някъде на юг си.Първоначално публикувано от Friend
аз съм на последен етаж никакви съседи и френски прозорци - аналогична постановка.
кажи поне оринтировъчно де колко е лапнала климата - за това е темата.
ще е интересно да се знае за FTYN колко е.
някъде на юг си.Първоначално публикувано от Friend
аз съм на последен етаж никакви съседи и френски прозорци - аналогична постановка.
кажи поне оринтировъчно де колко е лапнала климата - за това е темата.
ще е интересно да се знае за FTYN колко е.
Тези проценти ,ако са за даден климатик-може,но да го извеждаш като твърдо правило за всички?Тук има резон във връзка с 100v. машини където номиналът е занижен по отношение на максималното отдаване,но пак не при всички е така-някъде разликата между минималното и максималното са минимални,а и има модели при които максималното топлоотдаване е по малко от номинала.Първоначално публикувано от tevtonec
цапаме темата - направете нова и да се скараме там - за мене казаното от теб няма смисъл.Първоначално публикувано от tevtonec
темата е за консумацията на 50-ката на дайкин.
всеки си има право да избира климатици по неговия си глупав начин - аз моята простотия съм я написал по-горе.
"Здравейте, имам гореспоменатия модел в хола и вече седмица забелязвам, че вечер ми харчи по-малко отколкото през деня"
За това е темата,а че вия сте я обърнали на панаир и никой не е дал смислен отговор на човекът е друг въпросът...а за да видиш смисъл в моят отговор си напъни малко "сивото"
ще използвам част от мнението ти за да започна нова тема - надявам се да не е проблем.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,49665.0.html

Не съм на юг, а във Варна. Писал съм го. Не смея да кажа, понеже като започнах да ползвам климатика (в 28-29 кв.м) се започна един он-оф режим и аз какво да правя - отварям към коридора (5 кв.м.). Пак същото. Отварям и към спалнята (12-13 кв.м) Пак он-оф. Климата настроен на 21 гр, в дневната 23, в спалнята около 20-21.Така си изкарах декември. Не беше много студен месец. Сметката, която платих беше 110 лв и стотинки (за предния месец 51 и нещо, по-предния към 53 лв). Т.е. климата е дръпнала към 55-60 лв. Пиша сметките които съм плащал. Не знам нито точния период в дни, нито киловати. Плащам през e-pay.Първоначално публикувано от estqwerty
Януари реших, че нямам нужда от тази схема и започнах да отоплявам само дневната с 50-тицата. Чакам следващата сметка за да видя резултата. А февруари се наложи вечер преди лягане да ползвам китаеца за по няколко часа.
Зная как изглежда отстрани, но е факт, че въпреки последния етаж апартамента е много топъл. Миналата събота сутринта спрях климата за чистене. До след обяд грееше слънце и не съм го пускал. В стаята беше 23 градуса, в спалнята 21. Когато не грее слънце нещата са доста по-различни с Ка стъкла съм.
Нека някой обясни на какво точно реагира датчика на FTX - на присъствие или на движение? В смисъл ако лови движение дали докато се спи не включва пак икономичен режим след 20 минути?Първоначално публикувано от tevtonec
Не ми се смейте, не ги разбирам тез неща.
"система.ИНТЕЛИГЕНТНОТО ОКО - Daikin Emura разполага с вграден датчик за движение, който установява наличието на хора в помещението. Ако в продължение на 20 минути в помещението няма хора, тялото автоматично превключва на настройка за пестене на енергия. Веднага щом някой влезе в помещението, климатикът ще се стартира отново. "
Би трябвало да се отнася и за твоят модел и да следи за движение.
Нямам за ftx имам за ftxs пише : че е инфрачервен сензора - демек мери топлина ? може и да не е само за движение значи.
This sensor detects human motion by receiving infrared rays and displays the pulse wave
output.
A microcomputer in an indoor unit carries out a sampling every 20 msec. and if it detects 10
cycles of the wave in one second in total (corresponding to 20msec.× 10 = 100msec.), it
judges human is in the room as the motion signal is ON.

И аз се замислих дали вечер докато спим не отчита, че няма хора в стаята. Ама съм с бебе, което не е от най-мирните и ще е трудно да отчита, че няма движение.

Тва ми се струва доста като за климатик от такъв висок клас. Че то една мидеа обикновенна харчи по малкоПървоначално публикувано от estqwerty

Не се ли гледа колко харчи по номинала най-вече?!?!Първоначално публикувано от bullet_pc

ами ако обобщим цялата тема : от 60-70 лева нагоре тръгва сметката - никой не е казал по-малко хе хе хе от там нататък зависи от загубите на мястото в което е поставен
като успокение над 350 лева май няма да може да изгорихе хе хе
На мен лятото ми гореше към 70 лева, сега в студеното отива към 100. Екстра е, то да не 22-японка и да топли 10-11 квадрата.

Колега, мислиш, че е много този разход? А представяш ли си с някой радиатор или конвектор каква щеше да ми е сметката? От всичко, което знам за мидеята си правя извода, че тя щеше да ми харчи повече, а и не се знае дали ще топли внай-големите студове. А и са доста по-шумни.Първоначално публикувано от bullet_pc
Но темата е за разхода. Харчи толкова заради условията, в които ми е жилището.
Значи, трябва да съм много доволен от моя разходПървоначално публикувано от aruba_man