Първоначално публикувано от
wizard2000bg 1. Доколкото аз съм запознат няма как да програмираш самопочистване по време на работа. Има начин да активираш опция, когато спреш климатика от СТОП бутона(
停止) да не се изключва веднага, а да премине в режим на самопочистване и когато е готов да се изключи сам.
2. По отношение на плазма, йона и аспирацията - има главен бутон
空気, от който се стартира цялостна филтрация(плазма+йон+аспирация). Обаче... има опция, от която можеш да деактивираш аспирацията да се пуска от този бутон. Тогава при натискането му се включва само плазма и йон. За самата аспирация си има отделен бутон(
換気) в 4 режима: ауто, слаб, среден, силен.
Лично на мен не ми допада постоянното включване на плазма и йон. Пускам ги за двайсетина минути вечер преди лягане.
За т.нар. екстра мога да Ви споделя, че е една пълна измислица как да Ви се вземат парите. Ще поясня и защо. Тази аспирация изсмуква въздух от помещението през елементарен маркуч. Сетете се сами в едно помещение от около 100 кубика каква роля ще върши въпросната екстра и каква един широко отворен прозорец за 2-3 минути. Може би има резон ако при изкарването има и вкарване на свеж въздух отвън, но това вече е друга бира и цените също са други. Тук идва момента с шума - самото извеждането на въздуха ми лази по нервите, а си представям ако едновременно с това се включи и вкарване...алелееее
Моят съвет при покупка е следния: проучете добре за какво ще си дадете парите и дали има смисъл да ги хвърляте на вятъра за неща, които няма да използвате.
Чета тук във форума колеги, които са броили по 6-7 000 лв. за японски машини, а не знаят как да им ползват екстрите.
Ще завърша с цитат на един приятел(той си знае): УМНАТА !!! Ако не - РУСАТА!!!