тва да нее някаква шегаПървоначално публикувано от aruba_man
тва да нее някаква шегаПървоначално публикувано от aruba_man
Колега топля кухня 15 кв и 5-6 кв коридор около 20 кв с една инверторна мидеа 12 клас Д и топли без проблеми до -10 няма проблем после вече се узорва. Помощението е с изолация и дограма, засичам климата гори не повече подчертавам не повече от 80 лева държа да го на 25-26 гр в стаята е около 23-24. През по голямата част от деня е така само през ноща е на 22-23. Как по дяволите един дайкин ще изгори 100 лева. Тва не ми се вярва. Също така в хол 20 кв + коридор около 5-6 кв го топля с една обикновенна мидеа 12 и тя ми гори около 100 лева Когато навън падне под -5 малко се озорва ама общи линий грее, не е като инвертора де. Затова ще ги сменям като стане студено навън и конвенционалките ми умират затова си тря сериозен инвертор. Ако тоя дайкин ще гори като една мидеа за 300 лева заслужавали си.?Първоначално публикувано от ops5
Няма такова нещо като "този модел гори толкова на месец, пък еди кой си гори еди колко си". Всяка машина ще изгори точно толкова колкото са топлозагубите на конкретното помещение според СОР-а си разбира се. Снощи писах в една друга тема, че имам съмнения, че FTX50GV може би губи предимството си при работа на минимум пред 12LDC заради по-високия си минимум и честото спиране и тръгване, но след като направих малко по-подробни сметки, се оказа че не е така, пак си има предимство. Щом Мидеята ти е горила 80 лв, Дайкина ще гори дори по-малко заради по-високия СОР.
Да, предполагам така трябва да е.Първоначално публикувано от rist
Днес получих новата си сметка (трябва да е за януари). Месеца когат топлех само дневната 28-29 квадрата (височина 2.55-2.60). Точно 88.40 лева. По-горе писах какви са ми последните сметки без клима. Т.е. FTYN 50 ми е "глътнал" под 40 лв. Повечето време на он-оф режим. А от тази сметка мисля, че трябва да съм много доволен.
Тук мисля да се съглася с rist. Не модела е толкова важен колкото топлозагубите.
bullet_pc, съдейки по това, че си настройваш климатика на 25-26 градуса за да ти направи 22-24 си мисля, че изнемогва и доста над -5.
Ако се сравняват данни за разхода по каталог ок,но на практика не са ли по различни нещата,имам в предвид за хора реално използващи този модел климатик
Не пропуснах да спомена че явно всички мидеи са така или само мойте незнам. Когато климата е на 25 например в стаята повече е 23 не може да стане явно така са заложени софтуерно. 25 градуса е горе до тавана. Дори и на 30 да го сложиш повече от 28 не може независимо от темп навън. Защо е така незнам може да каже Velev klima.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299490560[/time]_________________________________________________
тва е чудесен разход наистина. Явно загубите на топлина при теб са малки.Първоначално публикувано от Friend
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299490860[/time]_________________________________________________
Започвам да се замислям за едно дайкинче само че 35 за хола, не само заради икономиятa.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299491583[/time]_________________________________________________
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs35g
На тва се бех спрял ако някой има наблюдения
Става дума за 20 кв + 5-6 кв коридор от време на време
изолация и пвц 1 етаж север
За мидеята не знам , но хубавите климатици правят 25 градуса при зададени 25. Това, че на тавана е по-топло няма никакво значение, производителя е сметнал толеранс.
Да, по-нагоре мисля писах. Явно са учудващо малки. Но пък лятото си е бая горещо... Ще видим как ще се държи машината на охлаждане.Първоначално публикувано от bullet_pc
А, за охлаждане няма да имаш грижи, сигурен съм.Първоначално публикувано от Friend
Добър избор, ще ти бъде достатъчен за квадратурата.Първоначално публикувано от bullet_pc
Тези дни ще закупувам Daikin FTX50GV 2бр.за помещения около 80кв,пък ще видим разхода на ток,до сега бях с ел.котле 9кв.и направо ми се плаче за януари 586лв.сметка
то вече се стопля след 14 март, така че докато ги сложиш очаквай за двата климатика за 15 март-15 април(ако не дойде време да ги изключваш) около 80 лева, ако синоптиците не познаят и студа продължи 160-200 лева(в зависимост от настроената да поддържат температура), а ако се стопли много и е между 10 и 17 градуса общо за двата 50-60 лева.Първоначално публикувано от I.Ivanov
а бе човек щом мидеите те топлят сега няма защо да се чудиш за 18-ка да слагаш.
35-тиците имат страннен дефрост попрочити из форума и ако трябва помисли за друга 12-ка.
заложи на някоя разтеглива 12-ка така си гарантираш малките сметки които очакваш.