ми то си ги пише характеристиките му на тая табела .. ако е в добро здраве ще се справя
ми то си ги пише характеристиките му на тая табела .. ако е в добро здраве ще се справя
Само исках малко по-подробно инфо като мин.-мах. на развъртане, година на производство дали има някакви екстри.
Колеги приятел държи заведение 70кв.м и иска да се утоплява с климатик. Каже те ми моля към коя фирма да го насоча. тъй като е под наем съм го насочил към втора ръка евентуално 100V, ако си заслужава. В гр. Варна се намираме.
Благодаря!
търся си климатик за две стаи с коридор с обща квадратура 36 кв.м. изложение юг-запад с изолация на стени и таван. Насочил съм се към Sharp ay-p28xc тъй като в подобно помещение и то търговско съм сложил Sharp ay-n28xc и се справя невероятно и на отопление и охлаждане. Моля за коментари и съвети!
Здравейте,
имам нужда от климатик насочил съм се към 100V , тъй като имам един такъв и съм доволен от него. Само че сега имам нужда от по мощен и с повече екстри. Климатика е за Хол, където цялото семейство седи през повечето време (с две малки деца). Предпочитем марките SANYO, SHARP, TOSHIBA и NATIONAL
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Главно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 21 кв.м - 2.50 таван - 52 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- PVC двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~2.9 кв.м
г) изложението на помещението;
-Южно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
-4-ти етаж от 6-етажна тухлена кооперация
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- Хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- Русе
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- лято 27-28, зима 22-24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- Две и половина от стените са вътрешни, апартамента над мен се отоплява, а под мене не. Изолацията е от EPS F -80мм външна.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1200 без монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
10. Ситуация на помещението
000012.jpg
Знам че има хора във форума, които се занимават със 100 V машини.
Ако някой може да ми направи оферта с подходящ климатик, може да го направи на лично съобщение.
Няма да искам монтаж тъй като съм от Русе и тук в града има кой да ми го монтира.
Може да се предложат много модели, вижте първо какво има налично по фирмите и тогава може да попитате за мнение за конкретните модели.
Като параметри не е зле. А цената каква е?
Четох някъде из форума, че фуджитцу са по шумни от останалите марки, които аз предпочитам и бях изброил по горе.
Може на лична да ми датете цена.
Благодаря на tony34al за предложението.
p.s. тук в Русе няма фирми които да внасят 100 V машини.
единствената прилика между ЯПОНКА и ЕВРОПЙКА Е...............ИМЕТО
Y.Velikov - градски и аз се заглеждам по климатици на 100V с идеята да сменя единия дайкин. За Русе в нета ми излизат 2 фирми за 100V машини, но не знам до колко са им читави машините. С интерес ще следя постовтете ти.
Ако беше за Пловдив работата е ясна - климатик се купува от Aleksandars.
Ето малко инфо за Тoshiba 402SDR, монтирана в 39.00м2/100.23м3. Монтиран е във вторник и вечерта е пуснат да работи, като до снощи не е спирал. Температурите в Петрич през тези дни са от 6-8С сутрин, до 12-14С след обяд. За точно 72ч. климатика е изхарчил 8.50кВтч. - това прави среден разход от 118Вт. Настроен е на 23С и вентилатор на Auto.
Ето и малко снимки на кометираната от tony34al машина :
Този пост е редактиран от bobovo; 01-11-14 в 10:44.
Eee, най после! Откога ги чакам да ги пуснеш. Между другото специални благодарности на Bobovo за професионалната работа!