25гр. настроени на климатика, НО реално в стаята е 22.5гр.
25гр. настроени на климатика, НО реално в стаята е 22.5гр.
Колко градуса чакате да падне температурата в стаята, че да пуснете климатик ? Аз пускам при 18 и поддържам 19.
Като и стане хладно на змията така се плаши, че сам тръгва.
Днес запуснах Паната....-ми кротнах го на 23...-отвън показва 13-за Пловдив!...-Допивам си узото и лягам под топлата струя....-действа релаксиращо!
Спокойна..Нощ на Всички!!!
Здравейте, за да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Води ли до икономия ако климатика се намаля на 18 или 19 градуса през ноща или през деня като няма никой, а после след прибирането на хората от работа да се наглася на 23-24. Става въпрос за зимата предимно минусовите температури.
Като наблюдател мога да споделя, че при качването на градусите с 4-5 външното тяло със сигурност работи на максимална мощност/консумация, като време може би час два зависи от факторите. А при постоянно зададена температура цяла зима предполагам всички знаете при добра изолация, че почти не се чува тялото как работи.
Този пост е редактиран от avenger; 15-01-16 в 18:26.
Намаляйте го през деня, когато Ви няма на 18, в големия студ на 20 градуса. След това качвайте през два градуса, така машината не се форсира много. Това разбира се, съобразено с възможностите на машинта и помещението.
Този пост е редактиран от Mega; 12-10-15 в 13:08.
Добро сравнение не го бях чел! Тук не става въпрос за спиране 18 часа, това е лудост при -10 ако го спираш и пускаш всеки ден ще стоиш в стаята с якето и към 8-9 вечерта може и да стане топло. Виждам вариант 3 е най-скъп. Аз доста зими пробвам вариант 2 в хола, като температурите в стаите за спане са постоянно зададени на 20 градуса. И си мисля, че при постоянно зададена температура и забравяне къде е дистанционното може да доведе и до по-икономична работа с по-малко обледяване и по-голям комфорт. Понеже като се върнеш премръзнал от работа и в стаята ти е 18 или 19 градуса не ти е много комфортно, а като стопли добре вече ще дойде време да го намаляш пак, е ако лягаш по-рано. Да допълня с бебе сме на година и 7 месеца и някак си такива разлики в температурите ми се струват предпоставка за настинки и като цяло не е комфортно. Въпросът е до каква сметка се натоварва бюджета,отделен за ток.
Този пост е редактиран от avenger; 15-10-15 в 19:10.
Аз имам друга политика относно икономията на ток и малките деца. Преглед при лекар при настинка 30 лв., лекарства 30 лв., повторен преглед и пр. къде е икономията всеки сам си знае.
Държа навсякъде 23 градуса и детето ми е здраво. В това време другите три климатика ги пускам в 07.00ч. и става супер, а този в детската се спира само за почистване.
Не се ли поти детето, като си играе или е вече 16-годишно, прегърнало компютър / телефон?
Не се поти - на 3 години е. Когато започне да скача по леглата спирам климатика в стаята и така.
В хола/кухня панасоника поддържа 24градуса с еконави(когато няма движение в стаята сам я сваля на 23)в спалнята мидеата е на 22гр.