Страница 98 от 221 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Този климатик е до -5 това че са ти написали от еко клима че е до -20 е точно за шарани да лапат въдица 'ефтин и хубав" Тази оса ака е летен климатик.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от sigizmunt
    Бягаш ама аз като гледам и климатиците от 1000 лв са със същите числа...
    Добре де толков али е зле, аз тая смешна стая 10тина квадрата, половината от която, че и повече е набласкана с мебели с една духалка я стоплям а климатика ли няма..., :/
    Тази дискусия е като извадена от бг-мама. След като търсиш акъл тук и се опитват хората да ти го дадат... възползвай се.
    Вместо да ни/се убеждаваш, колко добре ще се топлиш с Осака.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

sigizmunt действай смело и купувай, не ги слушай останалите.Дано си късметлия в живота, защото в противен случай може да се озовеш в ситуацията на iosifov ...

Тогава въпроса който ще си задаваш ще е малко по друг ...

5. Тук е от
    May 2012

Миналата седмица като се връщах от Варна ми направи впечатление как целия път Варна - Бургас е в билбордове на Осака с промо цена за конвенционална 9-ка 390 лв с монтаж. И рибките си кълват здраво, ама ходи им обяснявай, че няма как за 400 лв да купиш климатик клас А, че и до -20. Иначе аз на Осака съм виждал комплект външно и вътрешно сплит система с различен диаметър на тръбите , монтажниците се бяха видяли в чудо. За лепенката Japan technology пък какво да кажем )

6. Тук е от
    Jun 2012

Моля за помощ.Търся 4 климатика за отопление.Цена на климатик до 2300лв. без монтаж.Жилището се намира в гр. Пловдив монолит на втори жилищен етаж,но от горе и от долу не се обитава.Имам външна изолация от 5 см. стиропор/само на моя апартамент/.Дограмата е ПВЦ ,стъклопакет с газ аргон.Височината в целия апартамент е 2.7 м.Стая ном.1 /Хол/ тя е 22 м2. външни стени:една северна и една източна,прозорци:един еднокрилен ,един трикрилен и балконска врата.Стая ном.2/Кухня/ тя е 15 м2.външни стени:една северна и една която е към общото стълбище/тази стена е без изолация/,прозорци:един еднокрилен ,един двукрилен и една балконска врата.Стая ном.3 /Детска/ тя е 15 м2. външни стени: една южна ,прозорци:един двукрилен и една балконска врата.Стая ном.4 /Спалня/ тя е 15 м2. външни стени:една южна и една източна,прозорци:един трикрилен и една балконска врата.Доста четох и разглеждах по сайтове и форуми.И това което разбрах ,че климатиците трябва да са с висок СОР ,но също тъка и да се гледа кв на отопляне и по възможност да са Японски.Спрял съм се на марките Mitsubishi Heavi i Daikin за сега .Разгледах хиперинверторите и клоня към тях ,но немога да преценя да ли си заслужава разликата в цената спрямо инверторите.Ако може да ме насочите към модел и мощност /може и друга марка/.Благодаря предварително за отговорите.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За хола 1 х Toshiba RAS-13SKVP2-E SUPER Daiseikai 6 , а за другите стаи 3х Toshiba, RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Ценово нормални вариант:
    1-ва възможност
    за хола- SRK / SRC 50 ZJP-S за 3-те стаиSRK / SRC 35 ZJP-S

2-ра възможност със среден клас климатици
    хол Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 50 ZG-S -и за другите стаи 3х Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 20 ZG-S

и скъп вариант с мицубиши хеви:

хол Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 35 ZJX-S и 3 те стаи 3х Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 25 ZJX-S

Вариант с мицубиши илектрик плазма:

хол Mitsubishi Electric, MSZ-FD35VAи за 3-те стаи 3х Mitsubishi Electric, MSZ-FD25VA

Евтините и среден клас(доколкото може да се приеме че има среден клас) мицубиши илекик не са за препоръчване, защото е възможно зимата да натрупат лед и да аварират.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Евтините и среден клас(доколкото може да се приеме че има среден клас) мицубиши илекик не са за препоръчване, защото е възможно зимата да натрупат лед и да аварират.
    Това важи за всички марки и зависи от много условия. Деян от Русе има МХИ висок клас и МЕ GE т.нар. среден клас и беше писал някъде, че и двете трупат лед, но МХИ-то ударило перката в леда. За GC няма спор, че е дърво.

10. Тук е от
    Jun 2012

Благодаря.Разбрах ,че за хола ми трябва 12 а другите три 9-ки. Не споменавате нищо за Daikin разгледах един модел FTXS-G Professional който е с добри параметри и екстри и Фуджинтсу Нордик ако може да ми дадете някакво мнение за тези двата спрямо Митсубиши srk_zix-s кой климатик си заслужава повече.Горе долу са на едни цени.

11. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Твърдо съм за Тошибите.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от boy
    Твърдо съм за Тошибите.
    +1

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от boy
    Твърдо съм за Тошибите.
    +2

14.  

15. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте,
    знам, че доста хора ще се опитат да ме разубедят и ще ме нападнат, но ето как стоят нещата...

Търся климатик от който няма да се иска много! Ще се използва временно, както за охлаждане, така и за отопление (колкото успее). Климтика трябва да не е скъп, тъй като не се взима с перспектива да се използва 10 години, причините няма значение
    Стаята е малка с добра изолация и хубава алуминиева дограма. Има и доста мебели с които е наблъскана, така че кубатурата е малка (не знам точно колко...) иначе е около 10-13 квадрата.

Главното изискване е да харчи по-малко от една духалка.
    Четох доста неща тук.
    Насочил съм се към това http://www.**********************/klim...09NA-998.html#Мнение? Като моля имайте предвд горното, знам, че инверторните са по-допбри, знам, че има по-читави марки, но...
    А за мидейките какво ще кажете? Гледам, че половината град е с тях??? Това например? http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=355 Гледам доста добри неща за него, за цената си, а от hcklima.com ми отгожориха, че модел MS9A-09HRN1 A5 работи на външна температура до -15?
    Нещо в този клас, цената разбира се е ориентировъчна, може и малко по-скъпа машина с да речем 100-200 лв макс.

16. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

В случая на @Chakal според мен трябва да се вземе предвид цялата квадратура на жилището му и да се разхвърли по 4-те клими. Предполагам има коридор и баня ит.н.. Дано ме разбрахте какво си мисля!

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ние и него(Chakal) и теб сме ви разбрали...

От горните "комбинации" която да избере ще го топли дори и при зима като изминалата и аз считам, че проблеми няма да има с отоплението на климатици.

Тошибите имат доста гъвкав и мощен компресор, а мицубиши хеви са известни със способността си да топлят в студове въпреки средната/малка номнална мощност в сравнение с други марки климатици.

Въпроса при този потребител опира до това какви екстри иска и колко пари ще пожертва.Компромиси с отоплението едва ли ще има с тези комбинации.

Разбира се двете плазма комбинации на МЕ и тошиба са най-хубавото.Мицубиши хеви също си заслужават парите.
    За по-голяма чистота все пак ще отбележа че във форума има оплаквания от смарт окото на плазма модела на мицуиши илектрик, че когато се движело се чувало лек шум като от скърцане/скрибуцане и поради това тези които ги дразнел този шум го изключвали.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

е, толкова ли не се сещат да го смажат с малко зехтин това "смарт око"...по времето на СССР като си купиш климатик към него даваха включено в цената цяла кутия с резервни части и приспособления в това число различни видове смазки според вискозитета и мястото на прилагане

тъй като СССР вече е в историята, а "японските събратя" и те я подкараха през просото предлагам за подпомагане на гръцката икономика с всеки климатик със "смарт око" да се дава по бутилка гръцки зехтин...с един куршум - два заека...и окото не скърца и гърците доволни...това се казва братска взаимопомощ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе