Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Здравейте, трябва ми климатик за спалня , т.е. нещо по тихо да може да се спи докато работи, около 12 квадрата х 2,50 м височина, София, от юг е външна стена, от запад прозорец/врата заемащи цялата стена (3*2.5м), ще се ползва основно за охлаждане нощем (много рядко за отопление в студените дни преди да пуснат парното , т.е. под 0 С едва ли ще се ползва) .Единственото в което съм се ориентирал е размера , 9 или 12 най много. Не робувам на марки , но все пак да не е от най ниските.... по евтин инвертор ЛГ, Самсунг, Панасоник, Мидея .... мисля ще ми свършат работа. Тъй като много пари не ми се дават след като ще се ползва само вечер и на слаба степен мисля до 500-600 лв макс.като хвана промоцията в Техното тия дни(т.е. уж реалните цени преди са с 100-200лв отгоре), пък каквото сабя покаже после.Предварително благодаря ;)
Ами то при тея условия каквато и 9ка да хванеш,ще стане. Панасоник уж е по-тих ,поне на цифри...Или ЛГ.Мидеята е по-шумничка откъм вътр.тяло.За Самсуняците забрави,заобикаляй ги отдалеч.
Re:Предложения за избор на климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Силван,метни една Нокрия 14 и пей след това :) Всичко друго в този диапазон е компромис спрямо нея,обърни внимание какъв КОП има,екстрите и какви са й възможностите като мощност ! Вземи я по линията на енергийната ефективност и цената ще е под 1 900 лв даже !
http://www.bulclima.com/product/klim...z14lb---nocria
Чиста работа, като е решил да дава 2200, 100лв нагоре/надолу не са от значение. Компромиси няма!
HITACHI RAS/RAC-E10H2 http://www.technomarket.bg/products/...-ras-rac-e10h2
- или нещо по-качествено в диапазона до 700лв?
Цитат:
Първоначално публикувано от danideli
Здравейте, трябва ми климатик за спалня , т.е. нещо по тихо да може да се спи докато работи, около 12 квадрата х 2,50 м
Климатиците за 500-600 лв обикновено не се славят с най-безшумната работа, но все пак в този клас Панасоник имат добро ниво. Друг е въпросът, че въпросните цени няма как да се реални. Климатикът е уред, който има монтаж и гаранция и такива акции са просто прах в очите на хората, затова съм склонен да се сългася, че или става дума за залежали и очукани мострени бройки, които е по-добре да се шитнат за някакви пари, отколкото да седят в склада или за блъф.
Нивото на монтажа също няма нужда от коментар, не отричам че може да има едни 5% външни фирми, които наистина да действат както трябва, но по-голямата част от хората остават разочаровани.
Re:Предложения за избор на климатик
Избора на климатик за мен приключи - купих си от Булклима Пловдив General 12LKC за 1200 лв. с монтажа. Охлажда добре, нядявам се и така добре да топли. Благодаря на всички които ме консултираха във форума.
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик, който ще се използва само през лятото. Бюджета ми е до 800 лева с монтажа, като бих се радвал ако има възможност и да мина с по-малко пари. Гледам има някаква промоция сега в техномаркет, но предполагам монтажа ще е некачесвен и моделите, които предлагат са разни мостри и залежали бройки. Дали ще ми свърши работа някой конвенционален или да гледам инверторен? Също така ако не е техномаркет, бихте ли препоръчали някоя фирма, която прави сносни монтажи. Ще очаквам вашите предложения и мерси предварително.
ivanmlad ето моето първо предложение с което да започнеш...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Става дума за хол, 16 квадрата е мисля, имам PVC дограма и изолация, на 4ти етаж съм в панелка в София кв. слатина, западно изложение, предпочитам температурата да е някъде около 23-4 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Качеството на кое? Това са мострени машини. Някои са зле-окомплектовани, други изпускани, трети понадрани и понамърляни. Коментара за техно-монтажите ще го пропусна този път. Добрата новина е, че можеш да върнеш машината, ако е в оригиналната опаковка /в което се съмнявам/.
Не са мостри, а запечатани бройки.
HITACHI RAS/RAC-D10EX2 или HITACHI RAS/RAC-E10H2
моля дайте съвет,
може и за всички други климатици в промоцията. Става дума за 15.5м2 с добра изолация и изложение и/ю не последен етаж
Цитат:
Първоначално публикувано от komp12
може и за всички други климатици в промоцията. Става дума за 15.5м2 с добра изолация и изложение и/ю не последен етаж
http://www.technomarket.bg/products/...-cs-cu-e9mke-3
граби народе запечананите бройки, отпечатвай и се радвай на далаверата и ако ти остане време или имаш възможност т.е. умствен потенциал се замисли, че това хич ама не е за радост, защото е предвестник на края на всяка разумна инициатива в живота...
утре и с промоции и с черни и червени петъци няма да има хората с какво хляб да си купят камо ли климатици...
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Нещо жената ме натиска здраво тая година за климатик. Хич не съм фен, но в името на семейното щастие й обещах да проуча нещата.
Трябва ми хубав* климатик само за охлаждане лятоска.
Под хубав разбирайте красив, компактен, изработен с качествени материали.
Ще се ползва в голяма, отворена дневна 35-40 кв.м.
Не ме вълнуват качествата му като за отопление и икономичност.
Ще се пуска 20-30 дни годишно в най-големите жеги.
Да се самоцитирам.
Кажете климатик с каква мощност ще е подходящ за горното помещение? Пак обръщам внимание, че ще се ползва само за охлаждане.
Ще ми даде ли хубавия инвертора нещо повече в моя случай?