Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 287

Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

rkk, за акумулиращата - месечна сметка без отопление 80-ина лева, месечна сметка с отопление (акумулиращата се загрява през нощта за следващия ден, в същото време единият климатик отоплява спалнята, т.е. пак през нощта) - 100-105 лв

разликата е около 25-30лв, които разпределям ~20:5 за акумулиращата:климатика. така ми се струва коректно....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

разликата е около 25-30лв, които разпределям ~20:5 за акумулиращата:климатика. така ми се струва коректно....
    Според мен е много лесно да изчислиш разхода на акумулиращата и няма нужда да намесваш климатика. Предполагам работи с постоянна консумация на електричество, затова просто събираш колко часа е работила и така...
    п.п. На мен този разход от около 20 на месец за акумулираща ми се вижда много малък. До колкото знам няма акумулираща с разход по-нисък от 2кв, освен ако не е някоя саноделка. Едни груби сметки - ако работи 8 часа на вечер x 2кв = 16кв на вечер. Така направена сметката излиза около 3 пъти повече от тази, която даваш...

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Mr.,при еднакви условия инверторният би се справил по-добре.
    Това кой колко пари и защо ги дава-сам си решава.
    Написал съм кубатура,квадратурата не дава реала информация.Условията не съм коментирал,защото са относителни и трябва да се вземат към даден момент.
    Тази Мидеа се спира към 21ч и се пуска към 8ч,като след спирането й и преди пускането,помещението се проветрява.Обаче като я сменя,няма да е пак с Мидея.
    Дали са смотани сегашните спрямо Мидеите преди 5 г-не съм съгласен.За мен 12ска за 550лв по-добра няма(споменавам като най-разпространен).
    По-отношение кой климатик повече ти топли и от кой си по-доволен,аз не мога да ти кажа,но не прави кардинални заключения.При мен пък Мидеята топли повече(по-висок изходящ),ама от Дайкина съм по-доволен.
    rkk,Защо си мислиш,че съм имал в предвид Мидеята?А ти би ли оставил вкъщи климатик,който на максимал ще ти духа с 40-45 гр.,ако вън не е -20?

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Djia, не си прав за акумулиращите. те не работят постоянно, а до достигане на заложената температура. в противен случай реотаните се стапят. ако не се лъжа, на средните степени (втора и трета) температурата беше 600 градуса

при добре темперирано помещение (вече затоплени стени, обзавеждане...), добра изолация и т.н., не бих се учудил ако се включва за не повече от 1/2 от цялото време, през която работи. точни замервания не съм правил и не ме интересуват, просто споделям с колко ми се променила сметката за ток за изминалите, да речем 3, зимни месеца

6. Member
    Тук е от
    Aug 2009

FearMe, в този случай и при така изложени факти съм съгласен с теб!
    За горния си коментар визирах моето работно място (там се отоплявам с акумулираща). От как е започнала зимата не е спирана и почти не съм я виждал да се изключва - само 1-2 пъти в началото, когато исках да затопля по-добре помещението и беше включена на 4 степен. След това си бачкаше на 1, когато температурите бяха по-високи. А в последно време като застудя работи постоянно на 2 степен и няма изключване (поне не съм забелязал). Но все пак при мен има големи топлозагуби - помещението е в приземен етаж на панелен блок, заобиколено от мазета (неотоплявани както се досещаш)
    п.п. Нищо лично - просто ми се видяха малко като разход тези 20лв. Понеже е масова практика хората да си изхвърлят акумулиращите печки заради високата им консумация се учудих... (аз също съм един от тях, преди доста години го направих това ). А и тази печка, с която се отоплявам ми я подари един познат, който се чудеше как да се отърве от нея

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз помня когато имахме в нашите акумолиращи печки те замениха нафтовите, акумолирашите ги пускахме на 4 в 22.00 на нощна енергия и сутрин ги спирахме. Сутрин беше като сауна а вечер вече седяхме на нея защото стаята изтиваше.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Леле, колко дивотии, с извинение, са се изписали...
    MHI 17 m2 студен хол на последен етаж в панелка без изолация на под или таван, в Русе, където тази сутрин имаше -15°, а през нощта може и да е било по-студено.
    Та същото това Mitsubishi Heavy, инверторна 9-ка, настроено на 23° - сутринта в стаята 22.6°, е харчило по 480 W средно през цялата нощ. Кога аз с 500 W консумация ще се стопля с друг отоплителен уред? И това сигурно ще ми е максималната консумация за цялата зима.
    През целия декември средна консумация 270 W? Ноември 140 W?
    Преди този хол с радиатор 2.5 kW едва стигаше 20°, а сметките да не казвам какви бяха.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Пичове, да чукна на дърво ние в Сандански сме добре все още. Ток до момента не плащам за апартамента та се топля както намеря за добре и не ми пука. Да ви кажа честно, обаче малко ви завиждам за хубавия студ, понеже ще се изкефите на климатиците си. Аз утре или други ден ще монтирам първия си брой и се надявам да има малко студ, за да го видя как бачка. Пожелайте ми лошо време!!!

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Пичове, да чукна на дърво ние в Сандански сме добре все още. Ток до момента не плащам за апартамента та се топля както намеря за добре и не ми пука. Да ви кажа честно, обаче малко ви завиждам за хубавия студ, понеже ще се изкефите на климатиците си. Аз утре или други ден ще монтирам първия си брой и се надявам да има малко студ, за да го видя как бачка. Пожелайте ми лошо време!!!
    Сандански,
    цяла зима да ходиш у вас по бански,
    сняг да вали,
    докато гъза ви засърби,
    студ да скове,
    докато колите ви спре
    ракия да пиете,
    докато на винпрома запасите не изпиете...

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    в Шумен сутринта беше -14° ,в момента -10° .. електромера сложен на Фуджитсуто ... показва моментна консумация към 600-800 вата ... Прави ми впечатление че и 3те размразяват честичко ,но питите им са чисти не знам що размразяват над -10 не правят така
    Да при мен консумацията на Fuji 12LB e подобна:
    -14*C - 805,04Wh
    -13*C - 699,91Wh
    -12*C - 573,17Wh
    -11*C - 499,46Wh
    -10*C - 463,29Wh
    Между другото, прави ми впечатление плавното покачване на консумацията при изменение на t от 0*C до -10*C, за разлика от "безобразното" сриване при t от -10*C до -15*C
    Та да се върнем на въпроса за максималните обороти на компресора и неговото износване при ниски температури. Като си гледам сервизните и правя сравнение с максималните консумации, максималните топлинни капацитети, номиналните такива и моите измервания излиза, че работи малко над номинал. Още нещо - вентилаторът е на AUTO и си духа все едно е на LOW. Много рядко, мисля, че само след дефрост сменя на MED или HIGH...
    За Fujitsu-то дефроста му е вързан и по време (на работа на компресора) и по температура

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Кава ти се много разхода, защото фуджитата при натоварване надо номиналното имаш много лоши характеристики, нисък КОП. От там идва "безобразното" сриване при -10°C.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Кава ти се много разхода, защото фуджитата при натоварване надо номиналното имаш много лоши характеристики, нисък КОП. От там идва "безобразното" сриване при -10°C.
    Не сте ме разбрали... Това сриване въобще не е проблем. Още повече моделът по каталог е до -15*C. Мисълта ми е, че разходът далеч не е толкова голям и всъщност въпросът ми е относно "интензивното иносване" при ниски температури. Мисля, че това е мит.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не се притеснявай за компресора.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Добрич. 8.00 ч сутринта. Температура навън -18,9C. Това е минимума и оттук нататък ще се повишава. Жалко че не успяхме да видим какво е да си при обещаните от метеоролозите -22C.
    Но и така е интересно. При показване на гола ръка навън - за по малко от минута изтръпва от студа. При опит за проветряване на стая, затоплена над 20С - отвън нахлува нещо като бедствие и сменя въздуха в стаята за секунди. И любопитното е, че от сухата стая излиза навън пара като току що ползвана баня.
    Като гледам че по булеварда се движат колите - за всяка една от тях се питам шофьора каква ли невероятна хитрост е приложил за да я подлъже да запали? Моята при -10С едва я запалих в момента в който акумулатора почти се предаде от 5-минутното въртене на стартера. За при -19С не ми се мисли.
    Климатици - и трите са настроени на 17С за да не се лъжат да тръгват да отопляват. Защото вият като за последно (външните им тела) при настройка на 19С така както при нормални условия биха правили ако се настроят на 30С. Но за разлика от тогава - сега не топлят, а духат прохладен ветрец.
    Три духалки, включени на първа степен (1 KW) поддържат нормалните за живеене 21C.
    Това беше относно Сибирският студ, уж вече му се виждал краят.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

И в Силистра е така "хладничко". Щайгата си поддържа 22 градуса , само дето по-често дефроства и вие като вълк от време на време . Комшиите нещо ми приказват, ама на лято ще ги охладя с една каса бира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
    От buki1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 193
    Последно: 09-02-12, 19:44
  2. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе