Габрово, -20°. Работят, даже топлят! И колата запали! https://www.youtube.com/watch?v=BtuErpxNx8k
Габрово, -20°. Работят, даже топлят! И колата запали! https://www.youtube.com/watch?v=BtuErpxNx8k
Ако сложа моите на 23-24C - сигурно и те ще топлят, но ми се струва безсмислен тормоз. Като стане навън по толпо от -15C - отново ще мина на тях.
Нещо любопитно. Разни чужди сайтове и програми за времето казват, че град Добрич не съществува. Обаче ако напишеш Tolbukhin - веднага го намират. Как става това, след като града е преименуван още през 1992-ра - много странно.
Това е една конспирация на КГБ, Румънските и Иранските тайни служби. Руснаците не дават да разжалвате техния генерал, румънците държат, че Добрич е техен и искат да си го вземат (почнаха от маргарина ), на иранците им харесва да гледат техеранската регистрация на колите (Тх) и се чувстват като у тях си. А какво казва Бате Бойко по въпроса?
Hitachi работи -вечерта зададени 20 гр в стаята 19,5 в най-далечниа ъгъл.юПрез деня зададени 22 гр. - в стаята 21,5
Няма грам бяло по питата, скоро не съм го чул дасе размразява. Не се опитва да излита от стойките и да се набира.
Емерсона бичи на по-височки обороти но топли.
Германо италианската техника ме предаде тази сутрин. CDTI то не пожела да запали - замръзнала нафта.
Offtopic:Първоначално публикувано от Lazar
Това ми заприлича на онзи стар виц: Тодор Живков решил да обявим война на САЩ. Изстрелял де що имаме ракети по американците и ги разпердушинил. Чака ответна ядрена атака, ама нищо не се случва. Минава времето, започва да губи търпение и решава да се обади на Рейгън.
- Ало, Рони? Жив ли си още мой човек? Май не ви останаха читави ни ядрени ракети, ни пускови установки?
Рейгън, треперещ от злоба и безсилие:
- Абе чакай аз да ви намеря най-после на картата и ще видите тогава!
Та сега е времето Tolbukhin да обяви война на Ал Кайда, муджахидините, сомалийските пирати и т.н. - не могат да ни открият на картата къде сме
Минус 29 градуса в Главиница. Утре се очаква минус 32 градуса
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=469784
В Русе не е чак така, като станах беше -16°. Чета, че е било близо -20° през нощта, но не съм го видял с очите си.
Консумацията на климите скочи на 500+ W, но предвид условията съм повече от доволен и вкъщи е топло.
В Пловдив тази сутрин бяха скромните -14* С, Тошибата в хола беше изключена за през нощта и тази сутрин в най-големия студ си тръгна без проблеми, за по малко от 15 минути вдигна температурата в стаята от 17 на 23 градуса, двата национала в детската и спалнята най-накрая тръгнаха като инвертори и без проблеми поддържаха 21*С. За шума нищо не мога да кажа защото фуджито на комшиите вие на умиране от няколко дни.
Какво е Фуджито на комшиите Блу? Недей така, плашиш ме баш днес, когато монтирам точно Фуджицу!! Да беше казал по-рано!!
В Ямбол беше -15.ТОШКО и другите два работят без никакви проблеми.
nako-bako, не ми казвай, че сега научаваш, че външните тела на Fujitsu са по-шумнички. Но като гледам градусите при вас, май никога няма да имаш такива проблеми.
Нако не е фуджитсу, а е фуджи с него смениха един панасоник които се повреждаше често и също беше шумен. Фуджито е 14БТУ на по-малко от година, работи добре не замръзва при комшиите е топло, но от както хванаха студовете бучи здраво.
За колко кв.м./куб.м. го монтираш товая фуджитсу и какъв точно модел и мощност е??Моето се справя отлично и съм много доволен.Вече слагам ли климатик ще е дженерал/фуджитсу и ще гледам да е преоразмерен като този в спалнята ми.За да не ти бучи/вие като на умряло :Първоначално публикувано от nako-bako
1.нивелиране.нивяелиране и пак ниверлиране.
2.външ.тяло да има съвсем лек наклон(почти незабележим-само видим с нивелир- до 1/3 от мехурчето да е зад средната линия при нивелиране и линията да го пресича като 2/3 от мехурчето остава отпред) назад където му дупката за оттичане на водата при дефрост;
3.за отопление при -15 преозразмеряване 110-130 вата н а куб/м, ако нямате такива температури може и 100 вата на куб/м
Можеш да си сигурен, че за разлика от дайкин фуджитсуто няма да прави ненужни дефростове, а само когато питата му е заскрежена заледена и така няма да губи от ефективността си.
При мен от 1 седмица темпертурите са под нулата и дженерала се справя отлично-тази нощ и сутринта беше -8.5 градуса и бях го направил на 22 когато се събудих около 4.00 часа в стаята беше 21.3градуса, но го намалих на 20 градуса защото не можех да заспя от жега.външното тяло се чуваше ако излезнеш н а терасата, но се чуваше само компресора без да има виене, свирене и т.н.
Щом свири, вие и така нататък, значи работи на пълна мощност и не смогва- заради това като мен ако искаш в най-студените дни при -10-15-20 градуса трябва преоразмеряване 30% до 70%-увеличават се толозагубите на помещенията и пада ефективността на климатика и ако няма запас той се мъчи.
Първоначално публикувано от justify
Това е двойно на нормалното оразмеряване, при което също няма проблеми с -15°.
Аз като съм с 9-ка и 10-ка в по 17 м2 - напълно против твоите правила - да не би да имам проблеми при -15°? Че и при -20° не съм имал. Чакам да видя ако има и още по-ниски, но и двата лъхат жега.
Не е нужно качествените климатици да се преоразмеряват така жестоко. За разни боклуци това е единственият начин да топлят, но като говорим за хубави климатици е ненужно.
По-скоро се шегувах. Знам, че Фуджицу малко по-високо пеят, но все пак пеят. А не хленчат.
12LDC ще слагам в 24 кв.м. Само чакам да стане към 13-14 часа да се поотпусне въздуха и почваме.
Аз,да чукна на дърво,нямах проблеми през тези студове.Бачкат машинките, че и за още питат.Тази сутрин във Варна беше -17,9° а цялата изминала седмица беше все под нулата и ветровито отгоре на всичкото. Не са издавали никакви странни звуци,разскрежаваха си нормално.Направи ми впечатление нещо обаче,До около -5 - -7 гр. МХИ-то ( само едното,това на южният балкон ) правеше доста висулки по тавата?! Дупката, която си е за оттичането по-принцип,се беше обледила и нямаше рамразяване.Пипах тавата отзад в ъгъла,за да я проверя дали има лед и беше пълна до ръба,че пълзеше нагоре по ламелите.Та както споменах предвидената дупка за оттичане се беше задръстила и беше тръгнал да му замръзва сопола от една друга дупка ,която се намира в горната част на тавата ( която е с доста раздвижен релеф !!),не знам защо са избрали такава "извратена" щанца!Та тези аномалии се наблюдаваха само при южният и само до около -7 - -8 гр. Иначе за дайкина какво да кажа,за целият студ дето се изсипа тези дни (а и въобще по принцип) не е правил лед .Пусна само за малко две висулчици по 3-4 санта (без да запушва дупката), но вече ги няма Северното МХИ принципно не прави лед,нямам идея защо, а именно то е изложено на ветровете.Бачка си и то безотказно.Споменах че нямат шумове.жалко че студа си отива . Първа зима им е.
Ето това ми е чудно за какви климатици е ? http://www.gismeteo.ru/city/daily/4021/