С вазелин. Ама и за гърците да остане.
С вазелин. Ама и за гърците да остане.
да, естествено, че такива операции се правят с технически вазелин, просто реших да разведря предходния пост - пък и днес кой знае какво ще стане с зехтина покрай изборите - да не стане с по-ниска цена от вазелина
Мисля че колегата имаше предвид другата употреба на вазелина....
Здравейте,
знам, че доста хора ще се опитат да ме разубедят и ще ме нападнат,
Хич да не ти пука!Мисля ,че GREE GWH09NA е по-доброто.Килограмите и размерите са в негова полза,а и марката е надеждна.И Мидеа не е лоша,разбира се в тоя клас.
Интересно, ще се замисля. Мидеата не е ли по-икономична и не се ли държи по-добре в минусовите температури или аз съм се подвел?Първоначално публикувано от galinr
Въпреки, че са май малко по-шумни. Gree гледам, че е под 30дб, до което ниво мен не ме притеснява.
Здравейте, намерих си тези двата климатика - на една цена
PANASONIC CS/CU-UE12JKE - 5 г гаранция
PANASONIC CS/CU-YE12MKX - 2 години гаранция
Продавача каза че били еднакви и че при минус 5 и двата замръзвали, но мен това не ме притеснява понеже само ще охлаждат
Тук във форума YE12MKX ми го похвалихте, а в магазина UE12JKE е с малко по-висока мощност и коефициенти.
Кой е по-добрия модел от двата
Поздрави
двата модела са идентични, този UE е по-стария и ако има 5г гаранция е по-добре, но трябва да знаеш, че вероятно тя е условна т.е. важи само ако бъдат извършвани ежегодни (понякога безмислени) профилактики, чиято цена и условия не са назовани в гаранционната карта
трябва да се отбележи обаче, че от страна на панасоник няма условия по гаранцията т.е. профилактики и т.н.
подобен е и случеят с климатиците Мидеа, при които смело се обещава 5г гаранция без да е ясно на какво ще прилича въпросната Мидеа след 5г. и колко ще се изръси клиента за 4 профилактики - вероятно колкото още една такава Мидеа
Привет,
Днес или утре трябва да поръчам климатик за майка ми. Нуждая от съвет за избор на климатик за стая с размери 3.80мх3.40мх2.60м, със сменена дограма, и една външна стена с изглед на запад (апартамента се намира в гр. Ямбол), по принцип зимите там не са много студени. Насочил съм се към Mitsubishi MSZ-GE25VA. Гледам, че е 9ка и малко се чудя дали ще се справи или да търся 12ка? Климатика ще се ползва за основен източник на отопление през зимата в тази стая. Бях се загледал и в Fujitsu ASYG-12LECA, но подразбрах че са малко шумни външните тела. Приемам и други предложения до около 1300лв.
Привет Firo.
Точно за 9ка си за това помещение/стават и някои 7ци,но да не разводняваме/ и мицубишито MSZ-GE25VA е добър избор,за тези пари.
Благодаря за мнението. И още един бърз въпрос: Има ли смисъл да се напъваме за Toshiba RAS-221UR SUPER DAISEIKAI? Излиза около 1500 с монтажа и на хартия е добре уж. Лошото е че никъде не откривам мнения за този моделПървоначално публикувано от diksanal
Според мен е по-добре да вземеш Мицубишито.По-висок номинал има и външното му тяло е по-тежко.На тая Тошиба външното тежи 27кг и първия студ ще я "бутне".Иначе е 2.2кВ и се развърта максимум до 4.1кВ.Доколкото виждам е 2010 година модела.
Ето ти и линк към ръководството за употреба.Техническите параметри са на 21 стр.
Благодаря, мятаме се на ME-тоПървоначално публикувано от Bivola
В крайна сметка реших малко да вдигна лимита, но не и повече
ето на какво се спрях:
GREE GWH12KF - 799лв
HITACHI RAS/RAC-E10H3- 899 лв. 845лв. с 5%отстъпка от техномаркет
HITACHI RAS/RAC 25 FH6- 999лв, като тук имам безплатен монтаж (не от техномаркет)
Въпросът е кой?
Грее е най-евтин ама ми се вижда не много икономичен и май работи до -7, макар че май някъде го видях на -15?
Хитачитата ми се виждат еднакви и ги дават да бачкат на -15, марката е стабилна (уж), единия ми излиза по-евтино заради включения монтаж. Имат ли някаква съществена разлика?
И пак да поясня, че става дума за стая 10 кв. с кубатура ако правилно я смятам под 30 и трябва да топлим На кой да разчитам зимата?
GREE GWH12KF - 799лвПървоначално публикувано от Diplomat+
HITACHI RAS/RAC 25 FH6- 999лв, като тук имам безплатен монтаж (не от техномаркет)
Тия двата съм убеден че работят хубаво имам монтирани и никви оплаквания.