Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 293
Like Tree84Одобрявам

Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Отговор: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?

Честито,ОББ вече са с ресурс,работят по REECL има ги в списъкът на участващите банки.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Да, Пиреос са изчерпали лимита си. А аз си получих 20-те процента точно за 1 месец. И си заявих погасяването на кредита със заложения депозит, и утре вече мога да тегля квото е хартисало/останало . Сефте и аз да се облажа от нещо такова!

4. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Симеонов ти си от малкото късметлии,които са намазали такъв процент от REECL,моите клиенти средно получаваха м/у 12% и 15%,Пиреус гарантираха пред мен,че дават 17% освен това дават и да се закрие кредита с направения депозит от клиентите ми.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз ползвах кредита преди 5 години, ама тогава нещата бяха прости - отпуснаха ми го за 1 ден, след седмица ми върната 20%.Някаква такса имаше 10 лева и това беше.До колкото помня, с половината от 20-те% си платих лихвите по кредита, другите за благото на населението в къщи бяха използвани.

6. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Еди ти си от друго поколение,което е ползвало този кредит,тогава се мислеше за клиента,в момента всичко се прави за печалба,аз дори нямам желание да пращам клиентите,които са с една машина на цена 1400,00лв (машина,която покрива изискванията на REECL),след като знам как затрупват с документация клиентите.
    Доста изнервени клиенти са се връщали при мен и са си купували климатиците след това на лизинг с 0% лихва.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Здравейте!Реших да се възползвам и аз от този кредит!Сумата,която ми е необходима е 2380 лв общо!Имам ги парите налични и мисля,че това е най-добрия вариант и рентабилен!Избрал съм Райфайзен,мисля да преведа 112% от 2380,което е около 2666лв и после след като ми се възстановят 20% да закрия кредита (изискването е да се направи 1 вноска задължително и след това може да се закрие).Какво мислите?

8.  

9. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

До колкото знам райфайзен ще ти върната обещаната стойност след 1-вата вноска,но не съм сигурен че ще ти позволят да закриеш кредита след нея,по принцип искат да направиш поне 4 вноски и след това закриване на кредита,но може и да са променили нещата,иначе къде отива печалбата на банката.
    Бих ти дал съвет да отидеш до някой клон на ОББ,тъй като и те започнаха да работят с REECL.По мои наблюдения всяка нова банка включила се в "групировката" на REECL има много добри условия,също така провери и Си банк как са ,тъй като миналата година имаха страхотни условия и позволяваха кредита да се закрие веднага след монтажа на климатика.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Аз току що приключих RECCL с Райфайзен , доволен съм че приключи в рамките на 1 месец с погасяване на кредита .
    Force,
    провери и др.банки защото райфайзен имат висока такса- 5лв+2,45% от кредита .
    При мен кредита беше за 1730 лв.Общо банковите разходи са 84,52 лв.от 346 лв . (20% енергийна ефективност) Цялата ми далавера възлиза на 15%, останалите 5 % са за банката.
    А бягането до банката 5-6 пъти ,нотариус и т.н. е бонус за наша сметка.

Успех на начинанието!

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

force всеки добър търговец ще ти направи някаква отстъпка при кешово плащане.заеби банки,бягане и т.н.

12. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Абе аз не бих разчитал,че някой търговец ще направи 15% отстъпка,за да откаже клиента от енергийната
    Mega и mirandi харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Ми то си се плаща КЕШ, в брой или на ръка, веднага след монтажа. За търговеца/фирмата монтажник затруднението е само в попълване на оферта и после издаване на ф-ра, иначе протокол за монтажа така или иначе се попълва, за да важи гаранцията. Не е сложно.
    Най-общо погледнато на Райфайзен таксите не са високи, понеже да вземем моя случай за 1600 лв - 5 лв + 39,20 лв усвояването + 5 за нотариус / за дата на договора за залог/ = 49,20 - даже е много добре. Аз при 20 лв такса и 1% усвояване и 5 лв нотариус дадох 41,00 лв, а после усвояването го направиха 1,5%, така е все тая + - 10 лв. Вече за по-скъпа машина, банката ще гуши повече , да не осиромашеят горките.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

аз пък предпочитам дам малко повече кинти.ма да влезнат всичките в някой от форума,а не онези изедници банките.не съм и мислел за 15 отстъпка,ма 5-8 мисля че е нормално.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от powerful Виж публикацията
    Абе аз не бих разчитал,че някой търговец ще направи 15% отстъпка,за да откаже клиента от енергийната
    Че то такава отстъпка не дават вносителите.
    Mega одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Току що си изтеглих положителния резултат от заигравката с КЕЕ. Изтеглих 513 лв + 1600 климатика, при депозирани 1800 и похарчени допълнително 46 лв. Резултата е +267 лв от 320 лв изплатен превод.
    Дундурма, ако 250 лв /след почерпката/ ти се струват малко, благородно ти завиждам. И резултата е както положителен за банката, то най-вече и за мен. И както писах вече, фирмата продала климатика няма и грам ущърб, освен малко писане
    Желая успех на всички в начинанията!

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Вчера клиент за General 18FLC от 2199лв му казали че ще прибере 350лв това в Си Банк. Така че който може нека се възползва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кредит енергийна ефективност от техномаркет
    От dinko69 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 53
    Последно: 24-10-12, 20:34
  2. Климатици по програма Енергийна ефективност
    От ivo75 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 44
    Последно: 31-10-11, 20:05
  3. Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност?
    От rumo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 12
    Последно: 18-12-07, 18:04
  4. Отговори: 24
    Последно: 28-11-06, 16:58
  5. Отговори: 6
    Последно: 16-06-06, 11:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе