Страница 81 от 102 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    тая машина би следвало да се справя със помещение от 13 квадрата ,все пак е 3.2 номинал !
    Да,този прословут номинал,но при 7° външна,и какво следва само 5° по надолу:2,6kw. максимална мощност?И на -10° вече е по зле от духалка,а и като прибавим на 30мин. дефрост,а и ел.енергията за дефроста по десетина минути и спада на температура по време на обезскрежаването,с последвал форсаж за догонване...какво го грее stiliyan200 ,че по номинал е 10 918BTUма?Имах преди подобна базова машина в 12м²(в къща) и докато не сложих изолация не правеше повече от 17-18°,при положителни външни,а компресора бе на предала си, по звука който издаваше.
    Но нека и да му измерят параметрите на дайкина-може и проблем да има,щом си доволен от мицубишито-ако и то е такава 10ка?
    дай модела на мицу,и в каква стая го ползваш?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Mitsubishi -то е модел MUZ-GX227!Стаята е пак 12 квадрата!Пак е висока 2,50м.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от stiliyan200
    Mitsubishi -то е модел MUZ-GX227!Стаята е пак 12 квадрата!Пак е висока 2,50м.
    Колега това също е 7-ца,която сигурно ще ти я пробутат за 12-ка.Това е голям проблем при климатиците втора употреба,некорекнос на продавачите(търговци)в цяла България.Иначе има страхотни машини между тях,които никога няма да намериш на европеиския пазар

5. Тук е от
    Sep 2008

Тази сутрин говорих с шефа на централния сервиз на Варна клима!Да Ви кажа или той е голям психолог или е доста коректен мъж!След като му обясних какъв е проблема човека ме накара да засека времето на "ДЕФРОС" и да му се обадя пак.И така застанал пред този Японец Дайкин със шапка на главата да не ми замръзнат ушите(шега разбира се,духа хладен не чак студен въздух)чаках да го хвана кога почва да се размразява!Дефроса трае точно 10 мин.Обадих се отново на въпросния господин!Той съответно ми обясни,че в такъв случай надали има проблем с фреона на машината!Дословно-"Явно идва слаба машинката"!Като ми каза,че ще говори с техния представител за Русе да сменят машината с някоя която те ще подберат,след като му обясних,че парите не са чак такъв проблем въпроса е да сложим нещо което ще върши добра работа!Въпроса е малко да се позатопли времето!Надявам се наистана да се случи това което ми обещаха!Ще Ви държа в течение за развоя на нещата!И благодаря на всички отзовали се със съвети и мнения специалисти!

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Той съответно ми обясни,че в такъв случай надали има проблем с фреона на машината!Дословно-"Явно идва слаба машинката"!
    Да,слабичка е,за каквото идеше реч в по предишните постове,и щом са коректни хората натискай за смяна,ако трябва и с доплащане,но хубаво е,след като видиш новите предложения-пак тук,да е по сигурна работата.Иначе добре си се ориентирал към качествени климатици.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Тази сутрин говорих с шефа на централния сервиз на Варна клима!Да Ви кажа или той е голям психолог или е доста коректен мъж!
    Явно си говорил със собственика. Според мен е 101% коректен мъж. Щом ти е казал, че ще подменят сегашната с друга с подходяща мощност, може да му се довериш.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте.Аз следя темите,защото тази зима ми е първа с отопление с климатици и имам мнооого въпроси.За последната тема дали е седмица или десятка открих ето това:http://valdesbg.com/vtora-upotreba/m...tml.Мойто мицубиши също е 22 но съм го купила за 10ка.Имам фактура и питах фирмата и ми обясниха,че 22 е 10ка. Нещо или аз не разбирам или има нещо не наред.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Топли ли те? Имаш ли проблеми с него?

11. Тук е от
    Jan 2012

Да ви кажа честно,че на -20 имам чувсството като са му зададени 20 не е много много топло.Като че духа хладно.Може би трябва да го настроя на по-високи градуси.

12. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Сиси
    Здравейте.Аз следя темите,защото тази зима ми е първа с отопление с климатици и имам мнооого въпроси.За последната тема дали е седмица или десятка открих ето това:http://valdesbg.com/vtora-upotreba/m...tml.Мойто мицубиши също е 22 но съм го купила за 10ка.Имам фактура и питах фирмата и ми обясниха,че 22 е 10ка. Нещо или аз не разбирам или има нещо не наред.
    Обясненията на някои продавачи са доста логични, само трябва да им повярваш : " Е, на студено може и да е 7-ца, ама на топло си е 10-ка. (затова и на етикета пише десятка)Ти това студеното не го гледай, сега на студено ли го ползваш !? Колко време в годината го ползваш на студено !? Важното е колко отдава на топло. Абе въобще не гледай 7-ца ли е 10-ка ли, 12-ка ли, важното е да ти топли " - откъс от разговор с една фирма, на която съм бивш клиент. ( числата ги карам по памет, но основната мисъл е, че определят БТУ-тата в режим топло, а по принцип, е прието да се дава мощността в режим студено, където тя е по-малка)

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тая работа с 10-ки, 12-ици, 14-ици и т.н. е съвсем условна, особено пък ако човек не е в час по темата и слуша някой "компетентен" продавач.Просто трябва да си наясно с възможностите на машината и за какво ти трябва.То и моя японец на охлаждане е 9553, ама на отопление е 13648 по номинали.На отопление по максимал е 27637, като при -15 му остават 16889.А някой който не е запознат да прецени дали ще му върши работа или не.Е, топли си 32 квадрата на вилата без проблем, а и аз го търсех точно поради възможностите му на отопление.Ако търсех за охлаждане щях да ударя една машина с 3,2 номинал на охлаждане и въпроса пак е решен.Та с една дума условностите са много.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Холът е 20м2 на 2.70 височина, дървена дограма, без изолация, среден етаж-тухла. Приемам предложения и конкретни оферти за японка втора ръка/нов приличен засега не мога да намеря на цена под 1500лв/.

16. Тук е от
    Aug 2006

отдавна не съм писал щото Тошко шиба яко.Искам да споделя впечатленията си от един шарп 2ра у-ба.вече 5 години топли огромения хол на един приятел .да живеят японските технолгии.модела е SHARP AU-H28FEY

Благодаря на форума за всичко.

17. Тук е от
    Mar 2012

Изпадна ми един климатик TOSHIBA RAS-406LDR за без пари та само платих монтажа. Засега всичко изглежда ОК, но нищо не разбирам от дистанционното. Модела му е wh-d2b. Може ли някой да помогне с информация какво значат йероглифите по него и бутоните / климатика какви функции има?

Общо взето четох по форумите и в нета но не намирам много информация за този модел климатик. Някой може ли да каже нещо по-конкретно, добра машина ли е?

Прилагам и снимка на дистанционното (това ли е оригиналното дистанционно за този модел климатик?)
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Климатика като модел е номер едно в Япония през 99-2000 година, това не е оригиналното дистанционно, но ще командваш основните функции. Плазмата и озонацията няма да тръгнат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 102 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе