rkk, наистина щеше да е добре да не "коментираш" мен, а неща които разбираш! А дали си четеш поне сам постовете?!
Очевидно е как даваш съвети за нещо, което не познаваш. Ама давай - и такива трябва да има...Първоначално публикувано от rkk
rkk, наистина щеше да е добре да не "коментираш" мен, а неща които разбираш! А дали си четеш поне сам постовете?!
Очевидно е как даваш съвети за нещо, което не познаваш. Ама давай - и такива трябва да има...Първоначално публикувано от rkk
Стига бе, форума ще е скучен без пътуващите комедианти...Първоначално публикувано от rkk
мдааа - надушват се и се събират като си признаят...
Първоначално публикувано от Kasap
Здравейте, благодаря за отговорите и съветите.
След двудневно обикаляне по магазините и събиране на оферти, за голямата стая се спряхме на нокриата. Самият продавач сподели, че уруру-сарара едва ли ще се справи с евентуалните влага и мухъл, така че избрахме нокриата която е на 2599лв (с 400лв по-малко от уруру-сарара).
Остава дилемата за малките стаи - Daikin FTXS25G за 1550лв или Fujitsu ASYB9LDC за 1499лв?
За съжаление никъде не получих оферта за тошиба, дайсекай изглеждаше добър вариант..
пс
също така да попитам, защо на всички места най-напред ми оферираха подови климатици на дайкин, и защо никой не спомена като вариант мултисплит система?
поздрави и благодарности!
Мултито си има предимства, но има и много минуси.
Основния е че някога като се счупи, от два/три-четири/ климатика оставаш без нито един.
другия минус е че излизат по-скъпо/от скоро има някой по-евтини варианти/.
предлагат ти често подови, защото са климатици, които създават най-добър комфорт.
Подовите са перфектни а мулти сплит не ти трябва, абсолютно солидарен съм с vclima,колкото за Дайсейкая .......имам преки впечатления от всички добри климатици и мога да твърдя че няма по-добре работеща машина и ми е много интересно от кой град си та никой не ти го е предложил.
Окей, след като подовите климатици са перфектни и с най-добър комфорт, трябва ли да се замисля дали да не предпочета такъв, пред нокриата?
От Добрич съм, може би ще трябва да се поразходя до Варна за дайсекай оферти....
И конкретно на въпроса ми - Daikin FTXS25G или Fujitsu ASYB9LDC? Или да търся дайсекай?
благодарности!
И трите са много добри, който и да вземеш няма да сбъркаш
От тези двата - Дайкина е по-добрия.И един съвет ако не ти е спешно - изчакай ,след 03.11.2009 г.цената на този модел Дайкин ще падне още,но за мен японката си остава класика.Първоначално публикувано от menka
П.П.
Извинявам се за грешката в месеца.
menka,опасенията които изрази Kaar по горе са напълно основателни.При мен случаят е точно такъв, или с други думи климатик Дайкин за които съм броил 1800 лева работи като климатик от 500 лева.Виждам че сте се насочили към климатици с цена от около 1500 лева (за малките става въпрос) и ако цената от 2300 лева за TOSHIBA RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daiseikai 5 не ви притеснява то това е вашият избор.
menka, от тези двата - Daikin FTXS25G или Fujitsu ASYB9LDC, с по-добрите характеристики, с по-практичните екстри и по-ниската цена е Fujitsu General ASYB9LDC.
А и ако е за спалня - Fujitsu General ASYB9LDC е и по-тих.
KonanVarvarina е прав обаче - потърсете и TOSHIBA RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daiseikai.
lavsho , за тебе явно времето е спряло, в момента сме 18.10.2009.изчакай ,след 03.10.2009 г.цената на този модел Дайкин ще падне още,но за мен японката си остава класика.
Извинявам се за грешката в месеца.Първоначално публикувано от lavsho