Ами защото едното е 28ца,а другото е 40ка,а са ги продали като за 14 ки ( в БТУ )...
Ами защото едното е 28ца,а другото е 40ка,а са ги продали като за 14 ки ( в БТУ )...
Хора, Вие не четете ли какво съм написал?! Упоменал съм точно колко BTU са съответно на отопление и охлаждане двата модела. Колко по точно трябва да го упомена?!
Аз се извинявам много ,но ви казах че не разбирам и затова питам,а пък и не мога да повярвам,че 20BTU СА МИ ПРОДАЛИ ЗА 14 Аз мнооого благодаря за информацията и с риск да те ядосам ,искам да попитам и за Мицубиши MSZ-T22F.Продадоха ми го за 10ка.ИЗВИНЯВАМ СЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.
Не се ядосвам, просто се убеждавам, че не четете какво се пише. Тези неща не си ги измислям. Мицуто е базов модел, 2005 година производство, не блести с параметри, на охлаждане е 7509 BTU, на отопление е 8533 BTU. За помещение до 45m³ ще върши работа (само да няма топлозагуби по големи от мощността на климатизатора).
абе май са давали каквото са имали.
дано да работят и да си доволна.
Много Ви благодаря за отговорите. Искам да Ви кажа само,че за сега работят перфектно,да чукам на дърво и се надявам и за напред да го правят.Апартамента ни е северен и няма парно,панелка,етаж 1 и няма комшии,които да ме топлят.За всички ел. уреди 3бр.телевизори работещи почти постоянно,бойлер,комп.печки и тъй нататък плащам ток около 200лв.Климите не ги изключвам.Ако се справят и следващата седмица със полярните студове,които ни обещават ще
Виж, това не е като да са те ударили в грамажа. Тези BTU-та не те топлят. Важното е климите да са подходящи за съответните помещения. А кое 12ка, кое 15-ка... няма никакво значение.Първоначално публикувано от Сиси
А наздраве за тези думи!Първоначално публикувано от Kasap
Все пак ако някой знае повече за тези климатици като СОР и разни други характеристики ще съм още по-доволна.
CS-283GV5 - при охлаждане е 4.87, при отопление 4.94 CS-404AU - при при охлаждане е COP 3.88, при отопление 3.87
Тази информация задоволява ли те? Оригиналните модели дистанционни управления съответно за CS-283GV5 е CWA75C2330X
за CS-404AU е CWA75C2410X
Благодаря,Ти си направо страхотен.Хайде и весел уикенд
Здравейте, компетентни люде!
От известно време чета активно форума и съм възхитен от знанията Ви и желанието за помощ. Престрашавам се и аз да задам един въпрос (или няколко при нужда...). Наскоро се преместихме в къща в близко, крайградско село за постоянно живеене. Къщата е ново, 4-5 годишно строителство, с външна изолация, тухли и отвътре гипсокартон. Под- ламиниран паркет с добра изолация под него (субективно). Таван- отново гипсокартон, със сериозно отстояние от плочата (7-8см). Дограма- дървен стъклопакет с неизвестно стъкло, но с много (да не кажа идеално уплътнение). Дневният тракт на първия етаж е около 43-45 кв.м. при височина 2.60. Изложение югоизток, югозапад и малко северозапад. Прозорци и на трите страни, като най-много, най-големи на югозапад. В центъра на помещението има голяма камина, остъклена от две страни. И понеже е без всякакви водни ризи е повече за визуален ефект, отколкото за температурен комфорт. Не че ако я засилиш не затопля, но става след най-малко час и с доста голям разход на дърва или екобрикети. Това не ме устройва поради ред причини, една от които е , че след връщане от работа заварвам десетина градуса и докато камината стопли помещението се качваме в спалнята. Доста се колебаех м/у локално инфрачервено отопление само на къта който се обитава вечер или климатик - нов или втора ръка. И понеже покупката на къщата и съпътстващите я заеми ни докараха до състояние на финансова немощ, се ориентирам към second hand.
Моля за вашето компетентно мнение на първо време при горните условия за следните машини:
NATIONAL CS-E402A2
и
SANYO SAP CG40A2
Кой и доколко ще върши работа? И двамата с жена ми не държим да е много жега, пък и при нужда (настоящите свръхотрицателни температури) можем да си помагаме с камината.
Благодаря предварително!.....
За съжеление вие доста голямо помещението и изброените от вас модели няма да свършат работа
Здравейте.Писах преди няколко дни с питания за моите климатици.Сега имам проблем,а от фирмата ще дойдат чак утре,затова искам да ви попитам дали някак си мога да си помогна сама.Проблемът е следния Единия ми Национал сутринта не работеше,а мигаше някаква оранжева лампичка.На режим студено и изсушаване работи,но на топло и авто. не ще да превключи изобщо.Изключих от контакта както ме посъветваха от фирмата и след известно време пак го включих,но нищоооо.Външното тяло така бучи,че като всеки момент ще излети.От фирмата ми казаха,че може да е някакъв си четирипътен винтил,чрез който се обръщат режимите.Моля някои ако има някаква представа за какво иде реч да пише,че на този студ до утре стаята ми е неизползваема и прозорците вече имат 1см лед.Климатика е Национал CS-283GV5.Благодаря Ви предварително.