Номерацията при японките е мощноста в kw на охладане номинал тоест 2,8кв или 9548btu a 2,2 съответно на 7500бту. Тоест 9ка или 7ца според приетите накратко тук обозначения.
Номерацията при японките е мощноста в kw на охладане номинал тоест 2,8кв или 9548btu a 2,2 съответно на 7500бту. Тоест 9ка или 7ца според приетите накратко тук обозначения.
Благодаря на всички за бързата информация!!
Скоро ще дам и впечатления за климатика спрямо две Европейски Митцубишита електрик висок клас.
Въпреки че така като гледам повечето от Вас определено не им трябва моето мнение. :D
Напротив, всяко обективно мнение си е полезно!
Здавейте, преди няколко дни климатика ми Hitachi RAS 2810RX спря и не тръгна повече, на какво може да се дължи, при рестартиране вентилаторът на вътрешното тяло върти, а на на външното тръгва и след 10 секунди спира, релетата от вън се чуват да превключват, но до там. На външната платка и на вътрешното тяло светва индикация 2 премигвания през няколко секунди. Много му се радвах но не предполагах че ще изкара само две зими.
Здравейте!Препоръчайте добър климатик втора употреба за вътрешна стая 13-14кв. м., с изолация на единствената външна стена и ПВЦ дограма.Стаята е на 3ти етаж в къща,на 2-я етаж не живее никой за съжаление,тавана също е изолиран с гипсокартон и вата.От Първомай съм,т.е. близо до Пловдив.Стаята е детска ,по принцип,така че ме разбирате какви са основните изисквания към климатика. Ще се използва основно за отопление,но и ,евентуално, за охлаждане през през лятото.
Кажете нещо за това животно
Toshiba RAS-225YDR
Искаше да кажеш "животинче"
Сега техниците ще те накарат да изпиеш един куп информация за какво ти е нужен климатика. направо започвай от тук:
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Аз съм с климатик с такива параметри в добре изолирано помещение 11.5 кв.м. Нямам оплаквания, като за спалня се справя чудесно, но не очаквай повече от 23* в студовете. Аз съм ОК с тази температура (поддържам 20-21 с него) - не обичам да спя на топло, а и като цяло не е полезно за организма.
Сега потърсих от коя година е модел машината - 1999г.
По-добре това - Toshiba 281JDR, хем по-младо (модел от 2011г.), хем на страхотна цена.
Не е, ако е налично... на Варнаклима климатиците показани в сайта не винаги отговарят на наличните (в моят случай беше на 100% не отговарят).
Тази бройка е качена скоро на сайта им, така че възможно е да я имат. Който търси машина с подобни х-ки да се обади и пита, на тази цена офертата е без конкуренция.
хубави характеристики и екстри,ма за 30кв.м. 3,6 номинал няма ли да я кара да работи малко около макса.