Страница 10 от 123 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Поста ми май ще бъде малко дълъг, за да пресъздам почти целия разговор.
    Днес реших да се отбия в един магазин за климатици в Търговище и да попитам дали предлагат на 100волта специално Тошиба, за м/у другото Нейшинъл и Саньо и в същото време забелязвам, че пред мен има един МЕ опакован (вътрешното тяло) в кашон с надписи йероглифи, а външното тяло увито с дебел на пипане найлон и частично с кашон (била поръчана от клиент). Грешката ми беше че не запомних точните букви, за модела става въпрос, но мисля беше MUZ-A221S или нещо от сорта (за цифрите съм сигурен, както и за MUZ). Та човека (продавач, един от собствениците и техник монтажник) съвместява тези длъжности наведнъж ми каза ето това Мицубиши е на 110волта (аз го поправих, че е 100волтов, но той си знае 110 и до края на разговора така си ги наричаше нищо че на кашона с големи цифри пише 100волта), но защо ти е Тошиба, Мицубиши са най-яките климатици. След което ми каза че ще се обади да запита за марките които мен ме интересуват, да си оставя тел. и ще ми се обади по-късно. Запитах го колко е цената на това МЕ, отговори 1450лв. с монтажа който ние го правим, гаранция 3г., на което аз много се учудих (за цената). Попита ме за модела на Тошиба, аз му казах RAS-221PDR и 281PDR, след което на каква цена съм ги виждал в (нета или наживо) аз се направих на разсеян и че не им знам цените. Обади ми се след около 1ч. и каза че има само Тошибите и Саньо ЕХ-22Т и 28Т. Цените бяха О ЧУДО 221PDR-1540лв., 281PDR-1650лв. за Тошибите и 1650лв.-EX22T, 1900лв.-EX28T за Саньо с включен монтаж. Попитах дали говорим за чисто нови клими за въпросните модели Тошиба и Саньо и той много убедително каза ДА.
    Та въпроса ми, възможно ли е да има толкова ниски цени на точно тези модели или има нещо много гнило.
    Извинявам се ако съм ви отегчил с тази дълга случка, но нямаше как да не ви споделя.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ако това са цените, запази ми по 4 броя. Утре ще мина през Търговище да си ги взема!

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Нямаш грижи , но мен много ме съмнява че тези цени отговарят на съответните модели. По скоро има грешка с буквено цифрената комбинация или подвеждане на клиента. А може всичко да си е в реда на нещата, незнам какво да мисля вече и какво да правя .

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Какво - какво... решавай нещо накрая, че зимата свърши...

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Какво - какво... решавай нещо накрая, че зимата свърши...
    Всъщност аз климите ще ги купувам може би в края на лятото и началото на есента, че има да се прави малко ремонт на покрива (спиране на течовете на вътрешната стена м/у 2 стаи) и терасата.
    А според теб възможно ли е такива цени да има на толкова висок клас клими?

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    А според теб възможно ли е такива цени да има на толкова висок клас клими?
    В тази криза, нищо не може да ме изненада. Но определено е атрактивна цена и не е за изпускане. Моля, дай контакти на фирмата на ЛС.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Мисля че са си объркали с цените просто ...

10. Тук е от
    Dec 2009

Какво ви е мнението за климатици Sanyo?
    Аз ще отоплявам хол с кухня 36 квадрата, северна стая, две стени, а другите две са изцяло прозорци. Какво ще препоръчате?
    За сега се заглеждам по SAP-EX28T и SAP-EX36!
    Предполагам че горните климатици са на 110 волта, така ли е?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Страхотни са! Да, посочените модели са на 100V и са от най-високия клас на марката, но не съм сигурен, че мощността, която си избрал, отговаря на нуждите ти.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Климатиците, които си избрал са на 100 волта. При описаното от теб положение на помещението те съветвам да се откажеш от 28-цата. Малка е, ама много! ЕХ36 също не е достатъчен, има номинал 4.5 кВ, което не стига за 36 квадрата. Избери си друг модел. Иначе Саньо са супер климатици. Ако си се спрял окончателно на варианта 100 волтов климатик и на марката Саньо, то бих ти предложил ето това: http://dimeli.eu/klimatici/sanyo/39-sap-dk56u2 Цената е близка, а климатикът ще ти пасне идеално. Има разбира се и други подходящи модели, но в момента изборът е ограничен.
    Ако нямаш проблеми с паричките можеш да сложиш един ЕХ22Т и един ЕХ36Т на противоположни стени и готово.

Опс!! с Дейан се повторихме. Така или иначе той е по-вещ, особено с японските.

13. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Климатиците, които си избрал са на 100 волта. При описаното от теб положение на помещението те съветвам да се откажеш от 28-цата. Малка е, ама много! ЕХ36 също не е достатъчен, има номинал 4.5 кВ, което не стига за 36 квадрата. Избери си друг модел. Иначе Саньо са супер климатици. Ако си се спрял окончателно на варианта 100 волтов климатик и на марката Саньо, то бих ти предложил ето това: http://dimeli.eu/klimatici/sanyo/39-sap-dk56u2 Цената е близка, а климатикът ще ти пасне идеално. Има разбира се и други подходящи модели, но в момента изборът е ограничен.
    Ако нямаш проблеми с паричките можеш да сложиш един ЕХ22Т и един ЕХ36Т на противоположни стени и готово.

Опс!! с Дейан се повторихме. Така или иначе той е по-вещ, особено с японските.
    Благодаря ви за отговорите.
    Не съм се спрял на нищо конкретно а и имам време. Интересни са ми тези хиперинвертори на 100 волта - КОП 6?!?!?!?!
    този който ми предлагаш има нисък КОП.
    както казах две стени са само прозрци и няма място за втори климатик , аз едвам на тоя ще му намеря място на контрукция и гипскартон падащ от тавана.
    ако не е Саньо, какъв хиперинвертор бихте ми препоръчали за тази стая?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Нокрия 18 щом нямаш място за две машини.Няма как с една мощна машина да имаш висок КОП.Ако са две е друга работата но и цената става дебела.До сега с какво е топлена тази стая от 36 квадрата?

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Jovko, ето ти една машина която ще ти свърши напълно работа и е много добър избор като модел и имощности... Fujitsu AS-Z40V2... Само ще вметна, че има APF 6.2... И по малкия вариант да вземеш AS-Z28V, няма да сбъркаш с инвестицията.
    Другото на което може да се спреш е Panasonic /National/ CS-409XB2 COP при отопление 5.65, APF 6.3, максимално развъртане до 10.1 kW...Една камара глезотий, какво повече да желае човек.....

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Йовко, ако трябва д асе спази канона за изчисление на нужната ти отоплителна мощност, трябва да ти кажа, че не можеш да намериш съответстващ климатик с КОП 6. Ако искаш да имаш като цяло висок КОП трябва да намериш място за два климатика, и то раздалечени един от друг. Иначе трябва да се примириш, че КОП-а ще ти е по-нисичък. Саньото, което ти предложих е с идеален коефициент за климатик с този размер. Предложените от Александърс варианти са хубави /без Z28V/, но са и скъпи. Освен това АПФ-а им е изчисляван за работа в помещения от около 25 кв. м. Ти имаш доста повече квадратура и не чакай, че тези показатели ще се запазят.

А, да, сега забелязах, че в линка дето ти дадох КОП-ът е сбъркан. Пише 3.88, но всъщност е 4.41!!! Което си направо супер за такава мощност.

18. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Нокрия 18 щом нямаш място за две машини.Няма как с една мощна машина да имаш висок КОП.Ако са две е друга работата но и цената става дебела.До сега с какво е топлена тази стая от 36 квадрата?
    Апартамента е ново стройтелство и съответно не е топлен. Не мога да сложа два, няма място.
    Нако-Бако 4.41 е доста по добре, под 4 вече ми се струва много малко.
    Ами ако не е на 100 волта, какво друго бих могъл да сложа и да не минаваме цена нат 3000?
    За това помещение колко вата отопление трябва да отдава климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 123 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе