Честито,ОББ вече са с ресурс,работят по REECL има ги в списъкът на участващите банки.
Честито,ОББ вече са с ресурс,работят по REECL има ги в списъкът на участващите банки.
Да, Пиреос са изчерпали лимита си. А аз си получих 20-те процента точно за 1 месец. И си заявих погасяването на кредита със заложения депозит, и утре вече мога да тегля квото е хартисало/останало. Сефте и аз да се облажа от нещо такова!
Симеонов ти си от малкото късметлии,които са намазали такъв процент от REECL,моите клиенти средно получаваха м/у 12% и 15%,Пиреус гарантираха пред мен,че дават 17% освен това дават и да се закрие кредита с направения депозит от клиентите ми.
Аз ползвах кредита преди 5 години, ама тогава нещата бяха прости - отпуснаха ми го за 1 ден, след седмица ми върната 20%.Някаква такса имаше 10 лева и това беше.До колкото помня, с половината от 20-те% си платих лихвите по кредита, другите за благото на населението в къщи бяха използвани.
Еди ти си от друго поколение,което е ползвало този кредит,тогава се мислеше за клиента,в момента всичко се прави за печалба,аз дори нямам желание да пращам клиентите,които са с една машина на цена 1400,00лв (машина,която покрива изискванията на REECL),след като знам как затрупват с документация клиентите.
Доста изнервени клиенти са се връщали при мен и са си купували климатиците след това на лизинг с 0% лихва.
Здравейте!Реших да се възползвам и аз от този кредит!Сумата,която ми е необходима е 2380 лв общо!Имам ги парите налични и мисля,че това е най-добрия вариант и рентабилен!Избрал съм Райфайзен,мисля да преведа 112% от 2380,което е около 2666лв и после след като ми се възстановят 20% да закрия кредита (изискването е да се направи 1 вноска задължително и след това може да се закрие).Какво мислите?
До колкото знам райфайзен ще ти върната обещаната стойност след 1-вата вноска,но не съм сигурен че ще ти позволят да закриеш кредита след нея,по принцип искат да направиш поне 4 вноски и след това закриване на кредита,но може и да са променили нещата,иначе къде отива печалбата на банката.
Бих ти дал съвет да отидеш до някой клон на ОББ,тъй като и те започнаха да работят с REECL.По мои наблюдения всяка нова банка включила се в "групировката" на REECL има много добри условия,също така провери и Си банк как са ,тъй като миналата година имаха страхотни условия и позволяваха кредита да се закрие веднага след монтажа на климатика.
Аз току що приключих RECCL с Райфайзен , доволен съм че приключи в рамките на 1 месец с погасяване на кредита .
Force,
провери и др.банки защото райфайзен имат висока такса- 5лв+2,45% от кредита .
При мен кредита беше за 1730 лв.Общо банковите разходи са 84,52 лв.от 346 лв . (20% енергийна ефективност) Цялата ми далавера възлиза на 15%, останалите 5 % са за банката.
А бягането до банката 5-6 пъти ,нотариус и т.н. е бонус за наша сметка.
Успех на начинанието!
force всеки добър търговец ще ти направи някаква отстъпка при кешово плащане.заеби банки,бягане и т.н.
Абе аз не бих разчитал,че някой търговец ще направи 15% отстъпка,за да откаже клиента от енергийната![]()
Ми то си се плаща КЕШ, в брой или на ръка, веднага след монтажа. За търговеца/фирмата монтажник затруднението е само в попълване на оферта и после издаване на ф-ра, иначе протокол за монтажа така или иначе се попълва, за да важи гаранцията. Не е сложно.
Най-общо погледнато на Райфайзен таксите не са високи, понеже да вземем моя случай за 1600 лв - 5 лв + 39,20 лв усвояването + 5 за нотариус / за дата на договора за залог/ = 49,20 - даже е много добре. Аз при 20 лв такса и 1% усвояване и 5 лв нотариус дадох 41,00 лв, а после усвояването го направиха 1,5%, така е все тая + - 10 лв. Вече за по-скъпа машина, банката ще гуши повече, да не осиромашеят горките.
аз пък предпочитам дам малко повече кинти.ма да влезнат всичките в някой от форума,а не онези изедници банките.не съм и мислел за 15 отстъпка,ма 5-8 мисля че е нормално.
Току що си изтеглих положителния резултат от заигравката с КЕЕ. Изтеглих 513 лв + 1600 климатика, при депозирани 1800 и похарчени допълнително 46 лв. Резултата е +267 лв от 320 лв изплатен превод.
Дундурма, ако 250 лв /след почерпката/ ти се струват малко, благородно ти завиждам. И резултата е както положителен за банката, то най-вече и за мен. И както писах вече, фирмата продала климатика няма и грам ущърб, освен малко писане![]()
Желая успех на всички в начинанията!
Вчера клиент за General 18FLC от 2199лв му казали че ще прибере 350лв това в Си Банк. Така че който може нека се възползва.