Подкрепям Corsa на 100 % не му мислете много много,че нали знаете - Една патка мислила,мислила и![]()
Подкрепям Corsa на 100 % не му мислете много много,че нали знаете - Една патка мислила,мислила и![]()
Аз моите климатици въобще не ги мисля. Дори не съм се заинтересувал колко точно харчат, т.е. не им вися с електромер в ръка.
Хмммм! Цепиш се от колектива, струва ми сеПървоначално публикувано от dimkaraganchev
. А ако кажеш, че не ги изключваш или поне не намаляш градуса, когато няма хора, то ти въобще не си за тук
![]()
![]()
Много се радвам, че темата така добре се разви. Все пак, ако надникне някой тук, ще си каже, че всички клими по терасите бичат до дупка.Дали е така... загледайте през деня каква мъртвилка е.
Но каква е реалността при случайно избрани фирми за климатици? Пътьом в района, в извънработно време, реших да погледна, и ми направи впечатление, че на същите не им работеха външните тела, като при едната ясно се виждаше, че вътрешното е изключено. Касае се за фирма за нови климатици и една за вехти. Който иска да провери - в София има само една клошарска фирма, но за сметка на това, с лоша слава.Не ми се занимава да проверявам как е при другите, но ето... при първи опит -> 2 от 2. Пу, не ги е срам!
Не че ми е работа, ама просто ми стана интересно дали има разлика между това, което се пише по форумите и това, в което можеш да се убедиш с очите си.
Кое ти разпозна като вирус па на тебе, бе, байно?Първоначално публикувано от ivo75
Я направи един скрийншот на това чудо невиждано.
Аз пък включвам климатиците през деня, а ги изключвам през нощта, защото не понасям шума от вентилатора (климатика).
За отопление през нощта, ако навън е под нулата, използвам локално парно с 8KW котле.![]()
Това е точно толкова вярно, колкото и всичко останало, написано от теб из форума.Първоначално публикувано от mirowski
П.С. Не си прави труда да ми отговаряш, защото считам комуникацията с теб за крайно неконструктивна и безполезна.
П.П.С. Поне на мен са известни 6 фирми за употребявани клими в София, но предполагам, че са повече.
Може, но не са с лоша слава.Първоначално публикувано от Kasap
mirowski, гледам, че четеш много, сервизни. Някъде да срещна, да пише "не си чистете външното тяло от лед с нож или отверка"? Защото тази модификация на "дефрост", май не е много актуална извън нашите ширини и май е някаква "завера" на нашенските търговци и монтажници на климатици, които се опитват да ни набутат със зле работещи ледогенератори, апропо ... климатици.
Аз моя съм го нагласил на 23 и смятам да го спра около 01,04,2012нека си гори колкото иска,важното е,че сутрин мога да си пия кафета с кеф,а вечер като се прибера от работа още с влизането от вратата ми и топло,а не чакам като замаян да се стопли помещението за да ми е комфортно вътре.нали за това сми бройли по една пачка пари като няма да ни и приятно сутрин като станем и вечер като се прибирем то по добре на дърва тогава
![]()
Въобще не ми е работа да се занимавам с подобни проучвания на документации, а и честно казано - въобще не желая - аз съм обикновен ползвател! Нито ми е работата, нито времето ми е безплатно, но в България е така - всеки се занимава с несвойствени за него неща, открай време. Да ти дам пример?Първоначално публикувано от geozap
Заради шума по тръбите, който се чува при on/off на моята антика, звъннах там, откъдето го купих - въпросната фирма с печална известност (което за съжаление със закъснение научих във форума) Дране-на-мах. От там ме успокоиха, че "това било нормално и че само високият клас японски климатици имали 4-пътен вентил, който ги правел по-тихи". Тогава още не знаех с каква идиотщина се е опитал да ме излъже. А колко още са заблудили с умишлената си или не профанщина!
Ta въпросът ми е, мое задължение ли е аз да копам по манюъли, щото който е трябвало не го е направил? А отгоре на всичко, ще те изяде с парцалите, затова че си се усъмнил в познанията му, дал си му линкове, oпровергал си го или си поспорил с него. Само в тази тема примери, колкото щеш.
Чудя се защо още не е заключена тази тема. Всичко написано след 3-4-та стр. взе да се повтаря и няма да претърпи последващо развитие. Само трябва да и се забие един "пирон", за да се вижда постоянно.
Виж какво ми разпознава http://img535.imageshack.us/img535/4848/unledlrm.jpg]http://img535.imageshack.us/img535/4848/unledlrm.jpg. Сайта в който си качил снимките е съмнителен.Първоначално публикувано от mirowski
темата не беше спирането на климатика ще доведе ли до икономии, а кое е по-добре за климатика:
1. да работи денонощно при 10 градус навън, при условие, че няма никой в къщи;
2. да се включи само вечер за 5 часа, докато има някой в стаята.
Ясно е, че не може да се спести от спирането на климатика, да не говорим за комфорта.
А на кои климатици пускането при отрицателни температури вляе по-зле - конв. или инв. и защо?
Преди
и след забележката:Първоначално публикувано от ivo75
Aбе, байно, едно е да ти ГО разпознава като вирус, друго - сайта да се класифицира от Avast, като вреден.Първоначално публикувано от ivo75
Ей, ама като ти си се заблудил, поне не заблуждавай другите! И си има извинения за такива работи. Ама карай, то стана като лафа за сестрата.
![]()
P.s. И не са снимки, а pdf-и.Боже, Боже-е-е...
За да не се плашат уважаемите зрители, ще сменя местоположението на линковете.
edit: И една молба към дев-а на сайта, да вдигне малко бариерата за лимита за размер на прикачваните файлове, който в момента е май около 1 MB, за да не ги качваме насам - натам.
Е заради такива бисери чета темите в раздел климатициПървоначално публикувано от yavor_dz
![]()
![]()