Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 287

Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

[green] Престанете с простотиите ! Следващи "интелектуални нападки и сарказми ще се трият !!![/green]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Подсказка - това, което показва дистанционното, не е заданието
    Дистанционното е и термометър и показва температурата в стаята?
    Дори и да е така - прилича ми на снимка, правена в горещ юлски ден, а климатика естествено е включен на охлаждане

Сега по сериозно: извинявам се за сарказма, но дайте малко доказателства за тези чудесии на техниката. Автентични снимки на термометри - външна, вътрешна температура, самите климатици, външните им тела.
    Иначе наистина заприличва на ловно рибарски форум.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирс&#

Пичове, на който не му се вярва да не вярва, това е. Само ще ви кажа, че на климатик е най-добре, стига да е хубав и да не е като в оня руски град. Щом не искате климатици, не слагайте и край. Ще си се топлите на дЪрва или на радиатор, ако нямате проблеми с парите, или на газ .

[green] Изрично предупредих - почивка ли искаш или ще се държиш вече нормално. [/green]

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Разбрах, мирен съм. Ама много странни хора има, просто не се сдържах.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Разбрах, мирен съм. Ама много странни хора има, просто не се сдържах.
    Няма да има странни хора, ако се пусне някоя и друга снимка с пояснения.

Ето например:

Това е едно от трите ми Hitachi RAS/RAC D14EH2, в хола.

При зададени 24C на дистанционното стайният термометър, сложен на масата в средата на стаята показва 22,8C. Това при доста често отваряне на вратата към терасата за някой и друг фас.

Поради повреда във външният датчик, прилагам скрийншот от моментната температура в Добрич според weather watcher. А тя е -7,8C.

И външното тяло на климатика, без никакво заскрежаване:

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Сигурен съм, че Чачото не лъже със снимката на дистанционното. Той е маниак на тая тема, доколкото го разбирам. Миналата година смени три нови, читави, прекрасни Мицубишита от серията ZGX-S с тези Национали, само щото му били с много голям минимал. И сега май е доволен накрая, а и от неговите нови машини няма какво повече да се желае. Страшни са.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

За капак - понеже не разбирам от климатици - чел съм тук , питал съм там и сега ми е чудно
    Darel - никакви грижи при минус 18градуса ! , топло е в стаята , всчики сме доволни.
    Отивам в другата и пускам Мидеа - олелееелелелелелеле
    седя и треперя - грам топла струя нема
    Изнервих се и докато не му хвърлих 2 кофи с топла вода , не почна да духа топло, но пак е с много градуси под Darel-a

Дали не си прецаках климатика или каквото сабя покаже ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пичове тези спорове са излишни, важно е какъв е климатика, но ПО-ВАЖНО е каква е изолацията. Сега е -9*С в Пловдив , а в гаража ми е +9 вчера сутринта при -16 на колата термометъра показваше +4. В спалнята климатика е спрян от сутринта а термометър показва +18. Естествено е, че ако набича тошибата в хола сигурно ще направи 30 за час, но това не е правило за нищо.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Mr.TECHNO, юдейката не е предназначена за такива температури - просто и се взима акъла....Като стане малко по топло, ще започне да духа по топло...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Mr.TECHNO, юдейката не е предназначена за такива температури - просто и се взима акъла....Като стане малко по топло, ще започне да духа по топло...
    Тогава защо ми скочиха всички, като казах че Darel ( непозната куча марка ) топли по-добре от прехваления Midea както сам казах - нямат и грам идея.
    Инвертор от нисък ценови клас щеше ли да се справи с тези минусови температури ?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ето снимков материал от този момент. Weather.com казва, че в момента е -12 в Пловдив, но външният показва друго

By blue11, shot with Canon EOS 450D at 2010-01-26
    [img width=646 height=600]http://img109.imageshack.us/img109/7088/img0904q.jpg[/img]
    By blue11, shot with Canon EOS 450D at 2010-01-26

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ето затова казах няколко пъти, М-р Техно,че на климатика може да се разчита, но трябва да качествен. Иначе се получава това при теб - мъки. Единият евтин топли, ама не се знае докога, другият хич го няма. А и кой ти каза, че Мидея е прехвален? Каква ти е цената на двата заедно? Сигурно около 1600 лв., нали? Т.е. това е цена на едно Fujitsu 12LCC, а към момента на 12LDC. Ако си беше купил такъв сега щеше да си добре. Говоря напълно обобщително, иначе хубави марки и модели има много. Та мисъта ми е: не си купувайте нерви.
    Евтин инвертор в най-честия случай няма да се справи поради същите причини - просто е евтин и в буквалния и преносния смисъл. Освен ако не набараш някоя яка промоция на хубав инвертор.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Който има хубав климатик и добра изолация не е проблем тази температура.Аз, просто тествах машините и споделих с вас.
    Ако изолацията е вътрешна по бързи се постигат тези температури а когато имаш външна+вътрешна вече друго става.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Midea както сам казах - нямат и грам идея.
    Инвертор от нисък ценови клас щеше ли да се справи с тези минусови температури ?
    Да!!!Моята MIDEA MSG12HRI вече пета зима се справя ИДЕАЛНО с каквито и да било минусови температури без да ми създава каквито и да били проблеми,а е подложена на жесток тормоз - без изолация,без добра дограма и в голямо помещение.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз пък съм сложил един NEO ACS-HL09 за 349.00 лв. в един метален фургон на Студенец в Родопите, онази вечер беше -25*С бичи си здраво, никакъв проблем вътре във фургона 25 *С.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
    От buki1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 193
    Последно: 09-02-12, 19:44
  2. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе