Страница 28 от 102 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Я кажи защо съм пристрастен към втората употреба, защото в къщи съм с нови машини от всякакви марки, пък и нищо общо нямам с бизнеса с климатици, ползвател съм си.Кога ДАЙКИН за 1000 лева ми стопли помещението на вилата в студа, ела ми се обади
    Към втората употреба може да не си чак толкова пристрастен, макар че това подлежи на съмнение откак си взе JDR, но си изключително пристрастен в положителна насока по отношение на всеки модел, който имаш и в отрицателна посока спрямо Дайкин специално, подозирам че без да знаеш и ти защо. Искрено смятам че трябва да си вземеш един Дайкин, за да видиш за какво става въпрос и тогава ще си промениш мнението за марката, щото сега приказваш наизуст. А Дайкин който да те топли ще намериш за доста под 1000 лв, стига да потърсиш такъв втора употреба (нямам предвид японски).

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ефективната площ на топлообменник не намалява с времето.Няма как да стане това дори и на теория.
    Двуалуминиевия триокис се образува в/у всяка алуминиева повърхност ВЕДНАГА и пречи на окисляването на по-долните слоеве.Същият окислен слой има температура на топене далеч по висока от тази на самият алуминий. Затова и при запояване на алуминй се налага използване на специален флюс.
    КОП също е обект на спекулации.Той се определя на първо място и в огромна степен от температурните разлики, а не от страната в която е произведен.
    Трафа наистина има загуби, но няма такива истории със загуби от стареене на топлобменници.
    И втората употреба, както и новите си имат своите плюсове и минуси и никаква фенщина няма да промени това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Към втората употреба може да не си чак толкова пристрастен, макар че това подлежи на съмнение откак си взе JDR, но си изключително пристрастен в положителна насока по отношение на всеки модел, който имаш и в отрицателна посока спрямо Дайкин специално, подозирам че без да знаеш и ти защо. Искрено смятам че трябва да си вземеш един Дайкин, за да видиш за какво става въпрос и тогава ще си промениш мнението за марката, щото сега приказваш наизуст. А Дайкин който да те топли ще намериш за доста под 1000 лв, стига да потърсиш такъв втора употреба (нямам предвид японски).
    Аз съм против и много други машини, както първа, така и втора употреба.Просто като гледам из мрежата, ДАЙКИН не ми харесват като цяло.Иначе FTX50G и аз съм го препоръчвал на доста хора, както и FTXS....G, но друг свестен модел на нормална цена ДАЙКИН за Европа просто няма.И LGC не харесвам и не бих си купил, и на ТОШИБА има модели, които също не харесвам и съм против тях, АВАНТ да речем.Аз гледам от моята камбанария, щом работи добре при мен и съм доволен, значи ми харесва.Е, кой е тоя ДАЙКИН за под 1000 лева, който ще свърши работа и то така, както искам, не знам.Предполагам, че и ДАЙКИН ще си купя, когато се скапе ХИТАЧИ-то, ама ако съм убеден, че нямада е правен в петък, защото напоследък май, това което се продава в България е поректирано и правено в петък.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ефективната площ на топлообменник не намалява с времето.Няма как да стане това дори и на теория.
    Наротив има корозия и тя се случва заради морска сол и киселинен дъжд. Нали всички външни тела в края на краищата ги вали дъжд. Дъжда не е дистилирана вода и има своето PH, което понкога може да е много далеч от неутралното. Морския въздух също създава условия за засилена корозия. Миналата година гледах в Несебър едни Осаки, които така бяха изгнили горките, че дори и нови вече отдавна нямаха достатъчно площ по техните топлообменници. Трябва да поровя за да видя дали не пазя някъде снимките за да излюстрирам за какво става въпрос.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Като насложим загубите от използването на траф и загубите по причините споменати по-горе май доста се понатрупват. В същото време ревностните защитници на втората употреба (привет блу) говорят за тях като че ли ще монтират нов неизползван модел и то без траф.
    Пак ли подхванахме тази дъвка... малко ли сме я дъвкали? Колко са загубите в тороидален автотрансформатор бе, Аланкоулу?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не знам колко са ама в интернет пише, че 1кVA трансформатор има теоретични загуби 50 вата на празен ход - на практика най-вероятно са повече. Това означава ли че ако човек е изключил своя климатик трансформатора продължава да консумира ток и някой който се занимава сигорно е обръщал внимание какви са реланите загуби, защото 50 вата са си 5%.

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Наротив има корозия и тя се случва заради морска сол и киселинен дъжд.
    Солта действително води до корозия на алуминия .
    Но как стигна морската сол до топлообменниците? Хайде кислинен дъжда да кажем, че може.
    Но да ти намалее площта или чак изгният ламели.Живея в централнята част на страната и нямам идея за солта как ще стигне до ламелите тук, а никога не съм виждал чак изгнили ламели на климатик.Смачкани и други механични повреди е друг въпрос.
    Сега за Осака да не говорим, обсъждаме тук климатици, а не тях.Няма да се учудя ако тия започнат да правят топлообменниците от обикновена ламарина.
    Загубите в трафа си зависят от неговата характеристика и натоварване, но не са по-малки от 8%.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Пак ли подхванахме тази дъвка... малко ли сме я дъвкали? Колко са загубите в тороидален автотрансформатор бе, Аланкоулу?
    Не знам, Аланкоулу. Искам някой който е достатъчно компетентен и оборудван с необходимата техника да направи необходимите измервания в различните режими на работа на климатика и да ни предостави истината по въпроса неманипулирана от интереси в едната или другата посока. Преди време един участник във форума беше предоставил една формула за изчисляване на тези загуби, които по думите му достигали 20%, помня че ти му опонира, но не помня да имаше аргументи подплатени с факти. Аз нямам интерес от това трафовете да правят големи загуби, просто искам да знам истината такава каквато е, пък и предполагам още доста хора също.

badr вече ни светна че в твърденията на dkolov за загуби от корозия няма нищо вярно, добре ще е да разберем и за загубите от траф.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Живея в централнята част на страната и нямам идея за солта как ще стигне до ламелите тук, а никога не съм виждал чак изгнили ламели на климатик.
    Ти живееш във вътрешността на страната, ама хората в япония, които често използват климатици живеят на брега на морето. Разбира се повечето климатици имат защита на ламелите срещу корозия, но за съжаление тя не е вечна и идва един момент в който вече покритието е заминало нанякъде.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ти живееш във вътрешността на страната, ама хората в япония, които често използват климатици живеят на брега на морето. Разбира се повечето климатици имат защита на ламелите срещу корозия, но за съжаление тя не е вечна и идва един момент в който вече покритието е заминало нанякъде.
    Ама те японците хубаво живеят до морето.И за да ти кажа, макар че съм глупав, се досетих за това.Не ми стана ясно как солта се пренесе от водата до климатика?
    Водата не се изпарява заедно със солта.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Не само това, но и човек си купува климатик и оачква да го използва поне пет години, което означава че корозията допълнително ще намалява характеристиката на този климатик Липсата на активна площ е причина примерно в режим на отопление използвания климатик да изпарява отвън на по-ниски температури и в крайна сметка високата енергийна ефективност е само полежание след като температурите спаднат.

В същото време най-скапаните нови инверторни климатици са горе долу на същите цени, но при всички случай техните параметри са такива каквито пише в каталога и поне няколко години ще ги задържат. Не говоря за параметри измерени само при 7 градуса отвън, защото тези температури са рядко срещано явление.

Абе сложни са нещата, ама всичко идва от народопсихологията където има мислене че от нищо можеш да направиш нещо. Човек ще си помисли че японците са много неразумни хора, щом изхвърлят своите климатици на боклука за да си купят нов, което на пръв поглед изглежда като разточително, но всъщност се прави от практична гледна точка с ясната мисъл, че старият климатик вече не е същия климатик
    Така е-сложни са нещата, и не върви да се опростяват в посока на ,който както му хареса.Още чакаме да ни покажеш ,само поне един климатик на 220v.с по добри параметри от тези изложени от Сашо - и няма да го направиш, защото няма такъв-камо ли да запазва топлоодаването при минусови температури!И къде е отишла активната площ при външния топлообменник защитена от алуминиевия оксид?Поне като седиш в интернет ''хралупата'' си почети Уикипедия,но не наблягай много на любимата си бира да няма пак писаници...
    И изгнили капаци е едно-те не влияят на топлообмена,а питата е съвсем друго- поне аз мога да ти покажа 14 годишен климатик, в какво състояние му е външното тяло,но едва ли да те убедя в нещо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Обикновенно в морето има вълни и когато тези вълни срещнат препятсвие се блъскат в него при което се образуват много ситни капчици морска вода, която след това вятъра разнася из въздуха, въздуха преминава през външните тела и бавно и полека по тях полепва сол. Процеса е много забавен не става толкова бързо, необходими са години.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1303995398[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    И изгнили капаци е едно-те не влияят на топлообмена,а питата е съвсем друго- поне аз мога да ти покажа 14 годишен климатик, в какво състояние му е външното тяло,но едва ли да те убедя в нещо.
    Ще ме убедиш, че добре си поддържаш своя климатик и най-вероятно редовно му правиш профилактика ако живееш близо до морето. В япония не е така, там човешкия труд е е толкова скъп, че едва ли някой си позовлява ремонт или профилактика. Нали точно заради това всички японски климатици са много повече от надеждни.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Преди време един участник във форума беше предоставил една формула за изчисляване на тези загуби, които по думите му достигали 20%, помня че ти му опонира, но не помня да имаше аргументи подплатени с факти.
    Предполагам, че за това говориш https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg439873 но може и да греша - тази мантра се припява поне веднъж на 3 месеца. Дал съм достатъчно данни от измервания... и не само аз де.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Обикновенно в морето има вълни и когато тези вълни срещнат препятсвие се блъскат в него при което се образуват много ситни капчици морска вода, която след това вятъра разнася из въздуха, въздуха преминава през външните тела и бавно и полека по тях полепва сол. Процеса е много забавен не става толкова бързо, необходими са години.
    Е друже аз бях дотук.Такива истории няма ги коментирам.Това е просто несериозно.
    Ами на външните тела пък има вентилатори, които издухат въздуха навън и малко трудно капките ще влезат по телата.
    Ако може все пак да видим някой климатик с изгнили ламели.
    Ремонтирал съм домашни хладилници чийто изпарители са се пробили от добре осолено месо или сланина поставени в/у изпрителя, но не са изгнили или намалили площта си.
    Такива изпарители получават шупли и приличат на места точно на сирене, но да намалят площта си, да гният не е било.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В същото време ревностните защитници на втората употреба...
    rist, точно на теб не приляга да етикетираш някого за ревностен защитник на втора употреба или конкретна марка, след като ти си същия такъв на Дайкин. Всъщност нищо лошо няма в това някой да е привързан към нещо което му харесва, но по начина по който го казваш/пишеш не изглежда така. Не го приемай като заяждане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 102 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе