Т.к. аз самият съм почитател на он/оф машините, реших да отворя тази тема. Още нямам кой знае какви наблюдения върху своите климатици, затова оставям на вас да кажете как се "държат" вашите Колко харчат, какви помещения отоплявате с тях и успявате ли, какви температури поддържате, характеристика на външните тела - с ЕТРВ ли са или с capilliary tube, с двоен топлообменник или не, тегло, шум, вибрации, трупат ли лед и тн и тн. От колко време ги имате? Имали ли сте някакви проблеми с тях досега? Колко ви е струвал ремонтът? И най-важният въпрос - струва ли си според вас да си купите по-скъп климатик - инвертор, при положение че и конвенционалката върши работа и разликата в сметките е 5-10-15 лева макс на месец, в зависимост от класа на климатиците които сравнявме. Вероятно, ако климатикът се ползва целогодишно, да, избиват се кинтите. Но ако се ползва само за отопление то един скъп климатик се избива с години!
А относно комфорта. Хора всякакви - на мен лично, поне от досегашните ми впечатления, ми е все едно дали ползвам инвертор или конвенционалка - не чувствам дискомфорт от он/оф работата.
Идеята ми с тази публикация е да се опровергае твърдението, че он/оф системите не стават за отоплевие. Защото масово има хора с погрешно мнение поради простата причина, че не са ползвали он/оф системи. За BG он/оф системите вършат идеална работа според мен - има си машини с КОП 2-3 и над 3 дори, и при -10. Искам също така да намерим отговор на въпроса дали е "По-добре хубава конвенционалка, отколкото нисък клас инвертор."