Разбира се, просто прочетох мненията от последната страница и останах с грешно впечатление относно темата. А, аз имам кл. "Хайер" 10, и съм много доволен от него вече 6 година. Няма отказ зиме и лято.
Разбира се, просто прочетох мненията от последната страница и останах с грешно впечатление относно темата. А, аз имам кл. "Хайер" 10, и съм много доволен от него вече 6 година. Няма отказ зиме и лято.
Пич по-драго ли ти става като знаеш, че си купил чистак нов боклук!Първоначално публикувано от zgk
Правилно стига спам,марковите климатици са страхотни стига да са нови,в момента цените са им повече от достъпни
за марковите машини едно мога да кажа - ако имах парички нямаше да се чудя щях да бодна една нокрия в спалнята - вътрешното само леко гъква докато дефроства , предполагам щях да се нервя и на тези три шепота, но досега не бях виждал такова нещо.
не знам пластмаси ли е, от монтажа ли е , а може и паричките но не се чува.
много съм доволен.
ще видим с какво ще ни изненадат догодина, гледам фуджицу са взели вече награди за дизайн за ЛТ моделите но и ЛГ имат такава. а и новия топ модел предполагам ще гони 3 бона
ако човек е нямал боклук и КЛИМАТИК-то той никога не би видял разликата.ТОВА Е ИСТИНАТА.
Имам Дайкин Уруру Сарара, преди 3 години се наредих 3200 лв за него. Мога да кажа че е пълен боклук спрямо Панасоници за по 1700лв или около тази цена други марки.Първоначално публикувано от DUNDURMA
Много странно.Хора с финансови възможности да се топлят на климатик!
galinr Тома Неверни ... виж какво еписал човека преди 2 години: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg401735
Вярно, че последната част от мнението му е малко крайна, но е прав че се превърнахме в едно консуматорско общество... и е редно да се замислим дали наистина един продукт ни е необходим преди да го закупим и дали екстрите които рекламират наистина са такива и си заслужавата парите ...
В този форум от началото на тази година отново се оформиха едни групи от дайкинисти екстремисти и мицубишисти екстремисти.Не дават да се даде никаква обективна оценка нито за дайкин, нито за мицубиши - който има различно от тяхното мнение - с обективна преценка на положителни и негативните страни на климатици от тези марки го на място без да има право дори на последно желание ...
Какви хора са не знам- за тяхната собственост и избор или хубаво или нищо ...
П.П. Между другото когато тренираш редовно тялото се справя доста по-добре с горещините и студовете и болести почти не го хващат...Личен опит.Та от тази гледна точка наистина клиамтика може и да не е толкова нужен колкото ни се струва...
Те са доста отдавна, просто сега пак са на дневен ред... Така наречените от теб екстремисти на Мицубиши са отскоро и те май се заразиха от дайкинофилите...Първоначално публикувано от justify
щото е лято.
народа няма пари за тошиби , и фуджицу останаха без плазма и къде да отиде народа ?
https://www.youtube.com/watch?v=qSqnO8iGz9o#ws
Изчетох темата започната през 2008. Ползвам два Хаера и два Чофу серено. На Чофуто наистина пише, че е произведено в Япония. Всичките клими са инвертори и си ги почиствам и отвън и от вътре сам. Хаерите направиха 10 години и ги чакам да умрат, но не умират. И лично аз не мога да реша с какво ще ги подменя. Разликата в потреблението не покрива разликата в цената, а за комфорта всичко в относително. Последните две години не са добри за мен във финансов план и се чудя дали да постъпа пак в стил "като ще е гарга да е рошава" или да избича два мощни конвенционални Нипона?
Не смятам да са Хаер, защото погледнах новите - изработката не е като на тези който притежавам.
Да - голямо предимство е да се изпъчиш имам Японски Климатик но дали това оправдава разхода?
Климатиците както и колите и компютрите и другата техника зависи много от потребителя.
Дали е правилно оразмерен, дали е поглеждан(не говоря да му е направена профилактика), дали отгоре му не тече вода и целия да се обледява. Това са неща който зависят изцяло от потребителя и определят живота и ефективността на машината.
Според мен повечето екстри са само въображаеми.
Защо смяна на инверторни с конвенционални?!Първоначално публикувано от antonfx
От предложението отдолу ме удовлетворена GREE GWH12NB слагам му нагревател за улуци в тавата и си спестявам 2200 лв за два броя. Това ми е тока за 11 месеца. Или погледнато по друг начин ако COP на този е 3.61, а на Чофуто 5.05 и на месец едно Чофу ползва 16 лв. за ток. Този ще ползва 22 лв. Тоест разликата ще се избие за 15 години.Първоначално публикувано от galinr
Не знам дали е много вярна тази сметка. Но почвам да се замислям.
Тия сметки винаги са без кръчмаря. Смятал ли си, колко ще спестиш, ако смениш колата с велосипед?Първоначално публикувано от antonfx