Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 180
Like Tree1Одобрявам

да спирам ли климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:да спирам ли климатика?

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    И тая снимка защо си я плеснал сега? Подиграваш ли ни се?

[edit]Редактирал си я с по-качествена...
    Нещо не те разбирам. С никой не се подигравам. Колегата mirowski твърди, че нямало черно на бяло предписание от производители на климатици да не се спират при ниски температури. И понеже ...
    Цитат Първоначално публикувано от mirowski
    Никой така и не успя да предостави препоръка в сервизно ръководство, а и въобще, от който и да е производител, климатикът да не се спира или поне да не се спира при зимни условия (както и обратното). Отново си оставаме в сферата на предположенията и субективните преценки...
    та затова съм поставил тази снимка. За да се увери, че такова нещо има.
    Не виждам ти по какъв начин и защо се чувстваш обиден???
    За колегата kalcheff1 - да, това е истинска снимка, и не съм я подправил по никакъв начин. И този почернения текст също си е така написан в самата книжка, която е за Panasonic.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Нещо не те разбирам. С никой не се подигравам. Колегата mirowski твърди, че нямало черно на бяло предписание от производители на климатици да не се спират при ниски температури. И понеже ... та затова съм поставил тази снимка. За да се увери, че такова нещо има.
    В оригиналният пост беше друга снимка, та затова реагирах така... Самата снимка беше с резолюция, която не позволяваше нищо да се разбере и по същество беше обикновен шум...

4. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Да, така беше - за което се извинявам. Просто първия път наистина не се виждаше нищо, и за това преоразмерих снимката. :rolleyes:

5. Тук е от
    May 2008

От последната снимка на b.shterev разбирам, че през деня може да се спре климатика, (защото през деня почти никога не е под -3 градуса) а през нощта не трябва да се спира (защото почти винаги температурите падат под -3 градуса)

6. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Хм, нали уж това подгряване на компресора би трябвало да предотврати възможни проблеми, при стартиране при -ови температури.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре, спора за какво е - да си прецакам или да не си прецакам климатика? Защото друг резултат от спирането при минусови температури (че и при плюсови) аз не виждам. Не е по-икономично, не е и по-комфортно, отделно е предпоставка за развитие на мухъл и т.н. благинки.
    Та защо? Защо?

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Спора е: Купих си климатик за да не плащам големи сметки, сега как да измисля да спестя още три лева на месец и да скапя машината ама ако може, така да я скапя, че да е в гаранция, за да ми я оправят после. Но, машините са направени да изкарат гаранцията, въпреки старанията на потребителя да ги унищожи. А след това какво правим? Ей за това е спора.

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Може и така да е. За мен лично нещата стоят така:
    1. В спалнята ми трябва да печупя въздуха за час-2-3 на нощната до 18-19 например и толкоз, от там нататък завивките топлят. Няма смисъл да грея целодневно, понеже за момента издиша от всякъде с 2 външни стени с големи прозорци и малко ватичка на тавана и присъствам в тази спалня единствено за да спя.
    2. В град с мек климат съм и с Мици с висок минимум в хола. При 19 * зацикля он/оф, ама много на често, като он-а представлява едно безсмислено развъртане до 500-600 W и веднага спиране след това, след някоко минути - пак. За мен това е гевезалък - я "дръп" от контакта заради трафа, преди да си легна или хайде, сега, като доближават нулата температурите " цък " от дистанционното и готово, без някви глупави развъртания и изгорели $$ на вятъра. И 3 часа преди да се прибера от раб го нагласям да се пусне на 19* и като се прибера вдигам постепенно и така докато не отида да спя в другата стая.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    В спалнята ми трябва да печупя въздуха за час-2-3 на нощната до 18-19 например и толкоз, от там нататък завивките топлят.
    В такъв случай си направил изключително неразумна инвестиция. Една духалка, би била много по-подходящо отопление. А с разликата в цената до климатик, ще й плащаш сметките следващите 30 години.

12. Тук е от
    Nov 2011

Абе хора с това спиране ще спестите около 10 лева на месец живота ли ще ви се оправи с тях? Колко гори та колко гори? Нали все пак сме ги сложили тези климатици,те да ни служат на нас,а не ние да им робуваме на тях.А комфорта като се приберете да е топло,да не цепите дърва,да не носите въглища,да не правите ремонт всяка пролет къде остана? нима всичко това не струва пари?Аз имам МЕ инвертор 12-ка стар е доста но не го изключвам и не го намалям,държа го на 23-25 градуса денонощно гори ми около 50 лева на месец много ли е? Според мен не,а и да е поне не режа,не цепя,не нося дърва и въглища всеки ден като хамалин,а след като се прибера ми е топло и чисто а сутрин като стана не мръзна като циганче

13. Тук е от
    May 2008

Според мен си прав. За 10лв. няма смисъл. Наистина ли спирането вреди на климатика?

14.  

15. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Ако искате да ви е още по-икономично запушете и тръбичката за отвеждане на конденз, която излиза от вътрешното тяло и влиза в външното - ползва се само лятото. През зимата оттам може да влиза много студен въздух.
    Dzhelebov одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Имам 8 снимки ,но не мога да ги метна.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

В този форум има много странни и стиснати хора. То не стига че с климатика е поне два пъти по ефтино от друго отопление ами и цепят стотинката.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да, един си монтира сам климатика от месеци, защото видиш ли е решил, че имаме по 200 лв. надница и не може да спи сега. Само дето толкова надница няма, но на грешни сметки сме силни. А разходите дали той ни ги плаща или не?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да демонтирам климатика си?
    От to6ko76 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 63
    Последно: 06-03-19, 07:10
  2. Защита на климатика
    От blekota във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 32
    Последно: 15-09-14, 14:19
  3. Климатика не топли
    От zaqza във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-12, 22:47
  4. Има ли проблем с климатика?
    От Николай Стефанов във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 31-03-11, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе