Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re: Маркови климатици-заблуди и истини

Аз не съм компетентен и не работя и не се занимавам с клими.
    Обикновен потребител съм и ще споделя опита си и мнението си по въпроса.

имах конвенционален беко - беше 18-ка мисля - добре топлеше - на 24 сложен, правеше около 22 зимата в стаята, която е с параметри 5х4 м и вис. 3.2 м.
    Обаче един хубав мъглив зимен ден не знам какво му стана обаче постепенно се заледи и накрая беше станал като буца лед.ужас.
    и зимата седяхме няколко седмици на студено - казах си ....., това беше - продадох го.

в другата стая имахме панасоник - конвенционален ама купен 2001г. - от онези дето все още ги биваше.изкара що изкара 4 години и закарах го на тъщата в офиса.

извиках хората от Генерал Фуджицу - и сложих 3 клими техни инвертори - две 12-ки LCC в детската ( 4 х 4 м, вис. 3.2м.) и кухнята ( 7 х 2,3 м, 3.2 височина.).
    в спалнята сложих 9-ка LCC - ( 4 х 3 м, вис. 3.2 м)

в хола, където беше замръзналото беко - 5 х 4 м,3.2м височина - си купих една 12 LDC - от тея с плазмата.

тези 4-ри машини са много добри, нямам никакви забележки, а и не ги и чувам дори - обаче някакси ми се струва, че трите Генерала са по-добри от Фуджицуто - 12LDC, просто така ми се струва макар че знам, че се правят на едно и също място.

Имам и още една стая и там проблема ще се реши напролет - там има 12-ка конвенционална осака - като фуражомелачка е - ужас.
    с Голямо Удоволствие ако имам възможност ще я заменя с едно LCC отново.

Ако следва да направя извода от собствения си опит - скъпото излиза евтино, уютно и много удобно, всеки, който има възможност го съветвам да си купи скъп климатик, инверторен разбира се - няма значение фуджицу, митсубиши или дайкин ще е , не правете компромис, за да не стоите на студено, за да не будите себе си и целия блок или къща от звука на замръзналата клима и т.н. и т.
    и не ходете в магазини като техномаркет или технополис - там хората нямат представа какво е климатик и какво е важно при неговия избор, а разсъждават "да продаваме, за да има процент и за нас")
    и евала, че има такива места като форума тук, за да може и хората, които не се занимават с подобни неща да се информират, за да не правят или да не повтарят грешките си.
    поздрави!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Е па ти го сложи на18гр. и чекай да не замммррръъзззз.....

4. Тук е от
    Aug 2007

Ако мога да споделя нещо на всички фенове на 1 000 000 лв стуващите климатици.
    Искам да направя една аналогия с стоката която аз продавам а това са фотоапарати.Та за какво става въпрос.Има една много извстна в миналото и не толкова известна сега марка фотоапарати "Praktica".
    Идват ми клиенти и ме питат коя марка фотоапарати са по-качествени (да е хубав и не много скъп естествено).Аз почвам да обяснявам ,че ако искат качествен апарат да се насочат към марковите ( Canon:Sony:Olympus:Panasonic и т.н.) Обаче рано или късно минаваме покраи въпросната практика и се почват едни вапроси от рода на "на този ся кво му е че е толкова ефтин" и аз казвам че нищо му няма просто не е толкова добър като марковите и за това е толкова ефтин.Веднага а получавам контра въпрос " ами кое не му е толкова добро"
    Аз пак почвам да обяснявам,че ефтините апарати на по-тъмно не могат да првят добри снимки . Отговор "ами ние няма да снимаме на тъмно"
    Продължавам аз да се мъча да ги обедя хората да дадът някой лев отгоре за да нямат ядове (и те и ние) като казвам че по-голама е вероятноста да дефектира . Отговор (абе то и без това не се знае дацата кога ще го счупят)
    И този разговор продължава в този дух. Краиния резултат е че хората си тръгват с практиката.Това е най-омразния ми апарат но трябва да презная че за тия 500-1000-или 1500 бройки които сме продали за последните 2 години са ни върнали не повече от 20 развалени (за бройката не съм много сигурен но утре ще проверя).
    Да ви кажали какво ще стане ако след време тези хора решат пак да си вземат апарат,то е ясно ,ще е някоя друга практика но не защото работи много хубаво а защото просто работи.
    Та ето и връзката с климатиците.Комшията под нас има една осака (дето винаги знам кога работи ) и е решил да взима още един климатик.Подпитвам го аз какво е решил да вземе а той ми вика " ами пак осака стария бачка 4 години, много съм доволен от осаката" .ЧОВЕКА Е ДОВОЛЕН.Това е.
    Та тази ваша война срещу евтените климатици е предварително обречена .Дали защото някой няма пари за скъп или някой е доволен от стария си климатик или трети не се е сетил навреме да влезне в този форум?
    И накрая да ви питам колко от вас собственици на климатици от по 2000 лв имате фото апарати от рода на практика;бенк; и тмподобни боклуци.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Няма война с/у евтините климатици.Когато навремето си смених ел.печки с конвенционални китайски климатици сметката ми падна 3 пъти и ми беше невероятно топло,както никога не ми е било.Но за всеки влак си има пътници.Когато дадеш 100 000 Eu за нов апартамент,15-20 000 лв.за обзавеждане,какъв е проблема да дадеш няколко хиляди повече за хубави климатици.Комшията ти си харесва осаката-нормално след като работи,но и не виждал как е при по-добрите.Навремето карах 3 год.Москвич осмак и си го харесвах.После си взех един 15 годишен Голф и все едно се качих на самолет.Днес ходих да гледам едно 6 год,MHI SRK/SRC 502 Z-L -със скрул компресор на R22,работи като нова,мърка като коте вън,не се разбира че работи вътре.Страхотна машина.Винаги ще има клиенти за хубавото.

6. Тук е от
    Feb 2008

Не се води никаква война спрямо нискокачествените и евтини климатици.
    За всеки влак както се казва...
    Само споделяме мненията си.

7. Тук е от
    Jun 2008

Аналогията с фотоапаратите не е много удачна, защото дали ще правиш хубави снимки или не, за любителя фотограф не е кой знае какво. Но самия ти казваш, че разбираш кога комшията ти си пуска осаката, нали? А и ако ти се развали фотото може да го мушнеш в джоба и да го занесеш в магазина, но ако ти се развали климатика разправията, трополака и нервите които хабиш са доста повече.
    Аз също подкрепяп тезата, че няма война срещу евтените климатици, по скоро има война срещу скъпите климатици, тя се състои в това да се докаже, че между скъпия и евтения климатик няма разлика! Нека хората които искат да докажат тази теза, да не забравят, че за всеки влак си има пътници!
    П.С. За мен разликата е огромна, и в начина на работа и в сметките за ток, нека всеки сам за себе си да си прецени какво да си купи!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И друг път съм го казвал - предпочитам да имам нещо хубаво вкъщи, което да си е мое, а не да финансирам енергото с разликата на сумата до скъп климатик. Един вид тези пари си остават у мен под вид на добра техника.

10. Тук е от
    May 2008

Няма война срещу евтините климатици! По-скоро има "война" срещу опита на някои да ни убедят, че евтините климатици по-нищо не отстъпват на скъпите и затова няма смисъл да се дават пари за тях. Е, няма как да се съглася лично аз с това. Да, комшията може да е доволен от Осака-та (моят сигурно също е доволен), аз също бях доволен от конвектора , с който се отоплявах преди да взема климата, НО това не значи, че General-a не си струва парите, които дадох за него. Снощи идва един комшия у нас и докато лафихме за това-онова, ми вика по едно време: "Абе ти какъв климатик си си взел? Работи ли, че хич не се чува? Щото моят доста си шуми...." . А той има Хайер, от който сигурно е много доволен - топли го, не го е оставал на студено. НО.... винаги има едно НО - разликата е в детайлите. Основното е едно и също - да топли. И той топли. И Осака-та топли. Надявам се ме разбрахте...

П.П. Човек се простира според чергата си - ако нямаш 1500 лв, а имаш 800, няма как да ти кажа вземи си скъп инвертор. Взимаш си Мидея примерно. Няма лошо. Но да имаш парите и да се опитваш да ме убедиш, че просто няма за какво да дадеш 1500 вместо 800 за климатик - е, няма да стане. Има за какво, друг е въпросът дали ти го искаш. Въпрос на приоритети.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    П.П. Човек се простира според чергата си - ако нямаш 1500 лв, а имаш 800, няма как да ти кажа вземи си скъп инвертор. Взимаш си Мидея примерно. Няма лошо. Но да имаш парите и да се опитваш да ме убедиш, че просто няма за какво да дадеш 1500 вместо 800 за климатик - е, няма да стане. Има за какво, друг е въпросът дали ти го искаш. Въпрос на приоритети.

Много си прав.Основната част от населението не може да си позволи да похарчи 1500 лв за климатик.За съжеление и аз съм от тях.Имах на разположение 1200лв.Предпочетох за тези пари да си купя климатик и пералня вместо само климатик.Въпрос на приоритети и трехнико икономическа обосновка.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Абе той и москала върви и мерцедеса върви но с кое се стига по бързо и по комфортно?

13. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от flint

А що се касае до въпросът за фотоапаратите - мога да ти кажа, че Сони и панасоник фотота са пълен боклук - имал съм и от двата и съм ги махал много бързо.

Марката там е Канон.
    Още един доволен човек само че този път от нещо друго.Но по интересно е в този сучай защо "сони и панасоник" са боклук? От какво гражданина е недоволен? Защо си е купил първо от боклуците а не от "истинската марка"?Какво е истинска марка?
    Но едва ли някога ще разберем одговорите на тези въпроси.По вероятно е да разберем къде е края на вселената.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Сони и Панасоник въобще не са "буклук" - леко нямаш представа от фотоапарати(ако имаш някой ФЗ-50 или някоя Алфа за изхвърляне -свиркай). Канон е марката - да, преди 100 години обаче! Ай да не спамим темата, вземи си помисли пак самостоятелно.
    Както и при фотоапаратите, така и при климатиците има потребители които много не обръщат внимание на подробностите - даже бих казал ХИЧ! Точно те си купуват първата най-ефтина техника и въобще не се замислят за всичките технически подробности които нищим тука. Не всеки преди да си купи нещо чете два месеца в интернет. Аз съм консултирал по телефона(без да разбирам нищо от климатици(само на теория) - ама ми вярват) хора които както са тръгнали за домати виждат климатици и на 2рата минута затваряйки телефона си купуват един. Всякви екземпляри има - и после ги питам как е машината? гледат ме като извънземно: - ми как да е?!? ми топли, де да знам как е?! - пълно безразличие.

16. Тук е от
    Feb 2008

по принцип темата е за климатици, но ще си позволя кратко лирично отклонение, за да отговоря на постовете на последните двама юзър-а.

Мисля, че тези спорове на дребно са безсмислени.
    Проблемът е в това, че доста от предлаганата стока в БГ "суперхипер" маркети от типа на Технотата, е нискокачествена или с дефекти.
    Предполагам доста хора знаят за складовете им и дефектните машини там.

И другото много важно нещо, което следва да се направи задължително за продавачите е:

Никога да не се лъже клиент и да си познават стоката!!!!

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Сони и Панасоник - верно е че не са "най-големите", но си имат модели в определени категории, които много добре даже си стават за фото! Не те убеждавам(а мога да докажа че не си прав), имаш си право на лично мнение - но е субективно и не важи за цялата продуктова линия на въпросните производители! Може да кажеш че не ги предпочиташ защото еди какво си за конкретен модел да кажеш примерно, ама така да сложиш чертата - съгласи се че не си много прав?

18. Тук е от
    May 2008

Пичове, темата не е за фотоапарати

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе