в смисъл климатика да е в едната а бебето в съседната не където е климатика. Какво ще кажете за хитачи
в смисъл климатика да е в едната а бебето в съседната не където е климатика. Какво ще кажете за хитачи
С тази 18ка за 22м2 го засилвате доста а и цената е над 2000лв мисля че това което съм предложил е перфектен варянт и то с голям запас.
Хитачи не вчера се занимавах с едно 14H1 при 15градуса външна не може да дигне повече от 28бара.
зимата когато не е палено температурата в стаите не пада под 8 градуса. проблем ли е ако е по голям. И аз съм се насочил към дайкин или фуджицу. Трябва ли да се сложи 30 процента отгоре върху номинаното
Точно така.Първоначално публикувано от esso
Не Велев. Става въпрос за къща. Аз живея в къща и знам как се топли. Отделно че височината е 3,2м.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Защо трябва да е в друга стая детето от тази с климатика колеги?
Ема, ти си погледнал само цените на LT, погледни да видиш, че цената на 12LGC също е двойна на тази в Бг -1229 евра. http://www.climshop.com/climatiseur-...l-217_257.htmlПървоначално публикувано от gnf
Ако погледнеш ще видиш, че при -7 мощността на LU в сравнение с LT е в -200 вата(3800вата номинал), другата разлика е в умното око и третата е че е до -15 градуса.Разлики в Кг, компресори и други не ги кометирам, но като резултати са близко.
Пепел ти на устата за цената...
взимай 50-ката дайкин която ти предложи gnf.Ще топли доста добре и ще си доволен, отгоре на всичко има и енергоспестяващо око.Тошибата също може да върши работа ако не я изключваш и най-хубавото й е че има плазма което за мен е най-големия плюс за детска стая/спалня.Първоначално публикувано от esso
Според мен може да изчакаш и 12LT, но тя няма да е по-силна от тошибата дайскекай 3 модела 13-ка и фуджитсуто няма плазма и най-вероятно ще е на същата или по-скъпа цена с монтажа.
Защото климатика съсздава течение, което никак не е добре за бебето, освен ако не искаш да прави често плевмонии .Първоначално публикувано от esso
Стаите ти са прекалено малки за да ги събереш на едно място.
... Освен това, децата обичат да спят на по-хладно. Ако се ползва една машина от другото помещение ще идва топлинка и до стаята на детето, но няма да е много топло.
Да, не съм гледал цените на други модели, дано са близки като тамошните само, че в лева.Първоначално публикувано от justify
Аз разликите между моделите ги знам
За жалост си много прав. И мен ме притеснява течението, което създава климатика. И ние с жена ми чакаме дете. Стаите в къщи са сравнително малки и каквото и да си говорим, течение се усеща. Аз ще заложа на по-дебела изолация на стените, щото къщата ми е много студена и 1-ва(по възможнст) или 2-ра степен на турбината. Ако в студените дни ми се наложи да повишавам степента на вентилация, с цел ударно затопляне преди къпане на бебето или щот' не можем въобще да се стоплим при тази ниска степен на вентилиране - sorry, но климатика ще има дълга почивка, а аз ще посетя някое от "Техно"-тата за да си осигуря алтернативно отопление.Първоначално публикувано от Jackas
П.П. За да не разколебая esso, а и за свое успокоение ще отбележа, че мои приятели отглеждат 2 малки деца, отоплявайки се с три климатика и казват, че няма проблем за децата, а и поддържането на относително константна температура от климатика си е голям плюс за здравето им.
50-ката на Дайкин е прекалено голяма за тези малки стаи. Не прави грешката да слагаш такъв в твоите условия. Не че климатика е лош, но има доста силна струя и освен това не е от най-тихите, все пак е 18-ка. Изчакай все пак да излязат LT моделите и ако цената не те устройва (за което се съмнявам) ще мислим друг вариант. Новите модели трябва да излязат скоро.
О да! Преди да се мисли за каквито и да бил кклиматици е добре да се направи възможно най-много за топлоизолация и дограма. По-хубаво от това няма, защото тя не иска повече разходи след това. Какъвто и климатик да сложиш ако топлината бяга от къщата смисъла е минимален, а като сложиш топлоизолация и дограма може да си купиш по-ефтин климатик
Аз ли не мога да смятам или човека е дал грешни размери. 2 стаи по 11кв. на 3,2м. височина са 70,4куб.м. в къща, като разделим 5800 на 70,4 получаваме 82,38 вата на куб.м.(това ако е много мощно), освен това двете помещения са преходни и може да има разлика в t в едната стая. Бил съм в помещение пак в къща точно с такава кубатура тази година с Дайкин FTX50GV и изобщо не е голям за стаята. Ако смъкне тавана с 40см, това вече е друг въпрос, тогава да слага по-маломощен климатик.
Е да ама 5 800 е при 7 градуса навън, когато станат минус 7 най-вероятно са малко повече от 3. Освен това може да изненадам, ама в някой препоръчки за грубо изчисление за монтаж на климатици се твърди, че за пълно обезпечение са необходими по 100 вата на кубик.
Те разбира се не са много валидни, защото начините за строителсво се измениха и вече по-усилено се използва топлоизолация, но при всички случай с един климатик отопление на две стаи е трудна работа.