Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re: Маркови климатици-заблуди и истини

За какво точно "евала" на mantaman? Написал е някой работи - няма лошо, ама изводите които трябва да си направим нещо ми убягват? ... освен че косвено подкрепя "килограмите", а не технологиите. А за разликите между сериите на Фужитсу са ясни: гледаш цената и не е нужно да си инженер за да ти светне в полза на кой модел са. Ако тенденционно търси да "оплюй" новата (LGC) серия, не виждам какво толкова има да драпа - да не си купува и ОК. Близо година ще стане скоро тая серия я купуват хората и освен инженерни главоблъсканици(това защо/онова защо по-леко/малко от LCC и LDD), конкретно не съм чул/прочел да има оплакали се че не работят нещо добре машините?

П.С. до скоро по размера на кутиите се напъваха някой хора, сега по килограмите - не се излагайте. Тука инженери все сте се събрали, конкретно говорете ако знаете нещо, с "мисля/не мисля" се трупат негативи/позитиви които може да не са верни, но влияят на хората които четат форума и търсят бърз съвет "кое е по-по-най".

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Те още не са имали зима, ще ги видим. Дано се представят добре. Ти не го приемай лично като собственик на такъв и веднага да ги защитаваш пък. Ние търсим причините.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

ОК. Пристрастен съм - сори. Ама все пак изказванията когато са за негатив - да са малко по технически издържани и обективни. Свидетел съм на познати от две мнения прочетени във форума и вече край - мислят си че тая серия е нещо скопена - значи буклук.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

От това по технически издържано не можах - цитирал съм данни от сервизни мануали на Фуджицу
    И тук въобще не става въпрос за въвеждане на нови технологии а по скоро за използването на по слаб компресор и на по малко материал с цел постигане на по ниска крайна цена - защото ако намаляването диаметъра на тръбата е висока технология здраве му кажи. Самия ти каза че и по цената се разбира - а пък аз съм забелязал че обикновено изделията с новите технологии са доста по скъпи и обикновенно фирмите ги слагат на върховите си модели което не се наблюдава в случая.
    А това, че хората са доволни лошо няма те са доволни и от мидеите, а пък аз лично съм много доволен от две конвенционални Осаки въпросът е дали парите които си дал реално отговарят на това което си получил.

Нямам за цел нито да хваля нито да оплювам определена фирма както виждаш за вкъщи съм купил клими от три различни производителя и в описанието им малко по назад в тази тема съм бил напълно критичен към всичките им слабости които съм забелязал. Форумите са за това да се информират тези които имат желание и когато направят една покупка да са наясно с компромисите които са направили спрямо цената - защото когато отидеш в магазина и попиташ защо този модел е триста лева по евтин от другия или пък кой е по добър когато са на една цена при положение че им дават почти еднакви характеристики ще ти обяснят че това е заради екстрите, марките или нещо друго но винаги ще пропуснат да споменат факта че единият е слаботелесен.
    Аз лично съжалявам, че преди да купя Мицуто не прочетох никъде из форума, че консумираната мощност не може да падне под 350вата и че при топло време когато топлозагубите ми са под 1500вата то ще изключва доста често и ще работи почти като конвенционалка - това разбира се не го прави лош климатик както и това че Фуджицуто е с около 8кг по леко не значи че е лош климатик но както вече писах по нагоре хората които имат желание да ги знаят тези неща е хубаво да има от къде да ги прочетат.

6. Тук е от
    Mar 2008

Добре де! Може би има начин да се задейства някаква обратна връзка от потребителите през вносителите до производителя и да бъде възобновено производството на LCC паралелно с това на LGC. Тогава клиентите биха могли да избират между двата модела и всеки да си купи този, който му е по сърце. Тогава всички тези надхвърляния тук ще се обезсмислят и ще спите спокойно.
    Моето лично лаишко мнение е, че с LCC серията производителя се е минал леко спрямо конкуренцията и се е коригирал с LGC с всичките му предимства и недостатъци, понеже няма как да се повишат необосновано цените на вече продаван климатик и LCC едва ли ще стъпи на конвейера, независимо от желанията на крайния потребител.
    Нищо чудно догодина да пуснат някакви L*C със събрани в едно предимствата на 2те модификации, но на малко по-различна цена. Ще видим.

7. Тук е от
    Dec 2007

Искам да попитам и при ZGX ли неможе консумираната мощност да падне под 350 вата

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

генов,
    аз не съм инженер и не разбирам много от тези работи.
    Но все пак ми се струва, че логиката на mantaman е правилна.
    Аз имам две LCC i LDC - нямам LGC, но при тези разлики - все си мисля, че новата машина е направена малко по-комерсиална.
    Няма логика да спираш от производство толкова добра серия каквато е LCC - мисля си, че в БГ има много хора с подобни без оплаквания.
    Що се касае до LGC - не казвам, че е машина, която ще има проблеми или..., но определено си мисля, че е сглобена по-комерсиално и някой неща са спестени.
    Извинявам се ако си се почувствал засегнат от моето изказване преди това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от cecko24
    Искам да попитам и при ZGX ли неможе консумираната мощност да падне под 350 вата
    Предполагам че и при тях е така защото колегата Деиан които го засича средно на час между 200 и 300 вата - казва че доста често изключва което означава че вероятно случаят е същият иначе не би изключвал

11. Member
    Тук е от
    May 2003

мина ми - споко . Съгласен съм че е както казваш "олекотена версия". Просто на пръв поглед е "по-слаба" да го нареча от предходния модел. Но това проблем ли е? 4кВ си е 4кВ - слабо/силно толкова. А като чаркове вътре - качеството как е според вас - занижено ли е(кондензаторите и лагерчетата по-бързо ли ще гръмнат) - в този смисъл питам?

Интересен е въпроса на mantaman : дали парите които си дал реално отговарят на това което си получил? Не струва ли толкова тази серия?(в частност 12ката ме интересува - за другите модели не споря).

Ето и от мен някой факти за 12ката: с компресора е на 12LCC, но с управление НЕ за максимална мощност, а за подобрена ефективност! Топлообменника му е по-малък от на 12LCC, но е двуредов - за разлика от 9LD който дори е по-малък от 12LGC, само където е сложен в "голямата" кутия на 12LCC и от там някой си прави грешни изводи за полезната му площ(размерите ги поствах два пъти но така и не получих отговори).

За три месеца ползване на 12ката, съм гледал максимално критично на машината(до като беше топло и ме дразнеше фреона като тръгваше и спираше постоянно), но от както захладня - машината си хвана "тон" и нямам никакви забележки. И е безшумна(сравнително) и си топли и сметката ми не е по-голяма от лятото - доволен съм с две думи просто. Дали си струва парите НЕЗНАМ, но когато си избирах модел за 1400лева - 4кВ просто нямаше друг модел от квалитетен производител, т.е. беше най ефтиния! Така че това реши въпроса в полза на този модел. Предложете на тая цена друг модел(4кВ на друга фирма) който да си "струва" повече? За мен свърши вече, но за другите потребители е важно! Никой не карам да купува от тази серия, защото и аз съм си купил - не ме разбирайте погрешно. Ако машината ми се бъгне нещо - веднага ще напиша всички да прочетат - защитавам само това което виждам/чувам на машината, щото ми е над главата и просто РАБОТИ!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от cecko24
    Ами консумираната моментна вероятно е някъде към 300 по изчисления (меря с електромер, не с уред). Средната му консумация (понеже и спира) обаче мисля е доста добра - можеш да видиш линка в подписа ми.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    мина ми - споко . Съгласен съм че е както казваш "олекотена версия". Просто на пръв поглед е "по-слаба" да го нареча от предходния модел. Но това проблем ли е? 4кВ си е 4кВ - слабо/силно толкова. А като чаркове вътре - качеството как е според вас - занижено ли е(кондензаторите и лагерчетата по-бързо ли ще гръмнат) - в този смисъл питам?

Интересен е въпроса на mantaman : дали парите които си дал реално отговарят на това което си получил? Не струва ли толкова тази серия?(в частност 12ката ме интересува - за другите модели не споря).

Ето и от мен някой факти за 12ката: с компресора е на 12LCC, но с управление НЕ за максимална мощност, а за подобрена ефективност! Топлообменника му е по-малък от на 12LCC, но е двуредов - за разлика от 9LD който дори е по-малък от 12LGC, само където е сложен в "голямата" кутия на 12LCC и от там някой си прави грешни изводи за полезната му площ(размерите ги поствах два пъти но така и не получих отговори).

За три месеца ползване на 12ката, съм гледал максимално критично на машината(до като беше топло и ме дразнеше фреона като тръгваше и спираше постоянно), но от както захладня - машината си хвана "тон" и нямам никакви забележки. И е безшумна(сравнително) и си топли и сметката ми не е по-голяма от лятото - доволен съм с две думи просто. Дали си струва парите НЕЗНАМ, но когато си избирах модел за 1400лева - 4кВ просто нямаше друг модел от квалитетен производител, т.е. беше най ефтиния! Така че това реши въпроса в полза на този модел. Предложете на тая цена друг модел(4кВ на друга фирма) който да си "струва" повече? За мен свърши вече, но за другите потребители е важно! Никой не карам да купува от тази серия, защото и аз съм си купил - не ме разбирайте погрешно. Ако машината ми се бъгне нещо - веднага ще напиша всички да прочетат - защитавам само това което виждам/чувам на машината, щото ми е над главата и просто РАБОТИ!
    Да прав си в този ценови диапазон това е най доброто което може да се вземе и аз също бих направил този избор ако ми се налагаше, също ако трябваше да избирам нещо с 300лв по евтино или по скъпо щях да избера съответно Хитачи E14H2 и Мицубиши SRK 35 ZG-S

14.  

15. Тук е от
    Feb 2008

Абсолютно е така, що се касае до избор на добра машина за около 1400 лв.
    Аз пък съм забелязал нещо много странно в LCC серията: примерно имам 2 12 -ки - едната си работи тихо - не можеш да я чуеш.
    Другата пък - винаги се чува преливането на фреона - някой да има обяснение?

16. Member
    Тук е от
    Aug 2008

SRK ZG25-S пада до към 300W....мин....след това изключва по надолу не съм го видял да слиза....лично за мен това не е недостатък....дори имам и особено мнение за инвертора и конвенциоалния....в смисъл че файдата от инвертора клони почти към хич ама да не разлайвам кучетата ще си го запазя за мен...по отношение на шума на вътрешното тяло ...тази серия има три степени на вентилатора като липсва четвъртата куаят или слееп...това го прави по-шумен на най ниаката степен в сравнение с тези климатици които имат и тази опция....за шума от външното тяло викни техниците....и аз имах подобен проблем....инак принципно след остраняването му особено при по ниски температури може би ще се убедиш че тих климаика....

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Според мен файдата от инвертора е в по големият топлинен комфорт и това че работи до по ниски температури без да замръзва, а не толкова в икономията както обикновено се изтъква. Според мен абсолютно не е никакъв проблем да се направи конвенционалка с КОП 5 - но няма смисъл защото ще дойде почти на цената на инвертора, а те се предлагат в различни ценови сегменти.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от flint
    Аз пък съм забелязал нещо много странно в LCC серията: примерно имам 2 12 -ки - едната си работи тихо - не можеш да я чуеш.
    Другата пък - винаги се чува преливането на фреона - някой да има обяснение?
    Монтажниците са си оставили ръцете - кво се чудиш. Иди в темата за шума от фреона и виж на Еди Тошибата какво се оказа накрая (за два бона а грухтяла като прасе) - познай? ... първо кофти монтаж на един метър(не растоянието а монтажа е кофти), после удължаване със заварка на 3 метра(по-лошо станало), после смяна на целите тръби с нови 5 метра без да са рязани и работата заспала! ... та при удължаването със заварка са стеснили много тръбата и там помпи налягане от което идва и шума на ниска мощност особенно.

П.С> тия монтажници все се кълнат че не е от тях, трябва да си разглобиш системата и да я монтираш наново за да си признаят че са прецакали работата те.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе