[green] Престанете с простотиите ! Следващи "интелектуални нападки и сарказми ще се трият !!![/green]
[green] Престанете с простотиите ! Следващи "интелектуални нападки и сарказми ще се трият !!![/green]
Дистанционното е и термометър и показва температурата в стаята?Първоначално публикувано от deian
Дори и да е така - прилича ми на снимка, правена в горещ юлски ден, а климатика естествено е включен на охлаждане
Сега по сериозно: извинявам се за сарказма, но дайте малко доказателства за тези чудесии на техниката. Автентични снимки на термометри - външна, вътрешна температура, самите климатици, външните им тела.
Иначе наистина заприличва на ловно рибарски форум.
Пичове, на който не му се вярва да не вярва, това е. Само ще ви кажа, че на климатик е най-добре, стига да е хубав и да не е като в оня руски град. Щом не искате климатици, не слагайте и край. Ще си се топлите на дЪрва или на радиатор, ако нямате проблеми с парите, или на газ .
[green] Изрично предупредих - почивка ли искаш или ще се държиш вече нормално. [/green]
Разбрах, мирен съм. Ама много странни хора има, просто не се сдържах.
Няма да има странни хора, ако се пусне някоя и друга снимка с пояснения.Първоначално публикувано от nako-bako
Ето например:
Това е едно от трите ми Hitachi RAS/RAC D14EH2, в хола.
При зададени 24C на дистанционното стайният термометър, сложен на масата в средата на стаята показва 22,8C. Това при доста често отваряне на вратата към терасата за някой и друг фас.
Поради повреда във външният датчик, прилагам скрийншот от моментната температура в Добрич според weather watcher. А тя е -7,8C.
И външното тяло на климатика, без никакво заскрежаване:
Сигурен съм, че Чачото не лъже със снимката на дистанционното. Той е маниак на тая тема, доколкото го разбирам. Миналата година смени три нови, читави, прекрасни Мицубишита от серията ZGX-S с тези Национали, само щото му били с много голям минимал. И сега май е доволен накрая, а и от неговите нови машини няма какво повече да се желае. Страшни са.
За капак - понеже не разбирам от климатици - чел съм тук , питал съм там и сега ми е чудно
Darel - никакви грижи при минус 18градуса ! , топло е в стаята , всчики сме доволни.
Отивам в другата и пускам Мидеа - олелееелелелелелеле
седя и треперя - грам топла струя нема
Изнервих се и докато не му хвърлих 2 кофи с топла вода , не почна да духа топло, но пак е с много градуси под Darel-a
Дали не си прецаках климатика или каквото сабя покаже ?
Пичове тези спорове са излишни, важно е какъв е климатика, но ПО-ВАЖНО е каква е изолацията. Сега е -9*С в Пловдив , а в гаража ми е +9 вчера сутринта при -16 на колата термометъра показваше +4. В спалнята климатика е спрян от сутринта а термометър показва +18. Естествено е, че ако набича тошибата в хола сигурно ще направи 30 за час, но това не е правило за нищо.
Mr.TECHNO, юдейката не е предназначена за такива температури - просто и се взима акъла....Като стане малко по топло, ще започне да духа по топло...
Тогава защо ми скочиха всички, като казах че Darel ( непозната куча марка ) топли по-добре от прехваления Midea както сам казах - нямат и грам идея.Първоначално публикувано от Aleksandars
Инвертор от нисък ценови клас щеше ли да се справи с тези минусови температури ?
Ето снимков материал от този момент. Weather.com казва, че в момента е -12 в Пловдив, но външният показва друго
By blue11, shot with Canon EOS 450D at 2010-01-26
[img width=646 height=600]http://img109.imageshack.us/img109/7088/img0904q.jpg[/img]
By blue11, shot with Canon EOS 450D at 2010-01-26
Ето затова казах няколко пъти, М-р Техно,че на климатика може да се разчита, но трябва да качествен. Иначе се получава това при теб - мъки. Единият евтин топли, ама не се знае докога, другият хич го няма. А и кой ти каза, че Мидея е прехвален? Каква ти е цената на двата заедно? Сигурно около 1600 лв., нали? Т.е. това е цена на едно Fujitsu 12LCC, а към момента на 12LDC. Ако си беше купил такъв сега щеше да си добре. Говоря напълно обобщително, иначе хубави марки и модели има много. Та мисъта ми е: не си купувайте нерви.
Евтин инвертор в най-честия случай няма да се справи поради същите причини - просто е евтин и в буквалния и преносния смисъл. Освен ако не набараш някоя яка промоция на хубав инвертор.
Който има хубав климатик и добра изолация не е проблем тази температура.Аз, просто тествах машините и споделих с вас.
Ако изолацията е вътрешна по бързи се постигат тези температури а когато имаш външна+вътрешна вече друго става.
Да!!!Моята MIDEA MSG12HRI вече пета зима се справя ИДЕАЛНО с каквито и да било минусови температури без да ми създава каквито и да били проблеми,а е подложена на жесток тормоз - без изолация,без добра дограма и в голямо помещение.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Аз пък съм сложил един NEO ACS-HL09 за 349.00 лв. в един метален фургон на Студенец в Родопите, онази вечер беше -25*С бичи си здраво, никакъв проблем вътре във фургона 25 *С.