Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 147

Избор на климатик, среден/висок клас

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Избор на климатик, среден/висок клас

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    И двете машини са прекрасни. Не ме разбирайте погрешно. Самият аз си бях внушил, че като е по-нова машината ще е по-добра. Няма как една машина с 2.5 да се представя в едно и също помещение по-добре отколкото 3.2. Не съм ги засичал колко харчат, но се надявам, че GDR е по-икономичен. GDR е в спалнята ни, а UDR в детската. Милех си, че няма да свикна да спя в стая с климатик - заблуждавал съм се.

Колега, ти климатик ли ще купуваш или аспиратор? Кво ти пука изкарва и вкарва ли? Кога ще ползваш за проветрение два маркуча? Не мислиш ли , че е по-лесно да си отвориш прозореца за 3-4 минути?

За машините, които си изброил 225GDR е фаворит според мен. Сподели с нас кой ти го предлага и на каква цена, пък после ще продължим с дебата.
    Благодаря за полезните и обосновани с факти и опит съвети,веднага ще те послушам и ще взема климатика,който тебе..те кефи най-много.За 2000лв ми го предлагат,последна мостра и понеже е последен няма да споделя от къде по разбираеми причини.Пука ми изкарва ли,вкарва ли,защото едно е само да изкарва,а дурго и да вкарва като вкарвания въздух да бъде пречистван и затоплян,което е коренно различно от "проветрение като отвориш прозореца",пък темата може да се чете и от други,на които им пука или просто се интересуват,на много места видях препратки към форума като навсякъде казват,че тук са специалистите,които могат да ти дадат мнение на база опит и знания.
    П.С.И съм убеден,че ИМА КАК машина с 2.5 номинал да се представя по-добре по всички показатели от машина с 3.2 за същото помещение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от izbornaklimatik
    Благодаря за полезните и обосновани с факти и опит съвети,веднага ще те послушам и ще взема климатика,който тебе..те кефи най-много.За 2000лв ми го предлагат,последна мостра и понеже е последен няма да споделя от къде по разбираеми причини.Пука ми изкарва ли,вкарва ли,защото едно е само да изкарва,а дурго и да вкарва като вкарвания въздух да бъде пречистван и затоплян,което е коренно различно от "проветрение като отвориш прозореца",пък темата може да се чете и от други,на които им пука или просто се интересуват,на много места видях препратки към форума като навсякъде казват,че тук са специалистите,които могат да ти дадат мнение на база опит и знания.
    Колега, мога да се обзаложа с теб, че след като подкараш въпросната аспирация 2-3 пъти съвсем други неща ще те завълнуват, а именно:
    Как да си преведа дистанционното?
    Как да се науча да използвам т.нар. подменю?
    Колко ми харчи машината?
    Добре ли ми направиха монтажа?
    Не ме ли подведе колегата wizard2000bg ?

P.S. 2000 лв. с монтаж или без?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Интересна информация предоставя първия сайт,който Еди е дал
    Sharp 12JHR Värmeeffekt vid olika utetemp, Innetemp +20°C +7°C +2°C -7°C -15°C
    Vid kompressoreffekt 100% 5,4 kW 4,6 kW 4,0 kW 3,2 kW
    Vid kompressoreffekt 75% 4,0 kW - - -

Mitsubishi FD25A Värmeeffekt vid olika utetemp, Innetemp +20°C +7°C +2°C -7°C -15°C
    Vid kompressoreffekt 100% 6,2 kW 4,7 kW 4,0 kW 3,1 kW
    Vid kompressoreffekt 75% 4,6 kW - - -

Излиза,че Шарп-а запазва повече мощностите си отколкото Мицуто,а е и чувствително по-евтин Само не ми е ясно откъде идват тея 6.2kw при FD25A като съм гледал,че макса му е 5.5
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294850520[/time]_________________________________________________

Тези модели само изкарват или също така вкарват въздух отвън?Какво мислите за тази функция и в кой модел е най-добре изпипана според вас National CS-367XB,Daikin S28JTRXS,Sharp T25SX,U25SX,Toshiba 225GDR,Sanyo EX28T,EX36T(последния го има в термо клима на безбожна цена).Ако правилно съм разбрал Дайкина и Национала имат и вкарване на въздух,останалите само изкарване,от което не виждам голям смисъл
    Тези МЕ са с външни тела VAH и VABН, които в България нама да намрериш, затова са с повишено топлоотдаване.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Айде грабвай 225GDR и стига му мисли.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Айде грабвай 225GDR и стига му мисли.
    [size=10pt]+1[/size]

7. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от wizard2000bg
    [size=10pt]+1[/size]
    Wizard ти вече се изказа,знам ти мнението,смяташ,че ГДР е най-добър..щото те кефи най-много : )Иначе 2000лв без монтаж,а Дайкин S28JTRXS и Национал CS-367XB са по 2599лв

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вземай ТОШО, няма да сбъркаш.Имам и ЕВРОПЕЙЧЕ и ЯПОНЧЕ и двете работят перфектно, няма да имаш никакви проблеми.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Izbornaklimatik относно аспирацията ако още не си,виж в темата ''Саньо с аспирация'' отговор 9.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Wizard ти вече се изказа,знам ти мнението,смяташ,че ГДР е най-добър..щото те кефи най-много : )Иначе 2000лв без монтаж,а Дайкин S28JTRXS и Национал CS-367XB са по 2599лв
    Аз бих взел National-a , но не ми е по джоба. Ако имаш к1нти - скачай в капанЯ.

Цитат Първоначално публикувано от teon
    Izbornaklimatik относно аспирацията ако още не си,виж в темата ''Саньо с аспирация'' отговор 9.
    На вас ви е лесно в клана на санйотата - имате си ГУРУ (Kasap) .

P.S. izbornaklimatik, ела да ти дам един Emerson да се видиш с читаФ и мОщен климат(роник) .

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Уж ти стана всичко ясно izbornaklimatik,а гледам,че не търсиш машина за твойто помещение,а дет що се предлага-само да е с повече екстри.Как ще ги слагаш дайкина и особено национала в твойто помещение около 16m² - или е важно да има повече ...аций?

13. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Уж ти стана всичко ясно izbornaklimatik,а гледам,че не търсиш машина за твойто помещение,а дет що се предлага-само да е с повече екстри.Как ще ги слагаш дайкина и особено национала в твойто помещение около 16m² - или е важно да има повече ...аций?
    Защо ли ми се струва,че тона ти е леко заядлив?Помещението ми е около 45 кубични метра и не е 16квадрата,просто тавана е по-ниско,както вече съм споменавал,питам конкретни въпроси,казал съм и за къде ще е климатика.С повече топлозагуби,може да се смята по 80вата на кубик,дори по 90.Дайкина много мощен ли ще дойде за помещение 45 кубични метра с 3.2 номинал?Национала прекалено мощен ли ми е за това помещение с толкова топлозагуби?Много ще му падне КОП-а ли спорд теб или ще консумира много,ако пада под номинала и няма нужда от 4.2кв а от 3.5 примерно или има много висок максимум и смяташ,че ще се изключва постоянно?
    По-скоро ГДР-то му е нисък номинала,отколкото на Дайкина да е висок.Не съм запознат и питам за екстрите,някой отговарят и помагат на мен и на други четящи форума,а други..спамят.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Защо ли ми се струва,че тона ти е леко заяждащ?
    Само ти се струва бе човек-сигурно е от многото информация, която трябва да смелиш-та форумът работи за теб вече на 9 страници!

П.С.И съм убеден,че ИМА КАК машина с 2.5 номинал да се представя по-добре по всички показатели от машина с 3.2 за същото помещение.

И успех в титаничното начинание.

16. Тук е от
    Dec 2010

Мерси за пожеланието : ) Определено е доста труден избора на климатик при такива класни машини(Шарп T25SX,U25SX,National CS-367XB,Toshiba 225GDR,Daikin S28JTRXS,пък и Sanyoto(EX)ако дочакам да се появи отнякъде).За това и се интересувам от всякакви неща като механизъм на аспирацията и дали вкарват въздух отвън,топлоотдаване и КОП при 0,компресори,топлообменници и т.н.Дребните детайли(и не чак толкова дребни)са важни за избора при такива равностойни и изпипани машини.Едно нещо ме тегли към Дайкина,останал съм с впечатлението,че от всички клими най-много запазва топлоотдаването,дори води с доста на останалите,проблем беше само високата консумация най-вече при повишаване над номинала,но точно този Дайкин консумира под 2кв за 7.7кв макс(при останалите е г/д същата картинка)

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Аз на твое място бих се притеснявал за това колко е шумен климатика, как е дефроста, и как се представя когато работи 1/2 (и по-надолу) от номинала си.
    Дните в които ще му се налага да работи около номинала и над него са толкова малко в годината че не си заслужава. Ако на машината и се налага да работи над номинала си то определено нещо е сбъркано в избора и. И не на последно място - как стои въпроса с сервиза. При машини с близки показатели и цена това което е определящо е коя фирма ще те мота най-малко и ще те праща на майната ти (на ум) ако има проблем.

Тия щуротии като аспирация и всякакви екстри много приличат на търговска реклама с малък практически резултат. Ще ти дам един пример. Когато на вънка духа силен вятър при мен се чува свистене от дренажната тръба на външното тяло (заради разликата в налягането вътре и вънка). Това свистене е супер неприятно и дразнещо (особенно вечер). Ха сега си представи какъв дебит трябва да има през тръбата за аспирация за да има файда от нея и как това ще се "чува"...

18. Тук е от
    Aug 2009

Г-н Избиращ,

Ще ми се да не възприемеш поста ми за спам.

Както diksanal е отбелязал по нагоре извършеният от теб избор на машина по необходима мощност е пълен хаос (всъщност процеса на оразмеряване изцяло липсва). Добре е естествено да гледаш наличностите на пазара, ама от там ли се започва, или с това се завършва?
    Ще се пробвам да ти шерна (share) един алтернативен метод за определяне на РЕАЛНА използвана мощност на кубичен метър. Този метод естествено не е сертифициран от форума, но аз обичам да гледам на нещата от различен ъгъл от общоприетото. Не може да се ползва за оразмеряване, обаче успешно може да се сравняват и проследяват реални житейски условия.
    Има една добра тема във климатичния подраздел на форума –Колко ми харчи климатика – Real time. От нея си харесваш отчет, изготвителя на който има условия подобни на твоите (помещения, желан модел климатик, желана температура за поддържане и др.). Обикновено там се посочва реално измерена с уред средна консумирана електроенергия за 1 час. Разделяш тази стойност на обема на неговото помещение и се получава консумираната електроенергия за 1 час на 1 кубичен метър. После поглеждаш в тавана и прочиташ там един усреднен зимен COP. И 3 да вземеш и 4 да вземеш нама да объркаш много. Умножаваш двете числа и получаваш средната консумираната топлинна енергия за 1 час работа на 1 кубичен метър обем от помещението. И сега идва изненадата. Получената стойност е доста по малка от 80, 100, 120 W/m3.
    При моите условия в хол 45м3 с външна изолация 10см и PVC дограма, климатик General 09LD постоянно работещ на 22*С, за последните 15 дена отчита средна консумация 350 Wh за един час. Получава се 350/45=8Wh/m3. По описаната по-горе методология поглеждам в тавана и заплювам, че COP-а на машината при тези условия е бил 3,5. Та значи реално аз съм ползвал 8 * 3,5 ~ 30 Wh/m3, а съм инвестирал в 80. Тази консумация е за типични зимни условия в Стара Загора и съответно включва паразитните натоварвания (дефростите) на машината.
    Несъответствието е валидно даже да се отчете двойно спадане на мощността при ниски температури и то без да се отчита максималната налична мощност. Оказва че в реалния живот ползваме доста по малко мощност отколкото сме се запасили. Не че има лошо, щом можеш да си позволиш да инвестираш в мощност, която няма да ползваш.

Сега ще взема малко отношение към така стремените от теб екстри и дребни детайли в тези „равностойни и изпипани” машини. И аз смятам че са много хубави, ама ти лично пипнал ли си ги всички тези модели. Усетил ли си начина им на работа и функционалността им и сравнил ли си ги със по нискокласните такива. Сигурно не си и затова се интересуваш (това е чудесно разбира се). Ама от четене и събиране на данни нещото, което си постигнал е каша в главата и триумф на маркетинговите отдели на производителите и търговците + маркетинговия отдел на форума (официално неплатен и работещ за чест и слава). Последното е майтап, дано няма обидени. Аз съм същия когато за пръв път купувам дадена техника.
    Желая ти успех и удовлетворение от направения избор. Както се казва „Кефа цена няма”.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Подов Daikin или стенен климатик висок клас ?
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 65
    Последно: 19-02-15, 16:36
  2. Избор между Panasonic и Philips 3D LCD от среден клас
    От kirooooooviva във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 17-07-13, 21:49
  3. Чуденка за климатик... среден клас
    От stefan4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 25-02-10, 14:03
  4. Актуални дънни платки и процесори за тях от среден и висок клас?
    От Popkaro във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 23-11-09, 21:48
  5. Отговори: 16
    Последно: 25-06-08, 17:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе