Първоначално публикувано от
roumen68 Да ме прощават всички които пишат "при -18C щайгата ми прави баня у нас". Това е най малкото доста преувеличено, да не казвам по силна дума. Какво имам в предвид:
- всички знаем, че климатиците се използват до -15C, при по голям студ стават просто безполезни.
- в централна и северна Европа климатиците са почти непознат уред. И има защо: в по суровите зими там климатика е нещо безсмислено като средство за отопление.
В мразовитият Добрич в момента е -18,2C. И трите ми климатика духат хладен ветрец ако ги настроя на 22C примерно. Това са 5-6 месечни инверторни HITACHI RAS/RAC D14EH2. А не вярвам HITACHI да е най-тъпата марка климатици, нито този модел - най-тъпият им модел.
Не съм останал само на тях да се топля в момента - затова не мога да кажа колко градуса биха поддържали. Но няма да е повече от 19С.
Да кажем при -10C, -12C климатиците си топлят съвсем нормално - достатъчно топло за да си стоиш по къси гащи и тениска у дома.
Но за -18С и надолу - ставам скептик и който твърди че климатика му прави сауна - просто не му вярвам