Първоначално публикувано от
dgenov мина ми - споко
. Съгласен съм че е както казваш "олекотена версия". Просто на пръв поглед е "по-слаба" да го нареча от предходния модел. Но това проблем ли е? 4кВ си е 4кВ - слабо/силно толкова. А като чаркове вътре - качеството как е според вас - занижено ли е(кондензаторите и лагерчетата по-бързо ли ще гръмнат) - в този смисъл питам?
Интересен е въпроса на mantaman : дали парите които си дал реално отговарят на това което си получил? Не струва ли толкова тази серия?(в частност 12ката ме интересува - за другите модели не споря).
Ето и от мен някой факти за 12ката: с компресора е на 12LCC, но с управление НЕ за максимална мощност, а за подобрена ефективност! Топлообменника му е по-малък от на 12LCC, но е двуредов - за разлика от 9LD който дори е по-малък от 12LGC, само където е сложен в "голямата" кутия на 12LCC и от там някой си прави грешни изводи за полезната му площ(размерите ги поствах два пъти но така и не получих отговори).
За три месеца ползване на 12ката, съм гледал максимално критично на машината(до като беше топло и ме дразнеше фреона като тръгваше и спираше постоянно), но от както захладня - машината си хвана "тон" и нямам никакви забележки. И е безшумна(сравнително) и си топли и сметката ми не е по-голяма от лятото - доволен съм с две думи просто. Дали си струва парите НЕЗНАМ, но когато си избирах модел за 1400лева - 4кВ просто нямаше друг модел от квалитетен производител, т.е. беше най ефтиния! Така че това реши въпроса в полза на този модел. Предложете на тая цена друг модел(4кВ на друга фирма) който да си "струва" повече? За мен свърши вече, но за другите потребители е важно! Никой не карам да купува от тази серия, защото и аз съм си купил - не ме разбирайте погрешно. Ако машината ми се бъгне нещо - веднага ще напиша всички да прочетат - защитавам само това което виждам/чувам на машината, щото ми е над главата и просто РАБОТИ!