Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 147

Избор на климатик, среден/висок клас

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:Избор на климатик, среден/висок клас

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    wizard2000bg, аз не се обидих ама ако може да споделиш по-подробно, какво не ти харесва при GDR в сравнение с другите ти две *DR машини?
    Аспирацията е по-шумна от тази на НДР. 2.5 на GDR срещу 3.2 на отопление при UDR определено се усеща в две напълно еднакви стаи. Не знам дали съм прав , но мисля че самопочистването на филтрите(т.нар. ПРАХОСМУКАЧКА) не функционира нормално или поне НЕ според моите очаквания. За машина от 2006г. определено се справя по-зле отколкото машина от 2002г.(UDR). Външното тяло е по-малко от това на УДР, ако въобще може да се счита за недостатък .

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    Аспирацията е по-шумна от тази на НДР. 2.5 на GDR срещу 3.2 на отопление при UDR определено се усеща в две напълно еднакви стаи. Не знам дали съм прав , но мисля че самопочистването на филтрите(т.нар. ПРАХОСМУКАЧКА) не функционира нормално или поне НЕ според моите очаквания. За машина от 2006г. определено се справя по-зле отколкото машина от 2002г.(UDR). Външното тяло е по-малко от това на УДР, ако въобще може да се счита за недостатък .
    Да започна отзад напред. Нормално е да ти изглежда по-малко външното тяло, то е едва 27кг. от там и малки габарити, за UDR в момента не се сещам колко му беше теглото. Аз доколкото знам GDR няма самопочистване, тази екстра я въвеждат мисля от серията BDR насам (може и да бъркам). Като отвориш капака на вътрешното тяло най-горе над праховите филтри ако има подобно на четчица по цялата дължина на климатика значи имаш "прахосмукачка" и самопочистване (при PDR така и не успях да програмирам самопочистване по време на работа ). За аспирацията на PDR-а и аз мисля, че е шумна (при тях май е в комбинация с плазма филтъра и нощем изключвам тази екстра за по-спокоен сън).

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    С риск да обидя собствениците на DR ще споделя, че от трите модела в подписа ми GDR се справя най-зле. NDR е безспорен победител. UDR пък е уникален за годините и цената си. Въпреки малкото години и многото екстри съм разочарован от GDR . Явно съм очаквал много повече от него .
    225 GDR и 225 UDR са монтирани в стаи близнаци. UDR има 3.2 на топло срещу 2.5 на GDR, но чак такава разлика не съм очаквал.
    Стига така,бе човек-най препоръчваната марка във форума-колко по нов,по на зле ли отиват работите-не е за вярване?Дай им параметрите на двете 22ки при 2°C и теглото на външните тела и количеството фреон да видим съотношението на силите.Толкова време чакахме отзиви за климите ти,а най новата не те кефи.Не се радвам и аз на такива номинали като 2,5 и особено 2,2 на топло.

За ''духовития'' Национал-външно тяло:35,5kg./R410a-1,16kg.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Не се радвам и аз на такива номинали като 2,5 и особено 2,2 на топло.
    Силно занижени номинали. Как иначе ще се докарат тия космически копове, в които всички се вторачват?
    Въпрос на сметки, но това си е мое мнение! Не се ангажирайте с него.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В интерес на истината, наистина GDR през 2006 година са с малки агрегати - но пък наистина има самопочистване на филтрите.
    UDR - отоплителна мощност при 7°С - 3.2 (0.5 ~ 5.8) kW, при 2°С - 4.2 kW, R410A - 910 gr, тегло на външното тяло - 33 kg и има следните размери:

GDR - отоплителна мощност при 7°С - 2.5 (0.3 ~ 5.9) kW, при 2°С - 4.3 kW, R410A - 780 gr, тегло на външното тяло - 27 kg и има следните размери:

Първия модел има COP 6.01 средна стойност, а втория 5.80.....Разсъжденията оставям на Вас...

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз си мисля, че на колегата отдавна му е време да избере машина, не знам дали някой друг е получавал толкова обстойни отговори.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Аз си мисля, че на колегата отдавна му е време да избере машина, не знам дали някой друг е получавал толкова обстойни отговори.
    В никакъв случай!Да не бърза изобщо!Предстои да излязат на пазара новите климатициhttp://www.fujielectricbg.com/news.php?NewsID=44който не вярва http://www.fujielectricbg.com/articl...?ArticleID=263 и не само на тази фирма.
    Ще излязат и на други фирми да изчака.Както се казва:" Нова Година, нов късмет..."

Ще дадете съвет и за тях, няма как....

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Това явно е наследника на LGC серията. Джъсти пусни тема в раздела за Фуджицу, тъй като ти си откривателя на новината, да коментираме там новите модели.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ДЖЕНЕРАЛ бяха заявили, че новите серии са LT и LU и външните тела на снимките, които са из мрежата имат съвсем различен вид - плосък панел отпред, който се вдига нагоре, хюмън сенсор и т.н..Тая работа нещо не мога да я разбера, и трите бренда трябва да са едни и същи. http://www.bulclima.com/news-article...eral-za-2011-g ей за това става дума.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    (при PDR така и не успях да програмирам самопочистване по време на работа ). За аспирацията на PDR-а и аз мисля, че е шумна (при тях май е в комбинация с плазма филтъра и нощем изключвам тази екстра за по-спокоен сън).
    1. Доколкото аз съм запознат няма как да програмираш самопочистване по време на работа. Има начин да активираш опция, когато спреш климатика от СТОП бутона(停止) да не се изключва веднага, а да премине в режим на самопочистване и когато е готов да се изключи сам.

2. По отношение на плазма, йона и аспирацията - има главен бутон 空気, от който се стартира цялостна филтрация(плазма+йон+аспирация). Обаче... има опция, от която можеш да деактивираш аспирацията да се пуска от този бутон. Тогава при натискането му се включва само плазма и йон. За самата аспирация си има отделен бутон(換気) в 4 режима: ауто, слаб, среден, силен.

Лично на мен не ми допада постоянното включване на плазма и йон. Пускам ги за двайсетина минути вечер преди лягане.

За т.нар. екстра мога да Ви споделя, че е една пълна измислица как да Ви се вземат парите. Ще поясня и защо. Тази аспирация изсмуква въздух от помещението през елементарен маркуч. Сетете се сами в едно помещение от около 100 кубика каква роля ще върши въпросната екстра и каква един широко отворен прозорец за 2-3 минути. Може би има резон ако при изкарването има и вкарване на свеж въздух отвън, но това вече е друга бира и цените също са други. Тук идва момента с шума - самото извеждането на въздуха ми лази по нервите, а си представям ако едновременно с това се включи и вкарване...алелееее

Моят съвет при покупка е следния: проучете добре за какво ще си дадете парите и дали има смисъл да ги хвърляте на вятъра за неща, които няма да използвате. Чета тук във форума колеги, които са броили по 6-7 000 лв. за японски машини, а не знаят как да им ползват екстрите.

Ще завърша с цитат на един приятел(той си знае): УМНАТА !!! Ако не - РУСАТА!!!

13. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Проблема е,че повечето климатици,на които се бях спрял всъщност няма откъде да ги купя и в сайтовете където ги намерих не са си поправили наличностите.Сега видях друг National CS-367XB и Daikin S28JTRXS на добри цени,малко по-високи от Шарповете((U25SX,T25SX)),но мисля,че са и по-добри клими,само не знам дали ги има в наличност,от всичко прочетено останах с впечатлението,че най-добрите климатици са National.Чакам отговор от един човек за Sanyo22EXT от къде си го е закупил.Това ме бави.Вече се примирих,че информация или таблици за минусови темепратури няма да намеря Все пак благодаря за помоща,ако имате още някаква инфорамция,която смятате,че ще ми бъде полезна,споделете
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294838820[/time]_________________________________________________

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Рядко се намират по-подробни данни.Има ги най-вече от независими лаборатории или в сервизните на някои от производителите.За Европа чат-пат има, но за япончетата само при 7, 2 и -15 градуса.Ако не си ги видял, ето няколко - http://www.energimyndigheten.se/sv/H...epumpar/?tab=2 , http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/ .В сервизните на МЕ, МХ, ТОШИБА, ДАЙКИН също има доста данни, но като гледам отиваш на япончета.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Първия модел има COP 6.01 средна стойност, а втория 5.80.....Разсъжденията оставям на Вас...

Браво за изнесената информация от Сашо или както казваше П. Вучков във свойто предаване ''защо не ръкопляскате?''Вижда се,че GDR с по малък топлообменник развърта до малко повече,но изостава в усреднения коп-остава wizard2000bg да даде допълнителна информация за държанието на двете машини в идентични стаи-да се види ''къде е ключът от палатката.''-интересен е казусът.

17. Тук е от
    Dec 2010

Интересна информация предоставя първия сайт,който Еди е дал
    Sharp 12JHR Värmeeffekt vid olika utetemp, Innetemp +20°C +7°C +2°C -7°C -15°C
    Vid kompressoreffekt 100% 5,4 kW 4,6 kW 4,0 kW 3,2 kW
    Vid kompressoreffekt 75% 4,0 kW - - -

Mitsubishi FD25A Värmeeffekt vid olika utetemp, Innetemp +20°C +7°C +2°C -7°C -15°C
    Vid kompressoreffekt 100% 6,2 kW 4,7 kW 4,0 kW 3,1 kW
    Vid kompressoreffekt 75% 4,6 kW - - -

Излиза,че Шарп-а запазва повече мощностите си отколкото Мицуто,а е и чувствително по-евтин Само не ми е ясно откъде идват тея 6.2kw при FD25A като съм гледал,че макса му е 5.5
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294850535[/time]_________________________________________________

Тези модели само изкарват или също така вкарват въздух отвън?Какво мислите за тази функция и в кой модел е най-добре изпипана според вас National CS-367XB,Daikin S28JTRXS,Sharp T25SX,U25SX,Toshiba 225GDR,Sanyo EX28T,EX36T(последния го има в термо клима на безбожна цена).Ако правилно съм разбрал Дайкина и Национала имат и вкарване на въздух,останалите само изкарване,от което не виждам голям смисъл

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Браво за изнесената информация от Сашо или както казваше П. Вучков във свойто предаване ''защо не ръкопляскате?''Вижда се,че GDR с по малък топлообменник развърта до малко повече,но изостава в усреднения коп-остава wizard2000bg да даде допълнителна информация за държанието на двете машини в идентични стаи-да се види ''къде е ключът от палатката.''-интересен е казусът.
    И двете машини са прекрасни. Не ме разбирайте погрешно. Самият аз си бях внушил, че като е по-нова машината ще е по-добра. Няма как една машина с 2.5 да се представя в едно и също помещение по-добре отколкото 3.2. Не съм ги засичал колко харчат, но се надявам, че GDR е по-икономичен. GDR е в спалнята ни, а UDR в детската. Милех си, че няма да свикна да спя в стая с климатик - заблуждавал съм се. 225UDR е преоразмерен за 14,5 м2 стая. От там идва и моето"разочарование", тъй като UDR е монтиран една година преди GDR и бях привикнал към начина му на работа. С риск да ме нападнат колегите ще си позволя да кажа, че Nаtional са прекрасни "на хартия"(технически данни).

Цитат Първоначално публикувано от izbornaklimatik
    Тези модели само изкарват или също така вкарват въздух отвън?Какво мислите за тази функция и в кой модел е най-добре изпипана според вас National CS-367XB,Daikin S28JTRXS,Sharp T25SX,U25SX,Toshiba 225GDR,Sanyo EX28T,EX36T(последния го има в термо клима на безбожна цена).Ако правилно съм разбрал Дайкина и Национала имат и вкарване на въздух,останалите само изкарване,от което не виждам голям смисъл
    Колега, ти климатик ли ще купуваш или аспиратор? Кво ти пука изкарва и вкарва ли? Кога ще ползваш за проветрение два маркуча? Не мислиш ли , че е по-лесно да си отвориш прозореца за 3-4 минути?

За машините, които си изброил 225GDR е фаворит според мен. Сподели с нас кой ти го предлага и на каква цена, пък после ще продължим дебата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Подов Daikin или стенен климатик висок клас ?
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 65
    Последно: 19-02-15, 16:36
  2. Избор между Panasonic и Philips 3D LCD от среден клас
    От kirooooooviva във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 17-07-13, 21:49
  3. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 14:03
  4. Актуални дънни платки и процесори за тях от среден и висок клас?
    От Popkaro във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 23-11-09, 21:48
  5. Отговори: 16
    Последно: 25-06-08, 17:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе