Аз не съм компетентен и не работя и не се занимавам с клими.
Обикновен потребител съм и ще споделя опита си и мнението си по въпроса.
имах конвенционален беко - беше 18-ка мисля - добре топлеше - на 24 сложен, правеше около 22 зимата в стаята, която е с параметри 5х4 м и вис. 3.2 м.
Обаче един хубав мъглив зимен ден не знам какво му стана обаче постепенно се заледи и накрая беше станал като буца лед.ужас.
и зимата седяхме няколко седмици на студено - казах си ....., това беше - продадох го.
в другата стая имахме панасоник - конвенционален ама купен 2001г. - от онези дето все още ги биваше.изкара що изкара 4 години и закарах го на тъщата в офиса.
извиках хората от Генерал Фуджицу - и сложих 3 клими техни инвертори - две 12-ки LCC в детската ( 4 х 4 м, вис. 3.2м.) и кухнята ( 7 х 2,3 м, 3.2 височина.).
в спалнята сложих 9-ка LCC - ( 4 х 3 м, вис. 3.2 м)
в хола, където беше замръзналото беко - 5 х 4 м,3.2м височина - си купих една 12 LDC - от тея с плазмата.
тези 4-ри машини са много добри, нямам никакви забележки, а и не ги и чувам дори - обаче някакси ми се струва, че трите Генерала са по-добри от Фуджицуто - 12LDC, просто така ми се струва макар че знам, че се правят на едно и също място.
Имам и още една стая и там проблема ще се реши напролет - там има 12-ка конвенционална осака - като фуражомелачка е - ужас.
с Голямо Удоволствие ако имам възможност ще я заменя с едно LCC отново.
Ако следва да направя извода от собствения си опит - скъпото излиза евтино, уютно и много удобно, всеки, който има възможност го съветвам да си купи скъп климатик, инверторен разбира се - няма значение фуджицу, митсубиши или дайкин ще е , не правете компромис, за да не стоите на студено, за да не будите себе си и целия блок или къща от звука на замръзналата клима и т.н. и т.
и не ходете в магазини като техномаркет или технополис - там хората нямат представа какво е климатик и какво е важно при неговия избор, а разсъждават "да продаваме, за да има процент и за нас")
и евала, че има такива места като форума тук, за да може и хората, които не се занимават с подобни неща да се информират, за да не правят или да не повтарят грешките си.
поздрави!