Страница 7 от 17 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re: Маркови климатици-заблуди и истини

Вкъщи сложих четири клими от които само две са еднакви - донякъде и умишлено ги нашарих за да имам реален поглед върху различните марки понеже съм Тома неверни и искам с очите си да видя. Всичките са горе долу в един ценови диапазон и мощност

SANYO SAP-DK22T на 100 волта - 2.5кв номинал, COP-5.28 - 1320лв + 240лв монтаж - 2бр

HITACHI RAS/RAC-D10EX2 - 3.4кв номинал КОП 4.28 - 999лв + 160лв монтаж - 1бр

MITSUBISHI HI SRK 20 ZG-S - 2.7кв номинал КОП 4.35 - 1335лв + 200лв монтаж - 1бр

Ще им дам оценка по няколко критерия

Дизайн и качество, изработка на пластмасите - Саниата са на светлинни години от Хитачито и Мицуто и по двата показателя

КОП - Саниата са с една единица по добри - Хитачито и Мицуто са на един хал

Номинална мощ на отопление - Хитачито е с почти единица повече от Саниата и Мицуто

Дизайн на дистанционните - Хитачито е най готино и е с голям хубав екран - на Саниото не е лошо - на Мицуто е най кофти

Функционалност на дистанционното - Саниото мери температурата в стаята и е с обратна връзка (климатика може да поддържа температурата където е дистанционното) - Хитачито и Мицуто са на един хал

Шум вътрешно тяло - Хитачито е най тихо почти толкова е и Саниото и най шумно е Мицуто

Шум външно тяло - подредбата е пак същата Хитачито, Саниото и Мицуто (което в момента така отвратително ми трака на главата че откачам може и резонанс да е но се нетрае понеделник май ще викам фирмата да го гледа)

Екстри - Саниото има УВ лампа и йонизатор - Хитачито вкарва пресен въздух - Мицуто голо като пушка

Управление на инвертора - Хитачито може да намали моментната консумация до най малко около 160вата - Саниото до около 180вата - А Мицуто може да падне най малко до около 350вата след което изключва което на практика означава че когато топлозагубите на стаята са ти по малко от около 1500 вата Мицуто бачка като обикновенна конвенционалка (тези данни не са от сервизни мануали а от реални засичания от мен с уред)

Цена - Хитачито е по евтино от другите два които са горе долу на една цена с около 30%

С горните оценки не искам да повлия на никого каква покупка да направи защото всичко е много относително и ако след две години когато изтече гаранцията на Саниата и на Хитачито се прецакат а пък Мицуто работи безпроблемно 10 години всички тези сравнения са безмислени.
    Лично на мен ако ми се наложи да купя още един климатик ще е Хитачи или Санио в зависимост от това дали цената и високият номинал са приоритет пред дизайна икономията и екстрите.
    Според мен е хубаво да може човек да си купи хубав климатик, но не трябва да се робува на стереотипи и градски митове и легенди - ще дам още един пример защо не си купих Фуджитсу 09LGC което е от същия ценови сегмент (1300лв и номинал 3.2кв коп 4.27) - Просто защото вътрешното тяло е по леко от това на Мицуто с около 1.5кг а външното с около 7кг - на мен това ми говори много неща, но изводите да си прави всеки сам.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Според мен това робуване на темата тегло е абсолютно неправилно,Нормално е при новите технологии за компресори,елмотора на вентилаторите и т.н да има намаляване на теглото,което не е за сметка на качеството.По логиката на mantaman старите машини преди 7-8-10 години,които си тежаха бая,би трябвало да са най-добри,а оттам нататък да става все по-зле с намаляването на теглото.То и с автомобилите е така-Москала и сегашното ми Субару са различни,Субито е по-леко,а е комби(огромно),2200 см3,автоматик,двойно предаване,климатик,елстъкла,огледала и седалки и .....Но място за сравняване просто няма

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така е, но все пак размера и вида на топлообменника оказват голямо влияние. Ако е голям, двоен - идеално, с това скачат и килограмите. Вярно, че не е пряк признак, но си е съществен.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Според мен това робуване на темата тегло е абсолютно неправилно,Нормално е при новите технологии за компресори,елмотора на вентилаторите и т.н да има намаляване на теглото,което не е за сметка на качеството.По логиката на mantaman старите машини преди 7-8-10 години,които си тежаха бая,би трябвало да са най-добри,а оттам нататък да става все по-зле с намаляването на теглото.То и с автомобилите е така-Москала и сегашното ми Субару са различни,Субито е по-леко,а е комби(огромно),2200 см3,автоматик,двойно предаване,климатик,елстъкла,огледала и седалки и .....Но място за сравняване просто няма
    Аз на цифри марки и килограми не робувам просто гледам числата и си правя изводи и понеже не е коректно да се сравняват ябълки с тикви ще дам пример с две Фуджица от един клас но на различни цени
    Първо на 09LGC компресора с маслото тежи 5.9кг а на 09LDC 9.9кг (слага се и на 12ки - и едва ли е по стар и по лош модел щом го слагат на по скъпите си клими)
    Второ 09LGC събира 650гр фреон, а 09LDC 950гр - при положение че на метър удължена тръба се добавят по 20гр може да се направи приблизително изчисление че на 09LDC тръбите на топлообменниците са с около 30м по дълги от на 09LGC (това е при положение че тази разлика от 300гр не е за сметка на по големият компресор но нека специалистите да кажат)
    Така че едва ли липсата на тегло в случая се дължи на върхови технологии а по скоро на борба за намаляване на разходите за сметка на спестени материали и при положение че на същата цена може да се купи друг пак марков климатик но с нормално за класа тегло изборът е очеваден поне за хората на които им се чете и им е интересно

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Самият факт, че най-добрия модел на Sanyo 25-ца за Япония е с външно тяло 40 кг, е достатъчно красноречив.
    Nocria Z28T има 15 кг вътрешно тяло и 37 кг външно.
    Изобщо най-добрите серии 100-волтови машини са с най-тежки външни и вътрешни тела.
    Кофти сериите са с по 7 кг вътрешни и дори 22 кг външни!

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има и с 18 кг външни

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    има и с 18 кг външни
    Предполагам това са на ултра скъпи модели с върхови технологи. Там преобладава титан, карбон и технологии за които даже не сме и чували, а пък КОП-а го мерят на лакти

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

КОП е висок ,традиционно за нова машина на 100 волта ,но със сигурност ще пада драстично със спада на външната температура ... същата тая машина има 7 кг вътрешно тяло

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По-голяма площ на топлообменника, по-плавно и малко спадане на ефективността с понижаване на температурите. Това мисля все още си е правило, не са се преборили с физиката и термодинамиката

12. Тук е от
    Jul 2008

Ето как става с по малки тела...http://www.tempexbg.com/ftp/Catalogu...-RSA-xxLGC.pdf

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тук можем да поспорим до какво е довело, но ще си замълча засега.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия рекламни картинки са за неукия потребител ,който сега ще се радва на малкото си компактно климатиче ... занижаването на диаметъра на медните тръби драстично ще понижи топлообмена ,но пък ще икономиса много мед ... по гъсто разположени ламели - тогава теглото следва да се повиши нали така ? защо намалява ?

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Алекси, какво им е на картинките, лъжат ли? Пише че им е увеличена площта - а не е ли? Кое определя ефективноста на топлообмена?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Alexi-теглото намалява от по-малкия диам. на тръбите,които са медни и дебели около 1 мм(стените),а ламелите знаем че са много тънки и от алуминий,който е доста по-лек.Може би оттук е по-малкото тегло

18. Тук е от
    Feb 2008

Евала на mantaman.
    Супер изказване като по учебник за разликата между LCC/LDC сериите на Фуджицу и LGC.
    Това е хубаво да се покаже и обясни на много търговци в различните фирми, които продават машините.
    Защото като знам в БГ как се продава/търгува - после да не стане да се опетни името на марката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 17 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе