Страница 154 от 356 ПърваПърва ... 104144152153154155156164204 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,296 до 2,310 от общо 5340
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Не позна. На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва
    P.s: Горната снимка ми заприлича на него. Някога европейската пета серия е била произвеждана в Япония... Моят е китайска сглобка, с надпис "made in japan". И пак слиза на 60W
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 23-10-15 в 23:00.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва
    Как и кога, може и да си писал... но не си писал къде. Единствено във въображението ти.

4. Тук е от
    Oct 2009

От 60те вата като се извадят 10-15W за външен и вътрешен вентилатор, още толкова механични загуби в компресора и фреона, най малко 5W електрически загуби в клапани и електроника са останали около 25 вата и като се вземе в предвид ниския коп при мин. обороти климатика става вентилатор духащ хладен въздух на стената. Какъв е замисъла?

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

10 - 15W е много голяма мощност за външния вентилатор при работа на този минимум. Замисълът за работа на 60W, според мен, е никакъв. Не ползвам машината при такива условия. Идеята е да се повиши ефективността на системата при по-ниски мощности, като се изключи единия цилиндър.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Как и кога, може и да си писал... но не си писал къде. Единствено във въображението ти.
    Лъжец ли ме наричаш или се изявяваш като психоаналитик от някое малцинство?
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 24-10-15 в 00:35.

6. Тук е от
    Oct 2009

Става въпрос за двата вентилатора, поне 10тина вата им трябват. Как се изключва единия ротор? Външно с клапан ли?
    Този пост е редактиран от goschas; 24-10-15 в 00:50.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

айде и аз пуснах САМУРАИТЕ..ТОШО-22 гр.,МИЦУ-21 гр.,ШАРО-21 гр................външна температура-11 гр.,консумация-не ми пука,ватметър-липсва,резултат-ГОЛЯМ КЕФ
    mirandi, Гларус68 и jibrone харесват това.

8.  

9. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Не позна. На един цилиндър, на отопление, десятката на дайсейкай от пета серия. Даже бях описал някъде как и кога се случва
    P.s: Горната снимка ми заприлича на него. Някога европейската пета серия е била произвеждана в Япония... Моят е китайска сглобка, с надпис "made in japan". И пак слиза на 60W
    dodo как разбра че е китайска сглобка.Че е сбирнщайн е ясно.Аз като го чистих видях че темературния датчик е митсубиши ,сигурно има и други части но това може би не е толкова важно.Та масовия потребител е в заблуда че 5серия е японска ,така ли да го разбираме.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Може и да е японска серията, но машината ми не е сглобена в предприятие под японска юрисдикция. Японски стоки за европейския пазар се означават и маркират по различен начин. Съдя по това, как пристигат при нас продукти на Omron, Hitachi и някои други производители от Япония.
    necata2 одобрява това.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Steven73:
    Здpaвeйтe! имaм зa peшaвaнe oтoплeниe нa 36ĸв м пoмeщeниe пъpви eтaж cтpoитeлcтвo oт нaчaлoтo нa минaлия вeĸ c виcoчинa 3,05м пoлзвa ce ĸaтo oфиc бюджeтът ми пoзвoлявa eдин oт двaтa вapиaнтa ТОЅНІВА 402ЅDR или РАNАЅОNІК 400СХR /втopa yпoтpeбa/ мoля зa ĸoмпeтeнтнo мнeниe и cъвeт.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Коя точно европейска машина сваля до реални 60 вата, че не съм виждал. Без да познавам японките, само питам?
    Ето една европейска машина, която сваля до 70-72W реални, работеща в режим отопление. Стая 14кв.м. , с добра изолация, настроена вътр. температура 24C, външна 15-16C. Не е дайсекай 5. Предположения?
    Скоро ще пиша в правилната тема по-подробно за плюсове/минуси на машината, разбира се според моите виждания.
    На уреда:
    първи ред - W
    втори ред - VA
    трети ред - cos(fi)

Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Изделие на Mitsubishi electric?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Toshiba Daisekai 8 10-ка . Машината е много добра като цяло, но има и дразнещи минуси, които вече са споменавани. Но ще пиша скоро, като понатрупам повече впечатления и измервания във вид на логове(вътр. температура, външна температура, моментна консумация).

16. Тук е от
    Sep 2015

Кажете колко изразходват за целия месец. Тая моментна стойност нищо не означава.

17. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Не пиши глупости, които нямат нищо общо с реалността. Все пак тук на пасем трева. Заводски, японските инж-ове и дават 90 вата мин. консумация.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Ето една европейска машина, която сваля до 70-72W реални, работеща в режим отопление. Стая 14кв.м. , с добра изолация, настроена вътр. температура 24C, външна 15-16C. Не е дайсекай 5. Предположения?
    Скоро ще пиша в правилната тема по-подробно за плюсове/минуси на машината, разбира се според моите виждания.
    На уреда:
    първи ред - W
    втори ред - VA
    трети ред - cos(fi)

Като видях този монитор и се сетих за един тъпичък въпрос. Някой знае ли електромерите на енергото дали изобщо отчитат този косинус фи?
    Гледам, че на картината уреда показва 106 волт-ампера, а стойностите на този cos(fi) уреда ли ги мери или се вкарват ръчно?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе