Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 287

Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Цитат Първоначално публикувано от farkash
    абе вие за каф студ ми говорите бе кой е от североизточна българия тука дето пише за голям студ вие -2 ,-3 градуса за голям студ ли го имате че толкоз ги спрягате тея тараляшници
    Мале-е!Нищо не ти разбрах,както и да е,ама Североизточна България с малка буква,ти на училище ходил ли си?!

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2009

абе вие за каф студ ми говорите бе кой е от североизточна българия тука дето пише за голям студ вие -2 ,-3 градуса за голям студ ли го имате че толкоз ги спрягате тея тараляшници Drinks
    Искам да ти кажа че във Варна вече една седмица температурата не се е покачвала над -4 градуса.Вчера и онзи ден беше -9,а днес е -10.Като сложиш и вятъра става....

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Скептицизмът на част от съфорумците за настъпването на сибирски студове не се оправда поне заа част от България, където поради силния вятър вместо път от репортажите се вижда само снежно поле ...липсва само тундрата...

Пийте вино, ракия узо и коняк, да не ви се налага да ходите до Слънчев Бряг...

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Мдаам, снощи AccuWather-a ми разправяше, че температурата е -11 а усещането е като при ...- 25 заради вятъра.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    После моите климатици са с индикатор, който на всеки 200 часа работа светва за да подскаже че е време за чистене на филтрите. Досега ги спирах за да направя почистването.
    Да разбирам ли, че в голям студ навън даже и при това почистване не трябва да ги спирам, а само да намаля градусите?
    Споко - филтъра може да се чисти и при работещ климатик. Голям праз като ти е светнал зеления светодиод за филтрите / за 200 часа не се задръстват , че да му се наруши обмена/ . Като те дразни , че свети спираш го за 2-3 мин .При спрял климатик натискаш бутона за клапите и си пускаш климатика. Филтрите се чистят в движение.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В Русе е -8° и превалява сняг. Утре срещу понеделник очакваме -20°. Лошото е, че до петък не се очертава минимална температура над -10° - всико е надолу.
    http://news.ruse24.bg//133671.html
    Климатиците нямат никакъв проблем, само леко вдигнаха консумацията до 500 W. Вкъщи е 21-22°.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Студено си е в Шумен ..... -9 максимална за днес, Е25Т/фуджицу/-най-леко го понеся, двета санчовци DK22T, D28U, малко повече се набират /само вътрешните имтела/,компресорите са тихи, питите не са заскрежени,всичко е нормално, само малко по-често размразяват /фуджика и 22-ката 3 пъти за днес, а 28-цата 5, тя е изложена в най-голямата външна стая/.Температури: зададени e25t dk22t d28u - 23, 22, 21 -подържани 23.5, 22.5, 21. Чакам по-големи студове http://www.meteoshumen.tk/, но тайно се надявам да не настанат ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Гасете ги и ги пускайте като е така студено и ще си постудувате като скине компресора. Вчера съм свалил един инвертор от такова пускане сега ще си помръзне икономиста докато дойде компресор. Компресора изобщо не тргваше след нагряване тръгна но трака като картон по спици на колело.
    1.Нека да бъде с уточнение че евтините пародии на климатици са така ( Елит примерно ) .Хубавите не им пука.
    2.Как 4-та зима с перфектни отрицателни температури и в бонус готин северен вятър не ми блокира климатика ни веднъж, при редовно спиране през деня ???
    3.Писна ми да се цитира ръководството на даден климатик.
    4. Кажи ми честно колко климатици си свалил които не са спирали ? - само един ли !!!
    И кой говори за инвертор ? - аз инвертор скоро няма да си купя .
    Защото хубавите струват колкото 5 обикновенни и разликата в сметката е под 20лв
    за 5 г колко ли ще спестя ? До 10г пак няма да съм стигнал цената.
    ( говорим "ceteris Paribus " - цена и сметка. Ако ги поставим в еднакви условия тук във Варна според теб кой ще има най-ниска цена ( първоначална инвестиция + месечна сметка ) за 1г примерно ???
    Да не забравям и за фактора E-ON ( тука ни мъчиха да минем на 110V преди 3 г. )

между другото - търся си пак Darel , тези Midea нямат и грам идея от климатична техника.По-големи боклуци са даже и от Осака.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    ...тези Midea нямат и грам идея от климатична техника.По-големи боклуци са даже и от Осака.
    епсиии

тук няма да се съглася с теб, защото две мидеи ми красят спалнята и предните 2 стаи+кухня (съответно 25 и 85 м3). и двете са 9-ки, като в спалнята се разчита само на него, а дневният тракт се отоплява с "гадна" акумулираща, която поддържа 22 град дори и в момента, при разход на ток около 20-ина лева само за нея.. както и да е

та, в северната спалня 9-ката си бръмчи само през нощта, спира се за през деня, като поддържа здравословна за спане температура 18-20 град, а миналите 3 сутрини си остава чиста и недокосната от лед след цяла нощ зор (знаеш за какво иде реч, особено миналата нощ)

мидея не са боклуци. е, не са толкова тихи, не са с толкова висок COP и т.н., но ако някой ми намери по-добър начин да си топля спалнята за 450 лв първоначална инвестиция (300 климата + 150 монтажа) - целият съм слух

P.S. държа да допълня, защото знам, че най-вероятно ще започнат сарказми от рода на "а защо не се топлиш и в голямото помещение с 9-ката", че миналата зима се топлих именно на тази немощна 9-ка, като прибягвах до услугите на тежката кавалерия (акумулиращата) само при по-големите студове. в момента на всеки трезвомислещ е ясно, че самичка 9-ката надали ще постигне нещо смислено, затова е пусната акумулиращата...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

братле - сложи си друг и ще се удувиш колко съм прав

а акомулиращата е друго нещо , особено ако полегнеш върху нея

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Говоря за скапал се компресор на фуджитсу от такова пускане.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO

между другото - търся си пак Darel , тези Midea нямат и грам идея от климатична техника.По-големи боклуци са даже и от Осака.
    Голям залък лапни - голяма глупост не казвай(малко перефразирана Българска поговорка.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Е и аз да те щипна,Mr.TECHNO.Първо 12ската Мидеа,с която отоплявам 62 кубика панелка кара четвърта или пета зима с безброй студени стартове и безогледно използване.Имал съм възможност да я сменя и не съм го направил.Преди два часа се чудих кво да правя и взех,че и боднах един термометър:външна -7гр,стайна +21,изходящ 54 .
    Спор пък за предимствана на инверторния климатик е безмислен,всеки му знае недостатъците,но да се сравняват с конвенционала или да се изкарва конвенционала по-добър,според мен,е смешно.

пп Най-ниска Т на изходящия,измерена от мен за гореспоменатата Мидеа,при стайна 18гр,външна -20гр е била 43гр./заскрежена пита на външното/,е нека от Мидеа си нямат понятие от правене на климатици,а на мен да ми е топличко.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирс&#

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Е и аз да те щипна,Mr.TECHNO.Първо 12ската Мидеа,с която отоплявам 62 кубика панелка кара четвърта или пета зима с безброй студени стартове и безогледно използване.Имал съм възможност да я сменя и не съм го направил.Преди два часа се чудих кво да правя и взех,че и боднах един термометър:външна -7гр,стайна +21,изходящ 54 .
    Спор пък за предимствана на инверторния климатик е безмислен,всеки му знае недостатъците,но да се сравняват с конвенционала или да се изкарва конвенционала по-добър,според мен,е смешно.

пп Най-ниска Т на изходящия,измерена от мен за гореспоменатата Мидеа,при стайна 18гр,външна -20гр е била 43гр./заскрежена пита на външното/,е нека от Мидеа си нямат понятие от правене на климатици,а на мен да ми е топличко.
    Това за каква квадратура, изолация , изложение , подветреност , място и влага- не случайно написах "ceteris Paribus" - "При равни други условия" ( тук се сравняват два фактора а другите не се променят ) или икономиката не ви е силната страна ?
    и аз имам 12-а Мидеа и 12-а Darel - Дарела прави по-добра температура от Мидеата.

Никой не казва че инвертора е по-добър, аз оспорвам ефективността му в пари за България и специално за район Варна колега

Когато опиташ да си изкараш кефа на друг- прочети какво пита ( даже и по точки го сложих )
    ( а направи ли си труда да го спираш денем и пускаш късен следобед за тези 5 зими ? )

Аз задавам въпроси на които чакам смислен отговор , не заяждане !!!

Отделно преди 5 г Мидея бяха едни, сега са други

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Много глупости се изписаха.Всеки има правото да не е прав...а живота на климатиците можете да съкращавате съвсем спокойно,за да има работа за техниците...нали - успех.Велев остави ги философите да правят каквото знаят,аз като въртя стартера на колата ми се "къса сърцето" ,ама не мога да я оставя да работи.
    Трябва ни нов раздел "БИСЕРИ" в чист неподправен вид...

""гадна" акумулираща, която поддържа 22 град дори и в момента, при разход на ток около 20-ина лева само за нея" - не са ли малко 20 лева за разхода й ...

"между другото - търся си пак Darel , тези Midea нямат и грам идея от климатична техника.По-големи боклуци са даже и от Осака"

Ето я и "смотаната"Мидея как работи..въобще не е зле :
    "За мен отличен показател е разлика изходящ-входящ е 35гр.,30 е много добре,25 става и ако падне на 20гр,бих се замислил да го спра,ама няма да го направя,щото пак ще се справя по-добре от духалка.Падне ли под 20гр.-спирам."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
    От buki1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 193
    Последно: 09-02-12, 19:44
  2. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе