Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 180
Like Tree1Одобрявам

да спирам ли климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:да спирам ли климатика?

Justin, къде отиде бе братче, чак до авто-мото раздела
    +1 към горното мнение. Говорим си за едно " интелегентно " спиране и пускане при ниски +ови Т до нулеви, да кажем. Не виждам къде е проблемът. Няколко колеги го споменаха вече.
    Снощи в спалнята беше +11* , вън около +4, май. Пуснах го на 17* ( минималната ). След първоночалното форсиране, след 10- ина минути консумацията спадна на 440 W, sled още 2 часа Т* се вдигна с 4* и консомацията спадна на 300W, при номинална консумация 530 W. Taka че твърдението за понижена икономия, заради работата на максиомум в моя случай отпада тотално, тъй като на всичкото отгоре машината бачка и на нощната. Спрях си го преди да легна и толкова. Вече ще го настройвам да се спира в 6 часа сутринта, когато нощната спира " да използвам на ефтиното ", както казват пенсионерите , че сабалям като ставам е бахър. И пак консумацийката в $$ ще е нищожна, дори да грея цяла нощ по 300 W. В хола обратното, цяла нощ климата си " почива" и сутринта Т* винаги е 18-19 *. Ако ще има някой в къщи я включвам на 19 да си ги " бетонира", ако не - тогава чак 17 ч преди да се върна в 20ч, пак на 19* Капка по капка се трупа сметката за шибания ток. Изкъпеш се на "нощната", спреш климите когато времето е хубаво, изпечеш баницата пак след 22ч иначе майката си е. Миналата мека зима 300 лв/мес ток плащах заради мойта, дето не признаваше нощна тарифа или икономия
    Заключавам за себе си, че е много важно каква температура търсим, каква е външната Т*, каква е текущата в помещението и обемът му. Едно електромерче в контакта мноого помага човек да си направи сметката.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Какво го правите тоя ток, бе хора, да не го ядете.300 лева са сигурно към 1500 киловата, средно на ден идват към 50 киловата.Аз съм в къща и пак плащам два пъти по-малко в най-големите студове за ток без изобщо да се ограничавам.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Междудругото онзи ден мерих разни домашни уреди в Stand By режим. Та повечето харчат от 3-10 вата в покой. Та се замислих, че това е към 3-6 киловата на месец. Ако имаш 6-8 уреда си става към 40 киловата грубо.

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Пак студена къща, без изолация, бойлера на макс 24/7, не се спираха лампи, телевизори, Т* 25, отворени врати към коридора и кухнята, всеки ден се готвят някви манджи. Фурната папка 3,2 кW ... може, може ти само дай свобода на жената...

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Преди няколко години си бях играл, да изчислявам "икономията" от спирането на климатик. По тогавашните цени съм я изкарал 4лв. на месец.

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg376741
    Е, някой ако смята да се прави на маймуна за такава сума - негова си работа!

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    ... може, може ти само дай свобода на жената...
    Абсолютно.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Производителите просто съветват да не се спира при минусови температури, а това как ти ще се отнесеш с машината си е лично твое решение, и не виждам смисъл да даваш примери с автомобилите и тяхното стопанисване.
    Говориш наизуст, досега си представил едно ксерокопие от интерпретациите на фирмата, която ти е продала к-ка. А за колите, само продължих сравненията, започнати от други.

Между другото същите книжки ги имам и аз, но това са спецификации и съвети за правилен монтаж, не и инструкции как да се ползва.
    Личи си, че въобще не си чел този документ от близо 100 страници, който ти дадох. Погледни в съдържанието, там има Operating instructions - 40 стр.
    Но щом претендираш да е отделно, ето ти го като отделен документ (Оperating instructions) с абсолютно същото съдържание, само че на руски, за да ти е по-лесно (благодаря/моля).

http://filearchiv.ru/27023310 (променил съм линка на 17.11.2011)

Впрочем, за всички, които оставят климатиците си пуснати, когато излизат , на 44-та страница е написано с големи дебели букви Energy saving and operation hints. И под него:
    В руския файл е на 10-та стр.
    Режимы таймера: Что бы зря не расходовать електроенергию, включайте таймер вьйходя из дома.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

О.К. пич. Разбрахме, че искаш да си преебеш климатика. Ако искаш си го прееби "правилно" - цитирайки инструкцията.

11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Как се отваря тоя ПДФ, само на мен ли ми казва че не може да се свърже ?! Ено смислено нещо да постне колегата Мировски и да не мога да го прочета . Шегувам се, разбира се,но ПДФ-а що не се отваря ?

12. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Как се отваря тоя ПДФ, само на мен ли ми казва че не може да се свърже ?! Ено смислено нещо да постне колегата Мировски и да не мога да го прочета . Шегувам се, разбира се,но ПДФ-а що не се отваря ?
    Пробвай http://filearchiv.ru/27023310 (променил съм линка на 17.11.2011)

edit: Аз лично, спирам климатика не толкова за икономия, а колкото да държа по-надалече МАЙ-сторите, както ги беше кръстил Velev.

13. Тук е от
    Nov 2011

Ауу тука в този форум има уникално стиснати хора чак като Ви гледам се успокоявам .Ще взема да спра да го следя че да не прехвана Ааа само един въпрос към икономичните хора Вие цигари пушите ли?

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

Само да вметна, че не винаги сметките са причина за пестене. Някои хора го правят независимо от парите, просто заради изчерпаемия ресурс, парниковите газове или поради леко OCD.
    На мен ми е за първи сезон да се отоплявам с климатик и откакто застудя сериозно, не го спирам, само го намалявам с няколко градуса през нощта. Първоначално го спирах, но подът изстива много бързо, защото под мен е празен магазин. После няма стопляне със стенния климатик.

16. Тук е от
    May 2008

това http://www.skatafka.com/download.php?id=359 антивирусната ми го разпознава като вирус

17. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Четейки темата реших да синтезирам следните препоръки към Daikin:
    1) Веднага да махнат функцията "Напускане на дома". Каква е тази функция, какви са тези настройки за температура и сила на въздушната струя като няма никой в къщи? Трябва да се ползва "On/Off" бутона.
    2) Веднага да се смени функцията на "интелигентното око". Какви са тези смени с 2 градуса на настройката - трябва направо да се гаси като няма никой в стаята 20 минути
    3) Какви са тези възможности за настройка на седничния таймер ON-ON-ON-ON, с които може да се сменя температурата 4 пъти на ден? Да се остави само възможност за ON-OFF-ON-OFF.

Съществуващите уреди от тази марка веднага да бъдат изтеглени в сервиз за препрограмиране на горните функции в зависимост от препоръките на форумните спецове.

18. Тук е от
    Nov 2011

Най интересното е,че в инструкцията пише за 10% намаляване на сметката Та моето питане е за 10 лева по малко заслужава ли си дискомфорта ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да демонтирам климатика си?
    От to6ko76 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 63
    Последно: 06-03-19, 07:10
  2. Защита на климатика
    От blekota във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 32
    Последно: 15-09-14, 14:19
  3. Климатика не топли
    От zaqza във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-12, 22:47
  4. Има ли проблем с климатика?
    От Николай Стефанов във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 31-03-11, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе