Поста ми май ще бъде малко дълъг, за да пресъздам почти целия разговор.
Днес реших да се отбия в един магазин за климатици в Търговище и да попитам дали предлагат на 100волта специално Тошиба, за м/у другото Нейшинъл и Саньо и в същото време забелязвам, че пред мен има един МЕ опакован (вътрешното тяло) в кашон с надписи йероглифи, а външното тяло увито с дебел на пипане найлон и частично с кашон (била поръчана от клиент). Грешката ми беше че не запомних точните букви, за модела става въпрос, но мисля беше MUZ-A221S или нещо от сорта (за цифрите съм сигурен, както и за MUZ). Та човека (продавач, един от собствениците и техник монтажник) съвместява тези длъжности наведнъж ми каза ето това Мицубиши е на 110волта (аз го поправих, че е 100волтов, но той си знае 110 и до края на разговора така си ги наричаше нищо че на кашона с големи цифри пише 100волта), но защо ти е Тошиба, Мицубиши са най-яките климатици. След което ми каза че ще се обади да запита за марките които мен ме интересуват, да си оставя тел. и ще ми се обади по-късно. Запитах го колко е цената на това МЕ, отговори 1450лв. с монтажа който ние го правим, гаранция 3г., на което аз много се учудих (за цената). Попита ме за модела на Тошиба, аз му казах RAS-221PDR и 281PDR, след което на каква цена съм ги виждал в (нета или наживо) аз се направих на разсеян и че не им знам цените. Обади ми се след около 1ч. и каза че има само Тошибите и Саньо ЕХ-22Т и 28Т. Цените бяха О ЧУДО221PDR-1540лв., 281PDR-1650лв. за Тошибите и 1650лв.-EX22T, 1900лв.-EX28T за Саньо с включен монтаж. Попитах дали говорим за чисто нови клими за въпросните модели Тошиба и Саньо и той много убедително каза ДА.
Та въпроса ми, възможно ли е да има толкова ниски цени на точно тези модели или има нещо много гнило.
Извинявам се ако съм ви отегчил с тази дълга случка, но нямаше как да не ви споделя.