа няма пари за тошиби , и фуджицу останаха без плазма и къде да отиде народа ?
https://www.youtube.com/watch?v=qSqnO8iGz9o#ws
Изчетох темата започната през 2008. Ползвам два Хаера и два Чофу серено. На Чофуто наистина пише, че е произведено в Япония. Всичките клими са инвертори и си ги почиствам и отвън и от вътре сам. Хаерите направиха 10 години и ги чакам да умрат, но не умират. И лично аз не мога да реша с какво ще ги подменя. Разликата в потреблението не покрива разликата в цената, а за комфорта всичко в относително. Последните две години не са добри за мен във финансов план и се чудя дали да постъпа пак в стил "като ще е гарга да е рошава" или да избича два мощни конвенционални Нипона?
Не смятам да са Хаер, защото погледнах новите - изработката не е като на тези който притежавам.
Да - голямо предимство е да се изпъчиш имам Японски Климатик но дали това оправдава разхода?
Климатиците както и колите и компютрите и другата техника зависи много от потребителя.
Дали е правилно оразмерен, дали е поглеждан(не говоря да му е направена профилактика), дали отгоре му не тече вода и целия да се обледява. Това са неща който зависят изцяло от потребителя и определят живота и ефективността на машината.
Според мен повечето екстри са само въображаеми.
Защо смяна на инверторни с конвенционални?!Първоначално публикувано от antonfx
От предложението отдолу ме удовлетворена GREE GWH12NB слагам му нагревател за улуци в тавата и си спестявам 2200 лв за два броя. Това ми е тока за 11 месеца. Или погледнато по друг начин ако COP на този е 3.61, а на Чофуто 5.05 и на месец едно Чофу ползва 16 лв. за ток. Този ще ползва 22 лв. Тоест разликата ще се избие за 15 години.Първоначално публикувано от galinr
Не знам дали е много вярна тази сметка. Но почвам да се замислям.
Тия сметки винаги са без кръчмаря. Смятал ли си, колко ще спестиш, ако смениш колата с велосипед?Първоначално публикувано от antonfx