Като гледам не са започнали да се оправят банките и държат лихвите по депозитите, ама като стана дума има и държавни ценни книжа-облигации(вътрешен държавен дълг) които се продават на сконтов(твърд процент) и дисконтов плаващ % за няколко години напред.Има дори за 15 -20 години напред.Купувал съм сконтови облигации и съм играл на този пазар та знам.Така, че депозитите на банките не са единствените, да н е говорим, че вече не сме ограничени(откъм информация и възможности) защото сме 1 от 27-те членки на ЕС.Първоначално публикувано от Alexi
Прокредит имат и такава възможност за депозит при която лихвата за 3 години напред я получаваш в момента на откриване на депозита...тази лихва също може да я депозираш на 8% лихва...
Това коевто беше преди септември 2008година може и да се върне като общ размер предоставени кредити от Банките в България и условия за кредитиране, ама в най добрия случай ще е след 7-8 години, а според мен не по-малко от 15 години/Едва ли ще има отново такъв ръст на строителството какъвто имаше.Тази криза е по-лоша от Виденовата, защото тогва беше само в България, а сега е в цял свят...
ПО Виденово време българите от чужбина пращаха пари, сега една част от тях се върнаха поради липса на доходоносна работа.има познати в доста държави, но за пример ще дам Испания, мой познат е там от 10 години и ми каза че в туристическия сектор в който той работи заплатите на испанците са паднали от 3000-3500 евро на 900-1200 евро.Испанците им било много нанагорно и испанските работодатели карали работноците си "доброволно" да подписват споразумения за намаляване на заплатата, ако не искат при първото съкращение