хахахаха, колко пъти са ме питали "Може ли през REECL и да ми издадете фактура". Може еееееее , ама избери едно от двете хахаххаха.
хахахаха, колко пъти са ме питали "Може ли през REECL и да ми издадете фактура". Може еееееее , ама избери едно от двете хахаххаха.
Ако някой иска да кандидаства, да действа и е добре кредитния му статус да е изключително добър. Днес ми поискаха допълнителен поръчител, въпреки че отговарях на условията (вноските ми по кредити да са под 45% от официалният доход). Служителката спомена, че парите приключвали, за това и от централата почнали да стават по-претенциозни на кой дават кредит и кой не.
По скоро бих казал , че си делят клиентите в момента от кой ще изкарат по голяма печалба , сиреч от лихвата. И все пак стойността на климатика да е висока.
Да свършват че ми писна от тия книжни плъхове.
Да знаете, преди малко ми съобщиха и на мен,всеки момент спират програмата. Ако някой си влачи документацията да тръгва по най-бързият начин да я оправя. При мен имаше пропуски и сега тръпна да не се прецака нещо....
Официалното съобщение от днес:
Първоначално публикувано от ОББ
Аз изгорях, и докато ме мотаеше фирмата, която щеше да монтира и REECL взе та свърши!
Дойде време да споделя и аз опита си от КЕЕ.
И така, след като избрахме машините с един уважаван съфорумец, взех необходимите документи от фирмата му и отидох в ОББ. Подадох документи за КЕЕ за срок от 12 месеца (за 6 не ми достигна съвсем малко доход). Машините с монтажа бяха на обща стойност 4684 лв. Служителката ми каза, че до 2 седмици ще се обадят дали съм одобрен.
Да, ама не беше минала и седмица и ми се обадиха, че съм одобренАз никога не бях теглил кредит, а това явно облекчава нещата. И така, сметнаха ми лихвата (9 и нещо) оформихме останалите документи и преведоха парите на фирмата за климтиците.
След няколко дни дойдоха момчетата, монтираха, дадоха фактура, 3бр. протокол за монтаж и на другия ден бях в ОББ.
Написахме искане за безвъзмездна помощ. Внимавайте всичко по документите да е точно, адреса трябва да е едно към едно навсякъде иначе връщат за една буквичка сгрешена. Моделите на климатиците също.
Платих първата вноска по кредита. След седмица се обадих и ми казаха, че безвъзмездната помощ (936,8 лв) е преведена и са ми изготвили нов погасителен план с по-ниска лихва.
На другия ден разбира се бях в банкатаЕдна молба за предсрочно погасяване и приключих с кредита. чакам тези дни да ми звъннат да си закрия и сметката.
Равносметката е следната:
Климатици - 4684 лв.
Безвъзмездна помощ - 936,8 лв
Разходи: 150 лв. такси, 410 лв първа вноска, 3375 лв. предсрочно погасяване.
4684 - 150 - 410 - 3375 = 749 лв чиста печалба или точно 16%
аз задействах процедурата за кандидатстване по Програмата за ЕЕ на 18 септември и успях да се включа в последния момент (тогава се заредиха 4 дена празници)...
потвърждавам, че има смисъл от цялата операция само ако:
- цената е по-висока
- ако имаш налична сумата и в максимално къс срок предсрочно си погасиш кредита
при мен печалбата беше ~ 15% от цената на климатика, другите ~ 5% ги завлякоха банкерите с техните такси, застраховки, лихви...
Здравейте, колеги, някой знае ли кога се очаква да стартира процедурата или е стартирала вече и с кои банки ще е тази година?
Тази година трябва да има пак КЕЕ през март.
Някакво раздвиждане има ли отностно програмата ?