Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 37

Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторите - има ли го при вас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторите - има ли го при вас?

Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторните климатици - има ли го при вас, каква марка/модел климатик имате и как/къде точно е монтиран? Ако дадете и снимки е още по-добре. Кога точно се усеща този кънтящ звук (тътен...) - при какви обороти на компресора?

При мен се получава при ниски обороти на компресора предимно. За тест намалявам турбината на LOW, за да чувам по-добре тътена, вдигам 1-2 градуса нагоре от дистанционното, компресорът се развърта и кънтежът изчезва После си достига температурата или просто го намялям и кънтенето пак се започва Добре е сега на студа, че машинката работи малко по усилено и по-рядко се чува кънтене. Обаче, като навън е топло(около нулата), кънтенето е доста често явление Чува се все едно долу паркира кола, като понякога е толкова силно, че дори се усеща в съседната стая.

Чета по форума, че тампони не помагат... Идеята ми е да намерим общи признаци при монтажите при различните видове строителство - панел, нова тухла, стара тухла и тн., за да изолираме проблема и да може тази тема да е в помощ на хората.

Писано е много по темата, но тук можем да синтезираме цялата информация.

Моля да ме извините, ако вече има такава отворена тема...

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторите - има ли го при вас?

Babati, кънтенето, както му казваш понякога е от самата сграда. Аз имам термопомпа вкъщи. Като седиш до външното тяло звука е като от конвенционалка на Мидея или Fujitsu, но вътре се чува отчетливо кънтене. Предполагам, че звука резонира под изолацията в тухлата.

... By the way, в последните ти постове само балони и клоуни има та си мисля дали не си отнесъл някоя радостна цигара. хаха

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз извадих "късмет" със съседи с панасоник модела не го запомних хх-12ххх но знаех какво ще се случи още преди да го видя, сложиха го на бетоннен декоративен детайл , но пък той си е вързан с арматурата към основната плоча. а чрез детайла към всички плочи. то вярно че няма как да не са свързани но това утежнява нещата.
    незнам може и от моите брума , но като ги спра вибрацията си остава, може и да е от един хитак но преди от него не се чуваше. външно шум няма. но има едно бучене. който е чувал знае.
    както се казва що не случих на съседи да се топлят на дърва
    предполагам са успели да ударят някоя арматура докато са слагали стойката и така нататък и така нататък ...
    в стаята бучи , на терасата не се чува нищо - чак си мислех дали нямам проблем с главата.

а да обороти - моя дайкин е на същият бетон закачен - "чува се" само когато работи на он-офф точно преди да тръгне. сега вече и това не чувам

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... By the way, в последните ти постове само балони и клоуни има та си мисля дали не си отнесъл някоя радостна цигара. хаха
    ahahahah, знаеш как е

Не, просто напоследък прекалявам с кафетата, а те на мен така ми действат :D:D

6. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Резонансно трептене (кънтящ звук) при инверторните климатици - има ли го при вас, каква марка/модел климатик имате и как/къде точно е монтиран? Ако дадете и снимки е още по-добре. Кога точно се усеща този кънтящ звук (тътен...) - при какви обороти на компресора?
    Аз имам същея проблем с хаер HSU-09HVA.Звука при мен е като бученае на трансформатор и също се чува в съседна стая включително и в стаята под нас в съседите.Направо по звука разбирам точно какво прави .Най-добре се чува при ниски обороти на компресора.Появява се когато се натрупа лед в тавата на климатика а това се случва след 4-5 дена с температури под 0°.Решение на проблема честно казано невиждам.Днес използвах положителните температури го изключих за да се размрази леда на дъното и ефекта е налице. Външното работи без да се чува нищо.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Поставете си меки тампони " прекъснат болт" и ще се родите. По 2 лв за брой са . За 8 лв ще си купите спокойствие и тишина . Монтират се лесно ...за 20 мин с почивките. Неслучайно двигателите на колите са поставени на гумени тампони - защо ли ?!!!
    Самият компресор е на тампони , но тръбите му са вързани на твърдо към тялото, от там брума се предава на стойката и на стената. Всичките ми климатици са на тампони понеже и аз съм брал яд , много съм доволен .

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Тампоните решават нещата до някаде но при снощния студ в София двата инвертора на комшията така се бяха огънали че обмислях да ги отстрелям с харпуна при все че климатиците са от уж по класните МЕ и FGF

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Здравейте, и аз го имам този проблем на моето Fujitsu. Сложих тампони и намаля кънтенето, но на ниски обороти пак се чува. Монтиран е на тухлена стена /стара тухла/ и едва ли е уцелена някоя арматура. А пък на съседа отдолу направо ще събори кооперацията. Миналата седмица като слагах тампоните видях, че не е нивелиран, та тази събота ще се опитам да го оправя.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Истината е че всички AC инверторни компресори са шумни и няма спасение от никаде

12. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

И аз съм от "късметлиите" - комшиите над мен са с някакъв Samsung. Хубавото е, че не го ползват през зимата, но лятно време не може да се спи нормално от това бумтене. Сутрин се будя с главоболие...

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Истината е че всички AC инверторни компресори са шумни и няма спасение от никаде
    Моят, ако не се лъжа, е DC инвертор и положението е същото. В ниските обороти положението е мн зле! Чакам да стане -2 и пускам машината на 21 градуса да се развърти и тогава е супер

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Моят тошо големият 406ПДР се опитва чат пат да се обажда, чува се само когато е доста студено и набира в определен момент - ( понякога ми се случва да не излизам с дни и само по това познавам, че е доста студено) или ако се прибера и го газирам с някой друг градус нагоре - интересното е, че отвън не се чува - чува се на около 4-5 метра от външното тяло, лекичко в хола ( ако знаеш за какво да се заслушаш) и в банята най-силно - този в детската е може би климатика мечта - случвало ми се е да се просягам и да слагам ръка върху него - за да се уверя че е включен и работи - уникален е!
    П.П. Големия тошо е на 4 см меки тампони, отзад тръбният път е извъртян на охлюв, дължина около 3 метра - така че не виждам кусури, явно всички го правят, но не всеки си го признава.
    П.П.2 Имам приятелче със Санчо монтирано на панелен павилион стеничката е около 6 см - когато работи - майка плаче - вие на куче, ама нали е магазин и някак си е по приемливо, пък и е един от малкото неспиращи в студовете та си търпи човека....

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Има две решения:

-заменяте инверторния климатик с конвеционален
    -монтирате климатика така:

Останалото е чист късмет!

17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Комшията има един Sang, монтиран е на общия ни парапет на терасата. Оная вечер си помислих че ще излети. Иначе от моите китайския си бръмчи. Дайкина се чува за няколко минути само като му вдигна някой градус и после заспива, не е спиран повече от месец, само филтрите мия.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При мен ХИТАЧИ-то и ТОШО ІІІ никога не се чува резонансен брум, независимо на какви обороти работят.При ЛДС-то има моменти когато се чува нещо като брум за кратко време, ако си около него, когато набира обороти при стартиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Трептене на монитора
    От venelina във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 24-07-13, 14:44
  2. Кое пречи на инверторите да работят на ниски обороти
    От Board_Man във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 29
    Последно: 19-02-11, 15:55
  3. Спира ли компресора при инверторите?
    От farkash във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 1
    Последно: 20-09-08, 21:26
  4. Как да предпазим инверторите си от токови изненади?
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 23-12-07, 14:20
  5. Сравнение на инверторите Panasonic
    От deian във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 14-11-07, 14:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе