Страница 29 от 102 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Такива изпарители получават шупли и приличат на места точно на сирене, но да намалят площта си, да гният не е било.
    Е добре ти му викаш поява на шупли, аз му викам изгниване ако издребяваме така около конкретния термин едва ли ще има нещо полезно. По важното е да си помислиш с колко намалява площа, ако всяка една ламелка бъде скъсена с половин милиметър от всяка страна.

А и да не пропусна, защото някой хора чакат сравнение на подобен климатик. Не мисля да предлагам друг климатик а само да напомян, че има много хора във форума, които знаят много добре че аз вкъщи топля 45 квадрата с един китайски инверторен климатик HAIER с мощност 3.5 киловата. Не че съм голям фен на китайските климатици, ама това имаше преди шест години и това използвам и много успешно си го използвам при -15 градуса навън. напоследък започна да вие като куче когато навън е студено, ама продължава да топли.

Надявам се някой непрофесионалист прочитайки този текст да не си извади погрешния извод, че това винаги е възможно и че климатици HAIER са перфектни за всички случай. Т.е. ако непрофесионалист чете това с желанието си да си купи климатик е по-добре да търси някой който работи ежедневно с климатици, защото света е динамичен и се променя постоянно. Допълнително този някой не съм аз защото не продавам климатици.

Това са общи приказки и въпроси намери ми с кой климатик за 1000 лева ще заместиш друг са малко безмислени и мерене на кой му е по-мощен.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

защо винаги се свързват климите на 100 волта с 15 годишни машини втора ръка ? има и нови ,и то на отлични и конкурентни цени ,има и такива на по 2-3 години в отлично състояние ..
    относно трафа - консумацията му е незначителна ,10-12 вата консумира моя като естествено може да се изключи от контакта като не се ползва климатика ...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами тази тема е за климатици втора употреба- поне така пише навсякъд по страницата. Мисля, че има друга тема за нови климатици на 100 волта, което е нещо коренно различно.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

dkolov, нищо не си мерим.Миналата година като търсех за вилата, никой не можа да ми предложи нещо свястно в бюджет от 1000 лева, при условията които поставих и това което исках.И аз мислех да си взема нова Европейска машина, но за тези пари, за моите условия, такава просто няма.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    В япония не е така, там човешкия труд е е толкова скъп, че едва ли някой си позовлява ремонт или профилактика. Нали точно заради това всички японски климатици са много повече от надеждни.
    Е няма спиране.Получи няколко приятелски съвета да поспреш темпото,да се пообогатиш откъм знания,а не да праскате постове от които след време,като си ги четеш няма да ти е хубаво.Японците си правят най редовно профилактиката-от нея зависи енергоемкоста на уреда,а и не на последно-въздухът който дишат,не им е безразлично какъв е,а и имат доста развит пазар за употребявани уреди(не само климатици).Ето тук съм сложил един клип за пълна профилактика :
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg480956
    и още едно клипче-дано се убедиш до някъде: https://www.youtube.com/watch?v=wewvKEle-VE#

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Де да знам може и да си прав, особенно ако познаваш нещата отблизо, ама има следната логика. В Европа квалифициран техник мисля че взима поне по 50 евро на ден- по принцип по света за да работиш с електрически ток и фреони трябва да имаш сериозна квалификация. . Заедно с данъци и осигоровки сложи ги сто. Сега седни да сметнеш за колко време ще отидеш ще свалиш климатика, ще го закараш в сервиз, тама ще го разглобиш и с водоструйка ще премахнеш всичката мизерия, която се е натрупала по външното тяло. След това обратно и нов монтаж - горе долу това е истинска профилактика на климатик при която си сигурен че по-външното тяло няма мизерия, която да го унищожава.

При положение че трябва да го правиш поне два пъти в година горе долу вместо да правиш пълно почистване на климатик твоя климатик ще е по-ефтино да си купиш нов такъв отколкото да викаш техници постоянно. Не говоря за вътрешните тела, защото ако обърна внимание през цялото време говорим за външните тела.

P.S. Прегледах клипчето, но на него се прави профилактика само на вътрешното тяло, а ние говорим за външните тела- хубаво е да се четат постовете изцяло.

Що се отнася до водните капки и издухването на въздуха от вентилатора, ако беше така външните тела винаги щаха да са чисти, но за съжаление по-тях се натрупва прах и не само прах.

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Е добре ти му викаш поява на шупли, аз му викам изгниване ако издребяваме така около конкретния термин едва ли ще има нещо полезно. По важното е да си помислиш с колко намалява площа, ако всяка една ламелка бъде скъсена с половин милиметър от всяка страна.
    Въпросът не опира до наименованието на термина и какво съдържанието влагаме в него, а до това дали се достига до този резултат.
    Аз посочих пример за корозията на алуминий, но третиран пряко с готварска сол, а ти ми даваш пример за солов р-р и то с 3% концентрация, който за да попадне в/у климатика трябва да се случат поредица събития с неособено висока степен на вероятност.
    Разбиващи се вълни, едновременно с вятър с определена сила и посока, при това външното тяло да е изключено, да няма по пътя препятствия(сгради съоръжения ) и т.н
    Да не говорим, че микронеравностите даже увеличават площта, а не я намалят.

10. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Нормално да се натрупва прах ,сложи си маратонките на терасата и след 5 дена ще са хванали пайжини Винаги вътрешния топлообменник се замърсява повече докато агрегата през отоплителния сезон си се почиства сам ... сами можеда видите идната зима при първите заскрежавания на питата и при първите дефрости каква мръсотия пада

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ceco.bojkov
    Винаги вътрешния топлообменник се замърсява повече докато агрегата през отоплителния сезон си се почиства сам ... сами можеда видите идната зима при първите заскрежавания на питата и при първите дефрости каква мръсотия пада
    Абсолютно вярно.
    Най-стария ми климатик е на 4 години и профилактика на външното тяло не е правена. Просто няма нужда, защото топлообменника се измива до блясък. Но има силно запрашени райони в, които това далеч не е достатъчно. А там, къдено има тополи положението е трагично.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    dkolov, нищо не си мерим.Миналата година като търсех за вилата, никой не можа да ми предложи нещо свястно в бюджет от 1000 лева, при условията които поставих и това което исках.И аз мислех да си взема нова Европейска машина, но за тези пари, за моите условия, такава просто няма.
    Бързо се нахвърлихте върху dkolov човека много е прав но вие който търгувате с тези климатици не го разбрахте :
    1. Тези климатици нямат сертификати за безопасност от ЕС !
    2. Как климатик купен от Япония на 5 години цена + транспорт + мито + ддс + търговска печалба = 800лв в България значи излиза че въпросният супер модерен климатик е подарен защото ако са платили и 50 долара за него цената не излиза
    3.80% от фирмите които продават тези климатици лъжат както за мощността така и за COP-a

p.s Всичко това трябва да ви подскаже колко си струва да си закупите японска клима втора употреба

13. Тук е от
    Feb 2010

Е не издържа, и ти да пишеш

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Аз посочих пример за корозията на алуминий, но третиран пряко с готварска сол, а ти ми даваш пример за солов р-р и то с 3% концентрация, който за да попадне в/у климатика трябва да се случат поредица събития с неособено висока степен на вероятност.
    Процеса е много по-сложен, но тъй и тъй задълбаваме в темата та да продължа. Предполагам, че трябва да си припомниш часовете по химия от които става ясно, че всяка химическа реакция се ускорява или забавя с изменението на температурата. Така в твоя хладилник, който си видял темепратурата е 4-5 градуса, докато кондензатора на един климатик, когато работи в режим на охлаждане би могъл да достигне до 50 градуса

Второ химичната реакция е малко по-сложна и ще трябва малко услия да се разбере. Първо натриевия хлорид или по-разпространеното морска сол прави реакция с амоняк, въглероден двуокис и вода. Всички тези съединения присъстват в морската вода. Крайния продукт на реакцията е натриев бикарбонат Натриевия бикарбонат под въздействието на слънчевите лъчи и по-скоро при награвянето си се разпада на натриев карбонат и точно той е силно въздейства върху алуминия ососбенно при по-високи температури.

Както можеш да прочетеш тук нищо че е на английски език защото таблицата на 199 страница е повече от ясна, алуминия в такива условия кородира с по един грам на кубичен сантиметър на час. Понеже няма достатъчно натриев карбонат това не е толкова бързо и са необходими години за да се случи забележимо, ама не видимо тъй-като ще ти трябва шублер за да установиш промяната. В края на краищата при 20 милиметра алуминиева ламелка 1 милиметър загуба са 5% по-малко активна площ.Това няма да го забележиш, както си го видял със шуплите, ама 5% по-малко площ ни връща там откъдето започнахме - дори и най-скапаните климатици са по-добри защото те си имат тази площ и може да са поевтинени при производството като не е вложен достатъчно алуминий, но имат приблизително същата площ.

Площата на топлообменниците е много важна за това един климатик да е икономичен, не случайно ако си забелязъл хубавите климатици имат големи тела с много мед и алуминий в тях, което ги прави и с по-високи цени разбира се. Ако един климатик не разполага с достатъчно контактна площ дори и с най-добрия компресор, дори и с най-доброто електронно управление си е просто куца машина, която за да успее да постигне същия капацитет е необходимо да увеличи температурата на кондензация във външното тяло в режим на охлаждане или да намали температурата на изпарение в режим на отопление.

Както е добре известно от цикъла на Карно това води до намаляване на ефективността или широко разпространените COP и EER, което в крайна сметка обезмисля цялото начинание да се купува климатик с привидно високи стойности на COP и EER нищо че те са били такива, когато този климатик е бил чисто нов, защото новите климатици, които нямат като нови подобни характеристики са същите като друг, който е използван дълго време.

Гледам, че някой е пуснал след мен постинг в който смята, че неговия кородирал климатик харчел по-малко, но реално това няма как да разбереш дали наистина е така, освен ако не си сервиз за климатици и не наредиш много модели един до друг, а след това много дълго време да записваш колко харчи всеки един климатик и колко отдава. Ако го правиш само за час два, че дори и за седмица е много трудно да оцениш различните климатици при положение, че те са силно чувствителни към външните и вътрешните температури, които от своя страна както е добре известно могат да се изменят в един много широк интервал.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ако изхвърления ми, корозирал климатик, харчи по-малко, работи по-тихо, топли повече и има по-голям остатъчен ресурс от твоя нов китаец, ми е абсолютно все-тая. И не ме занимавайте с глупости.

Гледам, че някой е пуснал след мен постинг в който смята, че неговия кородирал климатик харчел по-малко, но реално това няма как да разбереш дали наистина е така, освен ако не си сервиз за климатици и не наредиш много модели един до друг, а след това много дълго време да записваш колко харчи всеки един климатик и колко отдава. Ако го правиш само за час два, че дори и за седмица е много трудно да оцениш различните климатици при положение, че те са силно чувствителни към външните и вътрешните температури, които от своя страна както е добре известно могат да се изменят в един много широк интервал.
    @Преждеговорившия не е необходимо да съм лаборатория на НАСА, за да видя сметката на съседите, нали? Освен това съм сред малкото хора, които си правят труда, да изследват в детайли работата на машините си. Ма не смятай това за пречка, да продължаваш да разтягаш локуми.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2009

+1

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    @Преждеговорившия не е необходимо да съм лаборатория на НАСА, за да видя сметката на съседите, нали? Освен това съм сред малкото хора, които си правят труда, да изследват в детайли работата на машините си. Ма не смятай това за пречка, да продължаваш да разтягаш локуми.
    Като си видял сметката на съседа за електрически ток, я вземи да споделиш, колко повече или по-малко от тебе той използва печка за да готви, гледа телевизор и пише по форуми на неговия си компютър. Това за източници на топлина. Не само това, но и каква му е дограмата с каква топлоизолация разполага, дали проветрява както ти го правиш и какви температури държи вътре в стаята.

Това не са локуми мой човек, а реални неща и не можеш да напишеш два реда и да кажеш колко много ги разбираш нещата, защото тия неща не са толкова прости колкото да се продупчи една дупка и да се сложат няколко дюбела.

Надявам се да не се обидиш, ама такова сравнение е повече от смешно защото моята сметка за отопление с климатик е 100 лева на месец, пък на съседа със същия климатик е 20 лева, само дето аз като дойде първи октомври го пускам и го спирам чак на първи май, защото обичам да си ми е топличко пък той предпочита като се прибере от работа да чака неговия климатик да стопли - въпрос на предпочитания нали така.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 102 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5332
    Последно: Вчера, 11:57
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе