Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 37

Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторите - има ли го при вас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторите - има ли го при вас?

При мен пък тая зима LGC-то направо ме побърка.Тоя брум дето му викате си е направо лоша работа.За следващата зима трябва да се мисли нещо.С LCC-то никакви паразитни шумове.Взех да съжалявам за покупката LGC.
    И в първия коментар колегата който е писал,че все едно паркира кола до блока го има постоянно няма значение температурата вън колко е,при всяко тръгване на компресора.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от genagold1
    При мен пък тая зима LGC-то направо ме побърка.Тоя брум дето му викате си е направо лоша работа.За следващата зима трябва да се мисли нещо...
    То май повечет хора, притежаващи този "култов" модел, мислят за нещо...с което да го заменят . "Вземай Фуджика - няма да сгрешиш!". Това изречение ми се е запечатало в паметта. Това беше дежурната фраза на много знайни и незнайни познавачи на модела, които се надпреварваха да го хвалят на търсещите мнение за избор на климатик в предишния отоплителен сезон, когато този змей беше на прИмоция. Аз вече бях запознат от собствен опит с магариите на този модел и ми беше доста странно това преекспониране. Мислех, че аз съм попаднал на куца бройка и калпави монтажници. В последствие се оказа, че модела не е много стока, но доста народ се подлъга и си накупи LGC, доверявайки се на хора, повечето от които, са виждали LGC само на картинка.

P.P. Е***ти интернета скапан от близуу и далеч! Прекъсна ми мисълта по средата!
    Тази вечер се прибрах от работа към 1.30. Температурата е -11°/-12°. Цялата къща се тресе от "стремежа" на Уджика да стопли спалнята. Добре, че жена ми и детето не са в къщи, че бурята щеше да е неизбежна. Изключване от дистанционното - последващ дефрост - ново включване след около 20 минути. Климатика спира да бучи и заработва нормално. В някои случаи, ако не се е натоварил и заледил, даже и не се размразява. И в друга тема бях стоменал за този простичък начин да накарам животното да работи нормално. Пробвайте и вие, преди да търсите причините и решенията на проблема в нагреватели на тавата, замръзване на компресорния отсек, нивелация, лош монтаж, тип строителство и т.н.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

ОК, колега, принудителния дефрост може и да върши работа, но съгласи се, че не е приятно и нормално с едното ухо винаги да си нащрек и да изключваш климата при всеки шум. Както казваш прибрал си се в 1,30 ами ако е започнал да бръмчи от 22,00 - съседите...

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

днес се разходих до съседният вход.
    излезе че неправилно съм обвинявал панасоничето на съседите отдолу, разпознах вибрациите които вече 1 месец слушам денонощно...
    Излезе фуджицуто в съседният вход един етаж надолу под мен - на срещуположният край на блокчето! две LGC-та има там - пак че само едното се мъчи. Иска да скъса стойката и да си отиде ама са го вързали яко. и климатика замръзнал, и тавата под него. Сложили тава ама не сложили тампони

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    днес се разходих до съседният вход.
    излезе че неправилно съм обвинявал панасоничето на съседите отдолу, разпознах вибрациите които вече 1 месец слушам денонощно...
    Излезе фуджицуто в съседният вход един етаж надолу под мен - на срещуположният край на блокчето! две LGC-та има там - пак че само едното се мъчи. Иска да скъса стойката и да си отиде ама са го вързали яко. и климатика замръзнал, и тавата под него. Сложили тава ама не сложили тампони
    Айде и ти спести 20 лева :P:P

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Айде и ти спести 20 лева :P:P

поне оневинихме панасоничето

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте колеги,
    миналата седмица си купих 2 климатика HITACHI RAS/RAC-S18H2 и HITACHI RAS/RAC-S10H3A.
    Ще се ползват само за отопление през зимата, но техниците, които ги монтираха ги сложиха без тампони - "....на Hitachi не трябвало да се слагат тампони" бяха думите им, обаче на мен ми струваше че много ги мързи и бързаха.
    Въпросът ми е - каква е практиката, трябва ли да им се сложат тампони и ако трябва какви? Да почвам от сега защото сега е момента, а не на студа през зимата.
    Питам, защото знам какво е да се спи на кънтящ климатик - цяла зима. Бучеше като ТРАФ. Ужас. Съседа напрово беше луднал.
    Благодаря предварително за съветите и отговорите!
    П.С. В комплекта имаше 4 правоъгълни гумени подложки, но техниците казаха че те не били за монтаж под климатика на стойката, а между задната решетка и климатика през зимата???

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

малките машини ХИТАЧИ по принцип са с тихи външни тела.За 18-ицата ти не знам.Шума отвън много зависи от натоварването на машината през зимата.Няма лошо да сложиш тампони.

11. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    малките машини ХИТАЧИ по принцип са с тихи външни тела.За 18-ицата ти не знам.Шума отвън много зависи от натоварването на машината през зимата.Няма лошо да сложиш тампони.
    Точно определени или всякакви вършат работа?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

тук някъде имаше тема за тампоните, намери я с търсачката и я прегледай.Има различни видове.Най-добре с прекъсната шпилка.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Връщай ги тези да си довършат работата. Те сигурно и за вакумирането са ти казали, че на Хитачи няма нужда.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Виж дали нямаш гумени подложки в кашона,дето са били климатиците.Някъде в торбичката с винтовете.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

icoair я кажи вакумираха ли ти климатиците ?

17. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    icoair я кажи вакумираха ли ти климатиците ?
    Да вакуумираха ги, ама за по 5 мин. ако се брои

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

5 мин. за мен не е вакуумиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Трептене на монитора
    От venelina във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 24-07-13, 14:44
  2. Кое пречи на инверторите да работят на ниски обороти
    От Board_Man във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 29
    Последно: 19-02-11, 15:55
  3. Спира ли компресора при инверторите?
    От farkash във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 1
    Последно: 20-09-08, 21:26
  4. Как да предпазим инверторите си от токови изненади?
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 23-12-07, 14:20
  5. Сравнение на инверторите Panasonic
    От deian във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 14-11-07, 14:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе