http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107
Това е твоята машина...
Преглед за печат
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107
Това е твоята машина...
Здравейте
Искам да попитам дали PANASONIC E12HKE ще може да се справи с 20м2 (около 45м3 заради скосенията ) таванска стая в гр.Русе без изолация(за сега) и стара дървена дограма? при температури около -5-6градуса един климатик Nippon 12-ка конвенционален поддържа 16градуса. В стаята има и камина за по-големите студове, но хамалогията е голяма с дървата. Идеята е да се направи изолация, да се смени дограмата, да се махне камината и да се отдава под наем.
Бях се спрял на 09LDC, защото по-големия брат(12-ка) тази зима се държеше "мъжки" до -20 и топлеше добре, но Панасоника е с 600лв по-евтин а и все пак няма да го ползвам аз :-) Ако има и нещо друго, което да е около 1000лв ще съм благодарен да го предложите.
След тези мероприятия,няма начин да не се справи тази 12ка с 45м³,като тогава би се справила и машина с по малка мощност.Цитат:
Първоначално публикувано от kolev
Здравейте бях писал в друга тема, но видях че тук е по-подходящо. Става въпрос за избор на климатик между Fujitsu ASYG 12 LECA и SHARP AY/AE-XPC09JR. Помещението е 14м2 или 40м3, добра пвц дограма,на север стената е изолирана с 2см стиропор, има преходна врата към хола, който е 20м2 и се отoплява с national CS-25RCZ /японеца идва слабичък за хола и на практика при температури под нулата стаята е леко хладна/. За спалнята очаквам климатика да поддържа около 22гр и при отворена врата към хола, като климатика и там работи. Знам, че Fujitsu ASYG 12 LECA ще върши работа, но SHARP AY/AE-XPC09JR повече ми харесва, а и ми казаха че е по тих/на което много държа, все пак трябва и да се спи/. Ако мога да получа компетентно мнение, ще съм много благодарен.
Сега видях и тази машина PANASONIC CS/CU-TE9DKE. Знам,че е по-стар модел, но цената е по-ниска, а показателите са почти като на 12-ка. Никъде не намирам до колко градуса РАБОТИ НА ОТОПЛЕНИЕ. Ако някой ползва климатика да пише дали е безшумен. Ще се радвам да чуя повече мнения.
Не мисля, че Шарпа е по-тих от Фуджицуто, но определено е по-висок клас.
Точно този Панасоник не мисля, че можеш да го намериш.
Що не преместиш Национала в спалнята, а за хола да си вземеш нов. Може би добра 12-ка или 14-ка - тука могат да ти препоръчат, но трябва повече изходни данни.Цитат:
Първоначално публикувано от kkrumov
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329642828[/time]_________________________________________________
Надуха ти главата за една нокрия от 2 месеца - още ли не си наясно. :RTFM:Цитат:
Първоначално публикувано от mbialkov
Холът е 20м2 на 1.70 височина, дървена дограма, без изолация, среден етаж-тухла. Приемам предложения за климатик до около 1200лв. Ще бъде по програма енергийна ефективност. Може и японка втора ръка, но на по-ниска цена.
Този Национал се е държал геройски в тези 20м²-не знам кой ти го е препоръчал,но той изобщо не е за там.Дори спалнята ще му е на ръба с остатъчните 2,8kw. при 2°,но там определено ще му е по добре,а и нали ще си помагат два климатика.Щом си доволен от национала,огледай се пак за японка втора ръка,а може и да погледнеш и PANASONIC E12HKE ,ако 1200лв.са с монтажа.
а,и kkrumov първата цифра на височината на хола май си сбъркал?
Цитат:
имаше едно момче недоволно от 14 нокриа сложена на север. ако не те топли никой отдолу мисли още.Цитат:
Първоначално публикувано от mbialkov
мен ме изкара зимата - доволен съм.
mbialkov да си вържеш хола, спалнята и прозорците, че веднъж топлиш хол който е 37кв, друг път казваш, че топлиш хол 20 квадрата +ншспалня 17квадрата, веднъж прозорците са ти 2 квадрата, след това станаха 5 квадрата, след това 3.6 квадрата ...
Разбрах че е втори етаж от триетажна къща, изложението е север-запад и в стаите никога не пече слънце защото има високи блокове които хвърлят сянка.
Искаш вътре да е +23 градуса при външна -10 градуса...
Тя Нокрията с хола и 28 ще направи, но в спалнята колко искаш да е и дали при зима като сегашната няма да има голяма температурна разлика между двете стаи макар и да има портална врата между тях...
Пишеш от декември по този въпрос, тази зима в къщата ли е изкара, с какво се отоплява и каква температура поддържаше...
Благодаря за отговорите и да за височината съм допуснал техническа грешка-2.70 е, все пак не съм лилипут.PANASONIC E12HKE дали работи тихо, има ли някой наблюдения? Компресорът му какъв е и горе-долу колко време може да изкара? Знам че тук има хора, които могат да ми предложат конкретна оферта и за японка втора ръка /да не е много стара все пак ще се женя за нея/-очаквам предложения.
PANASONIC E12HKE e свършил в техномаркет, мога ли да го намеря другаде. Дайте други предложения за 12-ка до 1200лв. Panasonic CS/CU-E9MKE-3 до колко квадрата/кубика може да топли.
За твоите условия конкретно-по добре 12ка.Цитат:
привет, дано не съм объркал форума, но и аз имам нужда от помощ за да си избера климатик-първо малко описание на стаята която е 14 кв2 с външна изолация и pvc дограма, климатика ще се ползва основно за отопление, от това което четох стигам до извода че трябва да дайкин -фуджитсу или митсубиши, но какъв да е точно и кои модел ще е подходящ за мен, мерси...
Бюджет?