Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 287

Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

В къща съм втори етаж тухла,нетопляеми съседни помещения с температура в тях -1С. 15м2 43м3 и General Fujitsu 12LDC успява да стопли до около -12С външна темп. При -14-16С се скъсва от дефрости през 40мин без никакъв скреж и при зададени 26С докарва до ....15С с консумация към 1500Вт.Сутринта се наложи да включа духалка за 2часа за да докарам 19С.
    Същият климатик е на първия етаж в стая 13м2 37м3 и се държи по същият начин с тези "тъпи" дефрости но успява да докара до 18С при -16 външна.Едва към 10ч сутринта при външна -12С климатиците започнаха да работят по-прилично с по-редки дефрости и да стоплят до 20-21С при консумация към 1300Вт.Явно топлозагубите са големи, но определено съм разочарован от неудачния алгоритъм за дефрост на Fujitsu при -15С без да има скреж??

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

момчета да споделя и аз.Имам Дайкин - втора употреба, снощи в Добрич е било -25.5 и нямаше проблеми с топлото в стаята.Вярно,че шума на външното тяло е доста над обичайното,но намам алтернатива за отопление, така че няма на къде трябва да издържи, още повече че в стаята има 2-годишен хулиган.Да не ме чува рогатия, за сега всичко е нормално.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Да ме прощават всички които пишат "при -18C щайгата ми прави баня у нас". Това е най малкото доста преувеличено, да не казвам по силна дума. Какво имам в предвид:
    - всички знаем, че климатиците се използват до -15C, при по голям студ стават просто безполезни.
    - в централна и северна Европа климатиците са почти непознат уред. И има защо: в по суровите зими там климатика е нещо безсмислено като средство за отопление.
    В мразовитият Добрич в момента е -18,2C. И трите ми климатика духат хладен ветрец ако ги настроя на 22C примерно. Това са 5-6 месечни инверторни HITACHI RAS/RAC D14EH2. А не вярвам HITACHI да е най-тъпата марка климатици, нито този модел - най-тъпият им модел.
    Не съм останал само на тях да се топля в момента - затова не мога да кажа колко градуса биха поддържали. Но няма да е повече от 19С.
    Да кажем при -10C, -12C климатиците си топлят съвсем нормално - достатъчно топло за да си стоиш по къси гащи и тениска у дома.
    Но за -18С и надолу - ставам скептик и който твърди че климатика му прави сауна - просто не му вярвам
    Румка, бат ми, ти ще ме прощаваш, ама не си точно и съвсем наясно. С един качествен, повтарям качествен конвенционален, да речем Дайкин, спокойно ще си се топлиш и на -10. Ако искаш да ти е топло със сигурност и при по-студено си вземаш качествен инвертор, повтарям качествен и си свиркаш. Във форума има хора, които ще ти потвърдят, че и на -30 добрите климатици топлят. Струват пари, но си струват. Тук отвреме на време туко се появи някой ползвател на Самсунг или Хаер, или Мидея и пр. и правят драми. Още като прочета какво са си купили и се отказвам да им гледам постовете, независимо хвалят ли се или се оплакват.
    Ако не ти се вярва приготви си 3000 лв. за климатик и ще ти кажем какво да си вземеш. Обещавам, ще си доволен и при най-големите студове. Ай..

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

bicubic , намали малко градусите, сложи го на 23 и го остави.За няколко часа ще намали и дефростите и ще влезе в режим.На 26 го мъчиш, увеличаваш топлообмена и намаляваш периодите между дефростите.Между другото, LDC са с много добър цикъл на дефрост, при теб просто машината се мъчи с високо настроената температура..

6. Тук е от
    Aug 2008

един огромен фактор на кой колко топли май допира до местоположението на стаята ,изолации имали няма ли, топли ли някои съсед до тебе краен ли е апартамента

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Румка, бат ми, ти ще ме прощаваш, ама не си точно и съвсем наясно. С един качествен, повтарям качествен конвенционален, да речем Дайкин, спокойно ще си се топлиш и на -10. Ако искаш да ти е топло със сигурност и при по-студено си вземаш качествен инвертор, повтарям качествен и си свиркаш. Във форума има хора, които ще ти потвърдят, че и на -30 добрите климатици топлят. Струват пари, но си струват. Тук отвреме на време туко се появи някой ползвател на Самсунг или Хаер, или Мидея и пр. и правят драми. Още като прочета какво са си купили и се отказвам да им гледам постовете, независимо хвалят ли се или се оплакват.
    Ако не ти се вярва приготви си 3000 лв. за климатик и ще ти кажем какво да си вземеш. Обещавам, ще си доволен и при най-големите студове. Ай..
    roumen68, каня те на гости довечера да пием по ракийка и ако не си промениш мнението, ще те черпя още една
    ПРОБВАМЕ ГИ И ТРИТЕ, от зададените им темп. стойности в момента - примерно 21С а вън ще е предполагам - 15С, ги пускаме на 26С и ти гарантирам, че след 20мин. и трите ще са достигнали 26С. Който не се справи ти го подарявам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    roumen68, каня те на гости довечера да пием по ракийка и ако не си промениш мнението, ще те черпя още една
    ПРОБВАМЕ ГИ И ТРИТЕ, от зададените им темп. стойности в момента - примерно 21С а вън ще е предполагам - 15С, ги пускаме на 26С и ти гарантирам, че след 20мин. и трите ще са достигнали 26С. Който не се справи ти го подарявам.
    Eeе, благодаря ти за любезната покана
    Градски ли сме?
    Да разбирам ли, че говориш че при зададена стойност 21C и увеличаване на 26C ще вдигнат температурата в цялата стая от 21C на 26C за 20-тина минути?

Цитат Първоначално публикувано от peshew
    ... снощи в Добрич е било -25.5 и нямаше проблеми с топлото в стаята...
    Здравей градски!
    Най студено стана чак тази сутрин - 18C и то за кратко. Иначе през нощта си беше -16...-17C.
    А при сегашните -3C e като пролет

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Много добре си разбрал, но аз съм от Пловдив и има няма 500км. от Добрич а за да ти го казвам, съм го изпробвал няколко пъти може би съм късметлия с позиционирането на климите и с избора ми, но те уверявам, че и двете ги правих на слука

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Много добре си разбрал, но аз съм от Пловдив и има няма 500км. от Добрич а за да ти го казвам, съм го изпробвал няколко пъти може би съм късметлия с позиционирането на климите и с избора ми, но те уверявам, че и двете ги правих на слука
    Много често идвам в Пловдив по работа и повярвай ми - има просто огромна разлика в климата. Когато от тук се тръгне за натам по пуловер и зимно яке, в Пловдив ти се налага да останеш по риза за да не пукнеш от жеги. Това ми се е случвало през април. Тук е края на зимата, при вас е късна пролет
    Какви мъки съм теглил през юли в х-л Родопи в стая с някакъв измислен климатик 9-ка - не може да свали под +30C до полунощ чак! Затова лято ли е - бягам от Пловдив и нощувам на Св. Кирик в планината на прохлада
    Така че щом си от Пловдив - вярвам ти за тези параметри.

12. Тук е от
    Aug 2008

Абе колко градуса е струята на тез ващи прехвалини климатици, че праят с лекота 26 градуса в сатаята ,да не сте в някой курник моя повече от 22 в другия край на стаята не прави

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

farkash-загубите са ти доста най вероятно....слага се на макс не на мин турбината.
    Аз,вчера си тествах климатиците и при външна -8.5 градуса за 35-40 мин. постигнах зададената температура от 30 която бях заложил от дистанционното.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от farkash
    Абе колко градуса е струята на тез ващи прехвалини климатици, че праят с лекота 26 градуса в сатаята ,да не сте в някой курник моя повече от 22 в другия край на стаята не прави
    В интерес на истината съм мерил температурата само на дайкина и то само изходящата-достигна до 46 градуса, след което видях че може и още и го намалих, беше излишно по нататъчното замерване.На genera-ла не съм я мерил защото съм доволен и нямам мотив да я меря, след като на -6 градуса външна за 45 минути вдигна от 22 на 27.8 градуса(вътре)...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ТОШКО при -16 навън, на ХАЙ ПАУЪР вади струя над 50 градуса, след минутно мислене.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    farkash-загубите са ти доста най вероятно....слага се на макс не на мин турбината.
    Аз,вчера си тествах климатиците и при външна -8.5 градуса за 35-40 мин. постигнах зададената температура от 30 която бях заложил от дистанционното.
    Това в термос ли ги направи тия 30 градуса?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Не е баш термос но добре изолиран също така машинките са добри и имат огромен дибит на макс духат здраво.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
    От buki1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 193
    Последно: 09-02-12, 19:44
  2. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе